2:0
(0:0, 1:0, 1:0)

Dukla porazila Třebíč a vstoupila do Regionálního poháru výhrou

22.08.2013 / Tomáš Lysý

První zápas Regionálního poháru sehrála Dukla proti Třebíči. Po bezgólové první třetině se stav měnil v úvodu druhé části hry, když Roman Mikeš využil dvojnásobnou početní převahu. Po sérii vyloučení se skóre znovu měnilo až v závěrečné třetině. Po přihrávce Mikeše se prosadil Čachotský. Ve zbytku zápasu již gól nepadl. Jihlava si tak v úvodním vystoupení v Poháru připisuje výhru, Třebíč naopak po vítězství nad Brodem druhý zápas prohrál. Po skončení zápasu následovaly samostatné nájezdy, ve kterých korunoval svůj dobrý výkon Roman Mikeš, který byl jako jediný z šestice hráčů úspěšný.
22.08.2013 17:30, Přípravné zápasy - 9. kolo

HC Dukla Jihlava

Sáblík – Zadražil, Kotvan, Jícha M., Dobrovolný, Tobola H., Jaroš, Štebih, Kaláb – Kadlec, Malec, Ujčík – Vysloužil, Velecký, Prokš – Zeman, Čachotský, Březina – Mikeš, Jícha L., Důras
2

SK Horácká Slavia Třebíč

Dusík – Malena, Rangl, Čejka, Bilčík, Dlapa, Janota, Peroutka, Dittrich – Laš, Dolníček, Čuřík – Přibyl, Nahodil, Vondráček – Čech, Moučka, Paták – Křivohlávek, Šťastný, Kovařík
0
Branky a nahrávky: 22. Mikeš (Zeman), 47. Čachotský (Mikeš). Rozhodčí: Kotlík – Guth, Vokurka. Vyloučení: 7:6, navíc Nahodil (TRE) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 545. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0.

Průběh utkání

Již po pětačtyřiceti vteřinách mohl Nahodil ujíždět sám na Sáblíka, jenže přihrávku od Čejky rybičkou zblokoval Ujčík. První šanci zápasu měla Třebíč. Paták vybojoval u mantinelu puk, nabruslil si mezi kruhy, ale jeho pokus gólman Dukly vyrazil. Na druhé straně ukázal pohledný průnik Důras, který si udělal slalom ze tří hráčů hostů a ocitnul se tak sám před Dusíkem. Třešničku na dortu své individuální akci však nepřidal, když třebíčského gólmana nepřekonal. Oba týmy si poté vyzkoušely hru v početní výhodě jednoho hráče, vážnější akce z nich k vidění nebyly. Dvě minuty před koncem úvodní části se na Dusíka řítil Lukáš Jícha s Vysloužilem. Rozhodl se vzít odpovědnost na sebe, ale vyprášil pravý gólmanův beton.

Protože se v poslední minutě první třetiny nechali vyloučit dva hráči Třebíče, začínala Jihlava druhou části minutu a devět vteřin dlouhou přesilovkou pět na tři. Už to vypadalo, že se Horácká Slavia ubrání, když Zadražil vystřelil od modré, v následné skrumáži se nejlépe zorientoval Roman Mikeš a z dorážky poslal svůj tým do vedení - 1:0. Také hosté dostali možnost přesilové hry pět na tři, která ale trvala jen sedmnáct vteřin. V pokračující početní převaze měl velkou šanci Vondráček, který se ocitl sám u pravé tyče Sáblíka, poloodkrytou klec ale minul. Hra byla častou kouskována vyloučením, během deseti minut druhé třetiny jich bylo k vidění pět a desetiminutový osobní trest pro třebíčského Nahodila. Další gólová příležitost přišla již při hře v pěti na obou stranách. Malec se ve středním pásmu dostal k puku, popojel do útočného pásma a střelou z pravého kruhu orazítkoval horní tyč branky. Půlminutu před přestávkou byli hosté blízko k vyrovnání. Přibyl po obkroužení domácí klece adresoval přihrávku před Sáblíkem číhajícímu Bilčíkovi, gólman Dukly předvedl výborný zákrok a srovnání stavu nedovolil.

Na začátku třetí části se naskytla Třebíči možnost přesilové hry, ve které si vážnější šanci nevypracovala. Udeřilo tak na druhé straně. Střelec prvního gólu zápasu Mikeš našel před Dusíkem přesnou přihrávkou najíždějícího Tomáše Čachotského, který se bekhendem po ledě nemýlil - 2:0. O chvíli později to mohlo být již o tři góly, jenže volný Malec u levé tyče v rozhodujícím okamžiku promáchl a netrefil puk. Třebíči nebylo souzeno prosadit se, když nevyužila ani další přesilovku po vyloučení Zadražila. Naopak Dukla hlídala zodpovědnou hrou v obraně čisté konto pro Sáblíka, což se jí nakonec podařilo.

Po skončení utkání následovaly samostatné nájezdy. Hned prvním – a jak se posléze ukázalo – také jediným úspěšným exekutorem byl Roman Mikeš, který tak potvrdil svůj dobrý výkon v dnešním zápase. Protože za domácí neuspěli Lukáš Jícha s Vysloužilem a trojice třebíčských hráčů Šťastný, Paták, Kovařík se také neprosadila, připsala si Jihlava výhru i v samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (SK Horácká Slavia Třebíč): V první třetině byla Jihlava lepší, měla lepší pohyb a přehrávala nás. Bylo to něco podobného, jako jsme odehráli my doma proti Havlíčkovu Brodu, kdy jsme ten pohyb měli výborný. Dnes to bylo naopak, nevím, čím to bylo. Možná únavou. Ve druhé třetině jsme hráli neustále ve čtyřech, při hře ve třech jsme pak dostali gól. Těžko jsme se dostávali do tempa, protože někteří hráči vinou oslabení téměř nehráli. Když jsme hráli pět na pět, hru jsme srovnali, měli jsme i nějaké šance, ale nedali jsme je. Ve třetí třetině jsme se těžko prokousávali, když už měla přijít nějaká konečná fáze, tak nám odskakovaly puky. Kvalita ledu byla hrozná, puk skákal jak tenisák. Vím, že je to pro oba celky stejné, ale my jsme se s tím těžko vyrovnávali.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): I přes vítězství 2:0 jsme si v kabině řekli, že to byl zatím náš nejhorší výkon v přípravě. To, že jsme vyhráli po základní hrací době a následně i v samostatných nájezdech, bylo asi jediné pozitivum tohoto utkání. Byly tam chyby, které jsme hráčům vytýkali a po zhlédnutí videa se záznamem jim je ještě budeme ukazovat, aby je viděli. Kvalita ledu byla pro oba dva celky stejná a v tomto období je taková v podstatě všude. Na to se ale hráči nemohou vymlouvat. Chybu v ledu bych neviděl.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie