1:2
(0:0, 1:1, 0:1)

Dukla v posledním přípravném zápase podlehla Havlíčkovu Brodu

05.09.2013 / Tomáš Lysý

Posledním soupeřem jihlavské Dukly v přípravě před sezonou 2013/2014 byl tým Havlíčkova Brodu. První třetina přinesla spoustu nepřesností, takže gól nepadl. Ve druhé části týmy zpřesnily svoji hru a padly dva góly. Nejprve se trefil hostující Radek Číp, za červenožluté vyrovnával těsně před přestávkou Michal Důras. Havlíčkův Brod si nakonec odváží z Jihlavy těsné vítězství zásluhou trefy Jana Milfaita z jednapadesáté minuty. Přesně za týden čeká Duklu úvodní zápas nového ročníku první ligy proti AZ Havířov, začínající tradičně v 17:30 hodin.
05.09.2013 17:30, Přípravné zápasy - 13. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich – Andersons, Zadražil, Dobrovolný, Podlipnik, Kaláb, Štebih, M. Jícha – Čachotský, Mikeš, Malec – Důras, Velecký, Prokš – Střecha, L. Jícha, Krupka – Kuřítko, Kadlec, Jaroš
1

HC Rebel Havlíčkův Brod

Dolejš – Kolafa, Novotný, Vágner, Drtina, Semrád, Korin, Zítka – Havel, Polodna, Musil – Rytnauer, Endál, Berger – Štěpánek, Číp, Maliník – Chlubna, Stehlík, Milfait
2
Branky a nahrávky: 40. Důras (Podlipnik, Dobrovolný) – 31. Číp, 51. Milfait (Chlubna, Vágner). Rozhodčí: Hejduk – Kotlík, Rittich. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 449. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Průběh utkání

Zakázané uvolnění Havlíčkova Brodu po dvaceti vteřinách hry jako by bylo náznakem nepřesné třetiny, která moc hokejové krásy nepobrala. Oba týmy poměrně snadno ztrácely puky, takže gólmani se příliš nezapotili. Alespoň náznak šancí byl vidět při přesilových hrách. Jako první hrála početní převahu Dukla. Michal Důras předvedl své zkušenosti, kousek za modrou čárou se s pukem neukvapil, nasměřoval jej před Dolejše, kde ale nebyl v zakončení přesný Prokš. Na druhé straně mohl vstřelit první gól Rebelu Berger. Útočník hostů se zjevil mezi kruhy zcela sám, jenže trefil jen Ritticha. Hosté byli v přesilovce nebezpečnější a svírali Duklu před jejím gólmanem, puk za jeho záda však nedopravili. Pěkná akce byla k vidění na druhé straně. Mikeš našel od mantinelu hezkou přihrávkou Malce, kterému se střela nevydařila. Asi největší šanci úvodního dějství měl Musil, který se po přihrávce Havla řítil sám na gólmana Jihlavy, ale z následného souboje tváří v tvář vyšel jako vítěz Rittich.

Ve druhé části se obraz hry o něco zlepšil. Aktivněji do ní vstoupila Dukla, první velkou šanci však měl na holi Polodna. Havlíčkobrodský útočník nikým nehlídán nabruslil až před gólmana domácích, který po Bergerovi vychytal i nájezd Polodny. O tři minuty později už se hosté radovali. Na několik odrazů puku nejlépe zareagoval Radek Číp a z pravého kruhu prostřelil Ritticha - 0:1. Následnou přesilovou hru hosté nevyužili a sami navíc faulovali. Při přečíslení Čachotského s Podlipnikem musel Novotný faulovat slovinského beka a síly na ledě se srovnaly. Při hře ve čtyřech se do šance dostal Důras, který zblízka netrefil branku. O dvě minuty neuspěl zkušený útočník ani zleva, když trefil Dolejše. Domácím se sice poté podařilo vyrovnat, gól však nemohl být uznán, protože ještě předtím byla posunuta hostující klec. Na druhé straně mohl zvýšit vedení Rebelu Štěpánek, ale osamocen trefil z pěti metrů Rittichovu lapačku. Čtyřicet tři vteřin před koncem druhé dvacetiminutovky už se Jihlava prosadila. Po kombinaci Dobrovolného s s Podlipnikem se puk dostal k levé tyči gólmana Havlíčkova Brodu, kde číhal Michal Důras. Extraligou ošlehanému hráči nedělalo žádný problém vyrovnat - 1:1.

I když na začátku třetí třetiny došlo ke třem vyloučením, stav se nezměnil. Blízko gólu byl po vypršení trestů Čachotský, který po přihrávce Mikeše neměl u levé tyče tolik času k zakončení. Udeřilo tak na druhé straně. Při přečíslení tří havlíčkobrodských hokejistů proti jednomu obránci Dukly na sebe vzal odpovědnost Chlubna. Jeho pokus sice nebyl přesný, ale puk se po střele mladého útočníka odrazil k Janu Milfaitovi, a ten poslal Rebely znovu do vedení - 1:2.. Dukla se ještě snažila s výsledkem něco udělat. Hrála další přesilovou hru, leč bez úspěchu. Dvě minuty před koncem zkusili domácí hru bez gólmana Ritticha, jenže soupeř z Havlíčkova Brodu své vedení již uhájil a po výhře v Kotlině poráží Jihlavu i na jejím ledě.

Přípravné zápasy červenožlutých jsou u konce. Za týden čeká hráče úvodní zápas první ligy proti nováčkovi z Havířova. Před utkáním bude probíhat pochod fanoušků Dukly na Horácký zimní stadion. Informace ohledně pochodu budou zveřejněny o víkendu.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Chtěli jsme vyhrát, ale poslední utkání jsme bohužel prohráli. Trochu se teď potýkáme se zraněními a nemocemi, takže sestava vypadala tak, jak vypadala. Nestačilo to. V žádném případě to nemá být jako výmluva, tohle se nám může stát i v sezoně a budeme se s tím muset vypořádat. Od turnaje ve Zvolenu musíme čím dál víc sahat do juniorky, která je teď rozbitá taky, což se samozřejmě promítá i na předvedené hře a výsledcích. Tím ale nechci říct, že by mladí kluci špatně pracovali, jen v některých momentech jim chybí ty zkušenosti, které teprve musí nabýt.

Jiří Mička (HC Rebel Havlíčkův Brod): Zápas jsme zvládli dobře. Vyhráli jsme o gól, to se nám povedlo i předtím v Benátkách. Generálku jsme tedy zvládli, spíš nás mrzí, že se nám zranil Musil, což je pro nás důležitý hráč do první lajny. Uvidíme, jak to s ním bude. Nyní se musíme připravit na pekelné rozlosování, které nás na úvod sezony čeká a snažit se urvat co nejvíc bodů.