4:0
(2:0, 0:0, 2:0)

Dukla poprvé v letošní sezoně padla. Podlehla Mladé Boleslavi

25.09.2013 / Lukáš Chuchválek

V rámci pátého kola první ligy cestovala Dukla na led silné Mladé Boleslavi. Do utkání vstoupili lépe domácí, kteří se v prvním dějství navzdory poměrně vyrovnané hře ujali dvoubrankového vedení. V prostřední periodě byl celek z města značky Škoda výrazně lepší. Červené světlo však rozsvítil až ve třetí dvacetiminutovce, a to hned dvakrát. Svěřenci Petra Vlka se tak museli před favorizovaným soupeřem sklonit, prohráli 0:4.
25.09.2013 17:30, 1. liga ČR - 5. kolo

BK Mladá Boleslav

Valent – Němeček, Toman, Bohunický, Jindra, Protivný, Pojkar, Kurka – Nouza, Výborný, Pabiška – Vrbata, Broš, Klimenta – Mikulík, Koudelka, Lenc – Jiránek, Loskot, Rys – Kuchta
4

HC Dukla Jihlava

Rittich – Zadražil, Mocek, Dobrovolný, Podlipnik, Kaláb, Kotvan, Štebih – Čachotský, Zeman, Seman – Velecký, Hubáček, Krupka – Prokš, Mikeš, Důras – Kadlec, Kuřítko
0
Branky a nahrávky: 12. Pabiška (Výborný), 15. Pojkar (Koudelka, Mikulík), 45. Lenc (Protivný, Koudelka) 49. Němeček (Broš, Klimenta). Rozhodčí: Hrubý - Bosák, Šmika. Vyloučení: 10:7, navíc Protivný (MBL) a Krupka (JIH) 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2680. Střely na branku: 35:35. Průběh utkání: 4:0.

Průběh utkání

Jak Bruslaři, tak Dukla předváděli od začátku pěkný hokej s mnoha šancemi, které však nevedly ke gólu. Domácí se potýkali s rozladěnou muškou, zatímco hosté naráželi na výborného Valenta. Skóre se mohlo změnit už v 6. minutě, když Roman Mikeš usměrnil dorážku k levé tyči do sítě, ovšem dopustil se přitom hry vysokou holí, takže gól nemohl být uznán. O tři minuty později se Josef Jindra dostal do výborného brejku, jeho dalekonosný pokus ovšem skončil těsně mimo.

Ve 12. minutě se však už síť rozvlnila. David Výborný totiž projel při tlaku na hostující branku mezikružím kolem obránců i s pukem a u levé tyče ho po otočce nahodil do chumlu hráčů před brankou, odkud ho do branky došťouchl Lukáš Pabiška. O tři minuty později už Bruslaři navyšovali své vedení na 2:0. David Pojkar, který si prohodil místo s jedním ze spoluhráčů, obkroužil branku a zakončil podél betonu. Dukla reagovala větší aktivitou v útočném pásmu a zejména Velecký měl pár pěkných příležitostí, jednou sahal po trefě do prázdné branky, jenže nebyl se svým pokusem přesný. Do konce první třetiny se tedy skóre neměnilo.

Na začátku druhé dvacetiminutovky dohrávali hosté přesilovku, v níž si mnoho příležitostí nevypracovali. Pak hráli ještě jednu, v níž se Jihlavští téměř nedostali před Valenta. Ve hře pěti proti pěti to šlo celku z Vysočiny mnohem lépe. Hodně aktivní Velecký například ujel dvěma obráncům a jeho velmi prudký nápřah zlikvidoval až na správném místě stojící Valent. Bruslaři se k šancím dostávali pozvolna. V jeden moment rozjetý Jiří Rys dostal od Loskota vynikající žabku a uháněl vpřed. Jenže před brankovištěm příliš moc přetáhl svůj blafák a Rittich s ním poté neměl mnoho práce.

Od 29. minuty byli diváci svědky toho, proč Rittich patří mezi nejlepšími gólmany letošní ligy. Nejprve si musel brankář hostů poradit s téměř minutu a půl dlouhým oslabením tří proti pěti, kdy byl v tutové šanci Vrbata, kterou zastavila až branková konstrukce. Chladnou hlavu zachoval i při Koudelkově a Klimentově přečíslení. Nejhezčí zásah Rittich předvedl, když od modré přes obránce vyslal prudkou střelu Tomáš Protivný. Tu brankář na poslední chvíli, ale s jistotou, sáhl lapačkou přesně do míst, kam letěl puk. Hosté se postupně uvolnili z tlaku, jenže Michal Valent přesto mnoho práce neměl.

Ve 45. minutě však gólový půst skončil, když se prosadil Radan Lenc, jehož střela Rittichovi propadla za brankovou čáru a do značné míry už znamenala rozhodnutí zápasu. Hosté si sami zkomplikovali situaci zbytečným o pár minut později vyloučením, které využil svým dalekonosným úderem od modré Roman Němeček. Pátý zásah mohl přidat ještě Bohunický, ovšem tentokrát ji Rittich sice s potížemi, ale přece likviduje.

Hosté ovšem nechtěli zápas jen tak vzdát. Seman to zkoušel od ruhu z otočky a Valent musel vytáhnout reflexní zákrok lapačkou. Zhruba šest minut před koncem si Jihlava zahrála přesilovku pěti proti třem, ale hráči Dukly s touto šancí naložili prachbídně. Puky jim utíkaly z hokejek a střely byly převážně nepřesné. Nakonec ukončili svou čtyřminutovou přesilovku tak, že se sami nechali vyloučit. Michal Valent však musel svou nulu potvrdit až po uplynutí tohoto trestu, neboť si Hubáček od trestné převzal puk a střihl si sólo, jež domácí strážce svatyně vystihl.

Ohlasy trenérů

Jan Vidner (BK Mladá Boleslav): Zaplaťpánbůh za tři body, protože jsme po zápasu v Berouně vstupovali do tohoto s Jihlavou s určitými obavami, ale nastoupilo jakoby jiné mužstvo. Hráli jsme oproti zápasu s Berounem o dvě až tři třídy lépe a byli jsme lépe psychicky připravení. Nyní jsme to zvládli a doufám, že pojedeme takto dál. Nula se také krásně počítá, takže jsme spokojeni, ale do budoucna vůbec nic neřeší. V sobotu nás čeká další soupeř.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Boleslav má velice kvalitní mužstvo, hrála v domácím prostředí a my jsme do utkání nevstoupili vyloženě dobře. Přestože jsme dostali dvě úvodní branky po individuálních chybách, tak se hra srovnala ve druhé části, kdy jsme i vlivem přesilových her byli lepším týmem. Bohužel jsme dnes dostali lekci z produktivity. Neproměnili jsme žádnou naši šanci a soupeř potrestal všechno. Tohle nás trochu mrzí, ale jinak si nemyslím, že bychom odehráli vyloženě špatné utkání, výsledek je trochu krutý.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie