Dukla jede na led nováčka. S Českými Budějovicemi se utká po téměř devíti letech

29.09.2013 / Zdeněk Drla

První hokejová liga má ve svém programu první vložené pondělní kolo. V něm Dukla Jihlava cestuje na led nováčka soutěže do Českých Budějovic. Motor, který se netají vysokými ambicemi, v posledních dvou kolech nebodoval, když podlehl těsně Litoměřicícm a v posledním kole nestačil na prvoligové překvapení z Berouna. Naproti tomu Dukla padla v Mladé Boelslavi, ale v sobotu zvládla nervydrásající domácí duel s Olomoucí.
Jak dopadne bitva v Budvar Areně? To uvidí diváci přímo na stadionu, kde utkání sedmého kola startuje v pondělí 30. září 2013 v 17:30 hodin. Pokud se do Českých Budějovic nevypravíte osobně, můžete průběh zápasu sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Českobudějovický Motor a jihlavská Dukla svedly mezi sebou nespočet bitev v nejvyšší soutěži. Nyní se proti sobě poprvé postaví v mistrovském zápase první ligy.

Naposledy se oba pondělní soupěři, které proti sobě postavil los sedmého kola první hokejové ligy, utkali před 6800 diváky na Horáckém zimním stadionu v pátém utkání baráže 26. března 2005. Jedinými dvěma pamětníky tohoto duelu, který ukončil roční působení Dukly mezi tuzemskou hokejovou elitou, jsou v současném kádru Jihlavy obránce Jiří Dobrovolný a kapitán Tomáš Čachotský. Poslední gól do českobudějovické sítě vstřelil tehdy Michal Jeslínek. Dukla prohrála 2:4, celou barážovou sérii 1:4 na zápasy a České Budějovice se staly po roční pauze znovu extraligovým týmem.

⇒ Pojeďte do Budějovic!

Na utkání sedmého kola mezi Motorem České Budějovice a Duklou Jihlava vypravují fanoušci autobus.
Odjezd je v pondělí 30. září ve 14:30 hodin od Horáckého zimního stadionu. Cena výjezdu 250 Kč. Přihlášky a info: Jarda Kříž, 728 067 142

Extraligová příslušnost vydržela Budějovicím, potažmo Mountfieldu, devět sezon. Před tou právě probíhající majitel klubu rozhodl o přesunu do Hradce Králové. Nějakou dobu pak nebylo vůbec jasné, zda se seniorský hokej ve skoro stotisícovém městě pod Černou věží bude hrát. Po sérii jendání, kdy byla ve hře i prvoligová licence Mostu či Berouna, získalo nově založené sdružení CB Hoej 2013 licenci od Královských lvů z Hradce Králové. Trenér a manažer Radek Bělohlav za podpory dalších slavných českobudějovických odchovanců poskládal tým, který rozhodně nechce být v prvoligové soutěži pouze do počtu.

Klub se vrátil k tradičnímu názvu Motor a 11. září 2013 začal psát novou kapitolu historie hokeje na jihu Čech. V úvodním kole před téměř šestitisícovou návštěvou ale Jihočeši nestačili na havlíčkobrodské Rebely. V následujících třech kolech už tým kolem kapitána Aleše Kotalíka bodoval naplno. Vyhrál v Třebíči (2:1), deklasoval doma Šumperk (4:0) a uspěl i na ledě houževnaté Kadaně (5:3). Poslední dva duely ale Motor nezvládl: nestačil doma na farmu pražské Sparty a Lva z Litoměřic, v sobotu padl na stadionu Medvědů z Berouna. Teď přijíždí Dukla Jihlava...

DÁVNÁ HISTORIE. Tomáš Čachotský, ještě s číslem 20, tváří v tvář českobudějovickému gólmanovi Romanu Turkovi. Snímek pochází z pátého zápasu barážové série ze sezony 2004/2005, který rozhodl o sestupu Dukly z extraligy. Od té doby se hodně změnilo. České Budějovice jsou prvoligové, Tomáš Čachotský je kapitánem Dukly, Roman Turek pak prezidentem českobudějovického klubu. Foto: Petr Novák

Program 7. kola: pondělí 30. září 2013

BK Mladá Boleslav - HC Most (17:30)
HC Motor České Budějovice - HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Berounští Medvědi (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC AZ Havířov 2010 (18:00)
HC Olomouc - HC Benátky nad Jizerou (18:00)
Salith Šumperk - SK Kadaň (18:00)

8. kolo: středa 2. října 2013

HC AZ Havířov 2010 - SK Kadaň (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - HC Motor České Budějovice (17:30)
HC Most - HC Olomouc (17:30)
BK Mladá Boleslav - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)
HC Stadion Litoměřice - Salith Šumperk (18:00)
HC Berounští Medvědi - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)