Přípravné období uzavře Dukla soubojem s Rebely

04.09.2013 / Zdeněk Drla

Více něž měsíční období, ve kterém Dukla Jihlava odehrála už dvanáct přípravných zápasů, je u konce. Posledním třináctým soupeřem červenožluté družiny z krajského města Vysočiny je "soused" z Havlíčkova Brodu. Zárověň jde o poslední duel letošního Regionálního poháru, jímž si trio prvoligistů z Vysočiny zpestřilo letní přípravu.
Zápas mezi Duklou Jihlava a Rebely z Havlíčkova Brodu startuje ve čtvrtek 5. září v 17:30 hodin na Horáckém zimním stadionu. Všichni správní fanoušci budou generálku na nový soutěžní ročník první ligy budou tento duel sledovat přímo na stadionu, komu to pracovní nebo jiné povinnosti nedovolí pak prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Letošní předsezonní přípravné období bylo pro hokejisty Dukly Jihlava zhruba o týden delší, v něm odehráli proti obvyklým deseti či jedenácti zápasům hned třináct duelů. A ve všech vyzvali zajímavé soupeře. Posuďte sami: Pardubice, Francie, Znojmo, Olomouc, Tychy, Nitra, Zvolen, Třebíč, Havlíčkův Brod...

Sedmitýdenní cyklus přípravných zápasů nyní vrcholí odvetným duelem s regionálním rivalem. Do Jihlavy na Horáckým zimní stadion přijednou havlíčkobrodští Rebelové. Ti minulý týden přehráli Duklu na svém ledě v poměru 3:1, jeden důvod k odplatě je tedy jasný. Druhým je bodový zisk do tabulky letošního Regionálního poháru, kdy jde o konečné umístění na druhém nebo třetím místě. Bez ohledu na výsledek čtvrtečního zápasu mezi Duklou a Rebely již od úterka slaví třetí triumf v řadě hokejisté Horácké Slavie Třebíč.

Pro Rebely bude jejich derniéra v přípravném období desátým utkáním, to Jihlava má na svém kontě o tři zápasy více.

Havlíčkobrodští se mohou pochlubit zajímavou bilancí. V devíti dosud odehraných zápasech jenom dvakrát prohráli (shodou okolností v obou přípdech se museli sklonit před Horáckou Slavií Třebíč), v ostatním případech vyhráli, popřípadě remizovali. Dukla je na tom o poznání hůře, má na svém kontě pět vítězství a sedm porážek.

Jak dopadne zajímavý čtvrteční duel na Horáckém zimním stadionu? Přijďte se přesvědčit na vlastní oči!