Derby Vysočiny je tady! Do Jihlavy přijedou Rebelové

01.10.2013 / Zdeněk Drla

Dlouho očekávaný zápas je tady. Na programu osmého kola nového soutěžního ročníku první hokejové ligy je totiž Derby Vysočiny! Do Jihlavy přijíždějí Rebelové z Havlíčkova Brodu. Zápas mezi regionálními rivaly slibuje vždy parádní hokejovou podívanou i skvělou atmosféru v hledišti z obou fanouškovských kotlů. Nechybí ani nápaditá chorea.
Zápas mezi Duklou Jihlava a havlíčkobrodskými Rebely začíná na Horáckém zimním stadionu ve středu 2. října 2013 v 17:30 hodin. Přijďte do ochozů podpořit Duklu v bitvě o další body do prvoligové tabulky!

⇒ Předprodej vstupenek

Předprodej vstupenek na duel 8. kola mezi Duklou Jihlava a Havlíčkovým Brodem bude probíhat v úterý 1. října od 18:30 do 19:30 hodin a ve středu 2. října od 14:00 hodin na infocentru.
Pořiďte si vstupenku na Derby Vysočiny včas, vyhnete se frontám u pokladem před zápasem.

Jihlavská Dukla podává v dosavadním průběhu sezony velmi dobré výkony. Padla pouze jednou, na ledě Mladé Boleslavi, doma si poradila takovými soupeři jako jsou Ústečtí Lvi či Olomouc. V posledním ligovém kole brala v pondělním zápase v budějovické Budvar Aréně bod za bezgólovou remízu v základní hrací době. S patnácti body okupuje třetí příčku tabulky.

To Rebelové jsou na tom o pět bodů hůře. Na svém kontě jich mají deset a jsou po sedmi odehraných kolech devátí. Start do sezony měli kvělý. Hned na úvod před téměř šestitisícovou návštěvou deklasovali 3:0 českobudějovický Motor, urvali i bod na ledě dalšího nováčka soutěže z Havířova. V posledních dvou zápasech ale nezískali ani bod, když prohráli vysoko 2:6 v Litoměřicích a v pondělním vloženém kole nestačili doma na překvapení začátku sezony Beroun, kterému podlehli 1:3.

Známé tváře v dresu Rebelu

⇒ Beseda s hráči Dukly

Po skončení derby s Havlíčkovým Brodem proběhne v salonku Pivovarské restaurace Beseda s hráči A-týmu Dukly Jihlava. Účast na akci, kterou pořádá Fan Club Dukla Jihlava přislíbili útočníci Michal Důras, Tomáš Čachotský, Filip Seman a obránce Tomáš Kaláb. Beseda začíná pár desítek minut po závěrečné siréně (v cca 20:30 hodin).

V havlíčkobrodském dresu působí řada hráčů, kteří prošli nebo mají nějaký vztah s Jihlavou. Roman Maliník, Tomáš Kolafa a Marek Drtina hostovali v Dukle (či měli vyřízené střídavé starty) v minulé sezoně, z dřívějších dob je fanouškům známý útočník Vladimír Říha či současný kapitán Rebelů Ladislav Rytnauer.

Zvýšená bezpečnostní opatření, zvláštní vstup pro hosty

Během utkání mezi Duklou Jihlava a Havlíčkovým Brodem budou platit zvýšená bezpečnostní opatření. Jedním z nich je zvláštní vyčleněný vchod pro fanoušky hostujícího týmu. Tradičně je to vchod F (po schodech od hlavní silnice od pivovaru). Zde bude v provozu i zvláštní pokladna pro havlíčkobrodské příznivce.

Pomáháme desetikorunou

Také při utkání s Havlíčkovým Brodem se můžete zúčastnit soutěže na šlapacích čtyřkolkách a zároveň pomoci dobré věci. U infostánku na tribuně C si můžete zakoupit za symbolických deset korun kupon, který vás dostane do slosování o možnost sotěžit v přestávkovém programu na šlapacích autíčkách. Touto desetikorunou zárověň přispíváte na koupi speciálního vozíku pro invalidního důchodce pana Eduarda Čermáka (Více čtěte zde).

8. kolo: středa 2. října 2013

HC AZ Havířov 2010 - SK Kadaň (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - HC Motor České Budějovice (17:30)
HC Most - HC Olomouc (17:30)
BK Mladá Boleslav - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)
HC Stadion Litoměřice - Salith Šumperk (18:00)
HC Berounští Medvědi - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)