Trápili jsme se v koncovce, litoval promarněných šancí Michal Velecký

03.10.2013 / Diana Váňová

Po gólově chudém zápase v Českých Budějovicích si jihlavští střelci chtěli spravit chuť na krajském soupeři. Stejně jako v loňském roce je v 8. kole první hokejové ligy čekal Havlíčkův Brod. A stejně jako v loňském roce Duklu zradila produktivita a soupeř se radoval ze tří bodů. „Trápili jsme se v koncovce,“ litoval promarněných šancí autor jediné jihlavské branky Michal Velecký.

Produktivita a přesilovky. Tato dvě slova patřila ve středu na Horáckém zimním stadionu k nejpoužívanějším. Ačkoliv domácí Dukla Brod doslova přestřílela a většinu zápasu byla na ledě lepším týmem, nebylo jí to nic platné – branka do sítě Rebelů spadla jen jedna. „Co k tomu říct? Jsem zklamaný, protože jsme prohráli v derby. Ze začátku, myslím, dobrý start – nasazení jsme měli a všechno…, akorát jsme udělali nějaké chyby v úvodu, čehož oni využili,“ zhodnotil výkon svého mužstva Michal Velecký.

A právě vlastní chyby nakonec byly pro Jihlavu klíčové - soupeř dokázal, jak se říká, z minima vytěžit maximum. „Dovolili jsme si až moc velký luxus v podobě individuálních chyb, které soupeř nekompromisně trestal. Brod potrestal každou naší chybu, kterou jsme vyprodukovali,“ byl na tiskové konferenci rozezlený trenér domácích František Zeman.

Ačkoliv se Brod dostal rychle do vedení, domácí stále dokazovali svoji herní převahu a vypadalo to, že bude jen otázkou času, kdy se výsledek otočí ve prospěch domácích. „Celý zápas jsme museli dohánět výsledek. Ve druhé třetině se nám podařilo snížit na kontaktní gól, tlačili jsme, ale trápili jsme se v koncovce,“ nezapíral jediný jihlavský střelec gólovou mizérii. „Bylo toho hodně, co jsme mohli proměnit a neproměnili. Zápas byl v podstatě o neproměňování našich šancí.“

Na druhou stranu, abychom nehanili pouze domácí produktivitu, je třeba přiznat, že brodští hráči dobře bránili a zvlášť dvojité oslabení bylo z jejich strany odehrané velmi dobře. Samotnou kapitolou byl pak Ondřej Kacetl, který naskočil za Brod poprvé a červenožluté střelce doháněl k šílenství. „Udělali jsme z gólmana hostů gólmana do nároďáku,“ usmál se trpce po prohře František Zeman. „To, co nám dneska chytil… bylo toho dost, no. Určitě je podržel,“ uznala kvality brankáře Rebelů také jihlavská „šestašedesátka“.

Na Jihlavu čeká hned v dalším kole druhé krajské měření – tentokrát půjde o zápas v Třebíči. Jakou taktiku očekává Velecký? „Myslím si, že odzadu to bude určitě zodpovědnější výkon, ale stejně budeme muset tlačit dopředu. Proměňovat šance, dávat góly. To pro nás bude nejdůležitější. Myslím si, že to bude kvalitní hokej nahoru-dolu.“