Svými chybami soupeři vítězství nabízíme, smutnil Michal Důras

06.09.2013 / Diana Váňová

Přípravným zápasům na novou sezónu je konec. „Generálka“ na ligovou soutěž ovšem Dukle nevyšla podle představ, ve čtvrtečním zápase podlehla hostujícím Rebelům z Havlíčkova Brodu 1:2. „Těžko se mi to chvilku po zápase hodnotí, protože emocí je hodně. Prohra doma s Brodem mrzí. Svými chybami soupeři vítězství nabízíme,“ smutnil bezprostředně po závěrečném hvizdu jediný domácí střelec tohoto utkání, Michal Důras.

Dukla, stejně jako mnoho jiných klubů, má za sebou „generální zkoušku“ na novou sezónu. Jihlavští s ní ovšem nemohou být spokojení, jelikož se jim nepodařilo prolomit střeleckou smůlu a vyhrát. Rebelům z Havlíčkova Brodu tak podlehli i podruhé v letošní přípravě, tentokrát těsně 1:2. „Těžko se mi to chvilku po zápase hodnotí, protože těch emocí je hodně. Prohra doma s Brodem mrzí,“ vykládal po zápase zamyšleně Michal Důras. „Mrzí mě, že jsme prohráli a prohráváme v podstatě po hloupých chybách, po situacích, na které se v kabině upozorňujeme. Stejně to k ničemu nevede. Tyto situace se opakují a my na ně nejsme schopní reagovat,“ krčila rameny posila jihlavského útoku. „Vlastně svými chybami soupeři vítězství nabízíme.“

Při pohledu na bilanci přípravných zápasů jihlavských fanouškům a ani hráčům moc do smíchu být nemůže. Ze třinácti utkání jich svítí zeleně pouze pět. „Měli jsme teď nějakou šňůru, kdy se nám výsledkově a vlastně ani herně nedařilo. Chtěli jsme to s Brodem napravit, ale nepovedlo se. Nicméně jak říkal trenér – nebyl to nejdůležitější zápas, který jsme hráli. Ty teprve přijdou,“ měl alespoň malé povzbuzení jediný úspěšný střelec červenožlutých barev. Sám měl šancí na další trefu víc, žádná další se ovšem neujala. „Mě to nějak moc nebere, jestli dám gól já, nebo někdo jiný. Zajímá mě výsledek mužstva,“ projevil se týmově Důras.

I málo vstřelených branek lze samozřejmě hledat jako příčinu neúspěchu. Jihlavští útočníci se trápí, z posledních čtyř zápasů, které Dukla prohrála, posbírali pouze čtyři branky. „Na jeden gól se doma bude asi těžko vyhrávat,“ připustil šikovný forvard, vzápětí ale dodal, že výsledky se sebevědomím mužstva nezamávaly. „Já věřím, že dnešním dnem skončila příprava, že ve středu to musí být úplně jiný. Je jasné, že to nejde lusknutím prstu, aby se to nějak otočilo. Ale my na to, co bylo, prostě musíme zapomenout a od zítřka (od pátku – pozn. aut.) směřovat myšlenky a koncentraci ke středě. Hrajeme dva zápasy doma a musíme je oba dva zvládnout, rozjet ligu dobře. Teď se sice výsledkově nedařilo, ale jak říkám, je důležité na to teď od půlnoci přestat myslet,“ poznamenal Důras rozhodně.

Když tedy výsledky z přípravy pomineme, zůstávají otázky na ligu. Michal Důras se domů, do Jihlavy, vrací po letech strávených v extralize. Jak se tedy těší na prvoligovou soutěž? „Na ligu se těším moc. Těším se, že přijde víc diváků a prostě to bude jiné. Bude to mít náboj, zkrátka je to liga, ve které jde o hodně.“

Duklu na úvod čekají dva domácí zápasy – nejprve přivítá nováčka z Havířova, následně na Horácký zimní stadion zajíždí nepříjemné Benátky. Na hráče tak asi po nepovedeném závěru přípravy bude o to větší tlak ze strany fanoušků. „Já si spíš myslím, že by nám to mělo pomoct, že hrajeme doma. Prostě nás ty domácí zápasy ještě víc namotivují a nakopnout. Určitě přijde pěkná návštěva a diváci nás poženou dopředu,“ zakončil své pozápasové dojmy s malou pobídkou pro fanoušky sympaticky hokejista.