Nechytili jsme začátek, konstatoval po zápase Radek Hubáček

02.08.2013 / Diana Váňová

Ve druhém přípravném zápase čekal na Duklu již známý soupeř – reprezentační výběr Francie. Hned v úvodu zápasu soupeř Jihlavany poněkud zaskočil svým aktivním přístupem, se kterým domácí měli plné ruce práce. „Absolutně jsme nechytili začátek, oni byli všude o tři kroky dopředu, to byl vítr,“ nestačil se divit po zápase Radek Hubáček. I když se červenožlutým hráčům podařilo tempo hry později víceméně dorovnat, kontaktní gól přišel už pozdě a Francouzi tak uhájili těsné vítězství 4:3.

První minuty přípravného duelu patřily jednoznačně hostům, kteří dokonce hned z první přesilovky vytěžili branku. „Bylo vidět, že jsme trochu v únavě, absolutně jsme nechytili začátek. Oni byli všude o tři kroky dopředu, to byl vítr,“ ohlížel se zpětně Radek Hubáček. „Francouzi začali ve vysokém tempu, my jsme se v prvních chvílích jen rozkoukávali,“ musel souhlasit i Lukáš Sáblík.

Dukle se ještě do první přestávky povedlo vyrovnat a v úvodu další části dokonce převzít kormidlo, veškerá snaha však přišla vniveč, když francouzští hráči nasázeli do jihlavské branky tři góly v rychlém sledu. „Druhou třetinu jsme, myslím, neodehráli špatně. Naprosto zbytečně jsme ale za stavu 2:1 dostali tři góly během pár minut,“ zlobil se Hubáček. „Vím, že je to „jen“ přípravák, ale my jsme se nesmyslně hnali do ofenzivy, z čehož nám vzadu vznikala okénka, která jsme nedokázali pokrýt a soupeř nás pak snadno přečíslil,“ štvalo šikovného útočníka.

V závěrečné epizodě hry se domácí ještě zvedli a snažili se výsledek zvrátit, veškeré úsilí se však zdálo být marné, francouzští hosté nehodlali vydat svou tvrz bez boje. Hubáčkův gól vteřinu před koncem hrací doby sice povzbudil fanoušky k bojovnému pokřiku „VYROVNAT!“, bohužel se tak již nestalo.

V následných samostatných nájezdech byli také úspěšní hosté, kteří dokázali jihlavského gólmana překonat dvakrát, z Jihlavanů se prosadil pouze Adam Zeman. „Dostal jsem čtyři góly, nájezdy taky nebyly nic moc. Samozřejmě jsme teprve na začátku přípravy, já to ale na to nechci svádět. Se svým výkonem jsem spokojen nebyl,“ zkritizoval ostře sám sebe navrátilec Sáblík. Slova chvály pak nalezl alespoň pro své spolubojovníky: „Kluci makali, snažili se do poslední chvíle s výsledkem něco udělat.“

Pro diváka je jistě každý střet jeho týmu se zahraničním soupeřem zajímavou podívanou, jelikož může porovnat, jak hrají hokej jinde. A jaký je názor Radka Hubáčka na francouzský hokej? „Můžu soudit jen z toho, co vidím na mistrovství, případně z jednoho zápasu, co s nimi hrajeme my. Ale dnes už každý umí bruslit, navíc tyto týmy jako Francie a Itálie mají často kanadské a americké trenéry, kteří do nich dostanou i tu taktiku a organizaci hry. To se ostatně projevilo i dnes – soupeř výborně bruslil, hrál do těla a dobře držel posty. Proti tomu se těžko prosazuje,“ smekla poklonu svým protivníkům jihlavská „desítka“.