Dukla míří na horký led Mladé Boleslavi. Uhájí svoji neporazitelnost?

24.09.2013 / Zdeněk Drla

Těžká, přetěžká prověrka čeká hokejisty Dukly Jihlava v rámci pátého kola. Ve středu 25. září 2013 míří tým z krajského města Vysočiny do Mladé Boleslavi. Středočeši okusili na sklonku minulé sezony rozšířenou baráž o extraligu a návrat mezi tuzemskou elitu jim unikl jen o vlásek. Také letos jsou s předstihem pasováni do role favorita prvoligového pelotonu.
Zápas mezi BK Mladá Boleslav a HC Dukla Jihlava začíná ve ŠKO-ENERGO Aréně v 17:30 hodin a vy jej můžete sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Souboj prvního s třetím - to nabízí páté kolo první hokejové ligy, které je na programu již ve středu 25. září 2013. Dukla Jihlava jako aktuálně první tým tabulky vyzve mladoboleslavský Bruslařský klub v jeho hájemství. Dukla je spolu s Berounem zatím neporaženým prvoligistou, Mladá Boleslav padla poprvé v sezoně v minulém kole právě s Medvědy.

Mladá Boleslav patří mezi úzkou skupinu aspirantů na postup do rozšířené baráže o extraligu. Středočeský tým plný známých jmen (David Výborný, David Vrbata, Martin Koudelka, Milan Toman, Milan Mikulík či Tomáš Demel) posílil před sezonou exsparťan Michal Broš. "Exotickou" posilou je mladý obránce Dax van de Velden z holandského Amsterodamu.

Výsledky Mladé Boleslavi

V přípravném období odehráli mladoboleslavští borci jedenáct duelů, pouze dvakrát odjížděli z ledu poraženi. Už před sezonou dali jasně najevo, že to s návratem mezi českou hokejovou elitu myslí vážně. Vždyť v minulé sezoně poté, co opanovali tabulku po základní části, byli úspěšní ve čtvrtfinále i semifinále play-off, bojovali v rozšířené baráži s Olomoucí, Libercem a Chomutovem o dvě vstupenky do extraligy. Postup jim unikl o pověstný vlásek. Letos proto zní z boleslavské kabiny další jasný vzkaz: Chceme znovu nahoru!

A vykročili správnou nohou, v prvních třech kolech byli svěřenci trenéra Františka Výborného stoprocentní. Rozstříleli Šumperk (6:1), poradili si s Kadaní (4:1) i Litoměřicemi (7:1). Poprvé klopítli až v posledním odehraném kole, kdy zamířili do Berouna. Medvědi ve středočeském derby sice nebyli v roli favorita, přesto sobotní duel zvládli a aspiranta na jarní baráž porazili 4:2.

TĚŽKÝ DUEL. Mladá Boleslav patří již dopředu k aspirantům na postup do jarní baráže o extraligu. Ve středu její kvality prověří Dukla Jihlava. Na snímku Tomáš Čachotský shodou okolností také v pátém kole minulé sezony na ledě Maldé Boleslavi. Foto: Zdeněk Drla

5. kolo: středa 25. září 2013

HC Most - HC AZ Havířov 2010 (17:30)
BK Mladá Boleslav - HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Motor České Budějovice - HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod - SK Kadaň (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - Salith Šumperk (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Benátky nad Jizerou (18:00)
HC Olomouc - HC Berounští Medvědi (18:00)