Byl to dobrý hokej, musel se líbit, hodnotí duel s Motorem kapitán Dukly Tomáš Čachotský

01.10.2013 / Lukáš Dvořák

V aktuálním kádru Dukly Jihlava je jedním ze dvou pamětníků baráže o extraligu z konce sezony 2004/2005, ve které se rozhodlo, že se Dukla po roce, jež strávila mezi tuzemskou hokejovou elitou, vrací do první ligy a České Budějovice jsou opět extraligové. V pondělním sedmém kole první ligy se Tomáš Čachotský vrátil „na místo činu“. V Budvar Aréně vybojoval s Duklou bod za bezgólovou remízu s místním (také prvoligovým) Motorem. „Místy jsme byli lepším týmem, měli jsme o něco více šancí, jenže jsme je neproměnili,“ hodnotí jihlavský kapitán duel, který vidělo 3371 diváků.

Tomáši, skoro po devíti letech jste s Duklou vrátil znovu na led Budvar Arény. Jaký to byl pro vás zápas?
Kdybychom vyhráli, tak bych řekl, že dobrý. Ale bohužel jsme tu nějaké body ztratili, což je pro nás škoda, takže spokojen být nemohu. Myslím si, že místy jsme byli lepším týmem, měli jsme o něco více šancí, jenže jsme je neproměnili.

Duely Českých Budějovic s Jihlavou budou, i kvůli historickým spojitostem, asi o něco více pikantnější než ostatní zápasy. Dá se to přirovnat k takovému malému derby?
Je pravdou, že jsme spolu hráli dvě baráže za sebou. Na druhou stranu si to moc kluků nepamatuje, takže nevím, jestli se dá bavit o derby. Musím ale vychválit skvělou atmosféru, přišlo hodně lidí a skvělí jihlavští fanoušci, takže těm patří náš dík.

Po výhře nad Olomoucí jste museli být nabuzení i na Motor. Z Budějovic jste asi chtěli odvézt plný počet bodů, že?
My jezdíme všude pro tři body, ale v dnešním utkání jsme neproměnili naše vyložené šance. Proto taky jedeme domů pouze s jedním.

Ve druhé třetině vám domácí nadělili krátkou přesilovku pět na tři. Tu jste sice nevyužili, ale domácí byli po zbytek třetiny pod vaším tlakem. Byla znát trochu frustrace z toho, že se vám nedařilo vsítit gól?
Já bych ani neřekl frustrace, tak bych to nechtěl nazývat. My jsme prostě věřili, že tu branku dáme a to utkání zvládneme. Celé to bylo o té jedné brance, kterou se nám za celý duel nepovedlo dát, i když jsme tam měli břevno, tyčku... Těch šancí tam bylo dost. Domácím se to proměnit povedlo v prodloužení, proto vyhráli.

Dnes jste patřil k nejlepším hráčům svého týmu, navíc jste měl stoprocentní šanci, kdy jste mohl uklidit puk do prázdné brány. Proč se to nepovedlo?
Po té křížné přihrávce se mi na poslední chvíli postavil puk a já jsem ho poslal snad dva metry nad bránu. Bohužel. Tohle bych měl ale dávat.

Dnešnímu utkání by asi slušelo víc než jedna branka z prodloužení...
Nevím, jak to viděli fanoušci, ale myslím si, že utkání bylo pěkné. Šancí bylo dost na obou stranách, takže to byl dobrý hokej. Musel se líbit!