Dukla vstupuje do Regionálního poháru domácím soubojem s Třebíčí

21.08.2013 / Zdeněk Drla

Třetí ročník Regionálního poháru byl rozehrán již v úterý, kdy poměřily síly Horácká Slavia Třebíč s Havlíčkovým Brodem, nyní se do soutěže, kterou si prvoligové týmy z Vysočiny zpestřují letní přípravné období, zapojí i jihlavská Dukla. Prvním soupeřem červenožlutých budou Bílé hvězdy, tak si nyní říkají hokejisté Horácké Slavie.
Zápas mezi Duklou Jihlava a Třebíčí začíná na Horáckém zimním stadionu ve čtvrtek 22. srpna v 17:30 hodin. Vstupné je 40 korun.

Letošního třetího ročníku Regionálního poháru, jehož pořadatelem je Krajský svaz ledního hokeje Vysočina, se účastní tři týmy. HC Rebel Havlíčkův Brod, SK Horácká Slabvia Třebíč a HC Dukla Jihlava. Prvně dva jmenované prvoligové týmy už do pohárových bojů vstoupily, když Třebíč na svém ledě v úterý porazila havlíčkobrodské Rebely těsně 3:2. Nyní se s dlouhodobým rivalem z druhého největšího města Vysočiny utká i jihlavská Dukla.

Horácká Slavia Třebíč, která patřila k příjemným překvapením uplynulé prvoligové sezony, se v přípravném období představila v zápase šestkrát, pouze ve dvou posledních případech odjížděla z ledu vítězně. Stejně jako v úterý Havlíčkův Brod porazili svěřenci trenéra Kamila Pokorného minulý čtvrtek Šumperk 3:2. V obou dvou případech se tak stalo před poměrně slušnou domácí diváckou návštěvou.

Ač se jedná o jejich sedmý přípravný zápas, vyjedou Bílé hvězdy teprve podruhé k venkovnímu utkání. Doma již stihli třebíčstí fanoušci shlédnout duel s druholigovými Moravskými Budějovicemi (4:6), s Olomoucí (1:1), brněnskou Kometou (3:5) a dva již zmíněné zápasy se Šumperkem a Havlíčkovým Brodem. Ven vyrazili hráči Horácké Slavie zatím pouze do Olomouce, kde prohráli 1:3. Druhý "výlet" je čeká teď do krajského města Vysočiny.

Dukla si konec uplynulého týdne zpestřila účastí na mezinárodním turnaji ve Zvolenu. Na Memoriálu Pavla Zábojníka se jihlavský tým prezentoval v dobrém světle a ze slovenského tripu přivezl stříbrné medaile, když ho od zisku triumfu na 15. ročníku tradičního předsezonního klání dělilo pouze (o gól!) horší skóre.

Zápasem s Třebíčí vstoupí Dukla Jihlava do poslední fáze přípravy před novou prvoligovou sezonou, která pro ni bude mít pořadové číslo čtrnáct. V posledních pěti zápasech (čtyři zápasy Regionálního poháru s Třebíčí a Havlíčkovým Brodem plus domácí odveta s Olomoucí - pozn. aut.) by měla vykrystalizovat sestava, se kterou bude jihlavský tým bojovat o body v novém soutěžním ročníku, jenž startuje ve středu 11. září.

NEJLEPŠÍ STŘELEC PŘÍPRAVY. S Michalem Veleckým se Tomáš Čachotský (na snímku) dělí o pozici nejlepšího střelce v přípravě. Oba šikovní útočníci se už trefili pětkrát. Foto: Jiří Mokrý (www.hstrebic.cz)