1:3
(0:1, 1:1, 0:1)

Jihlava svého soupeře přestřílela, přesto poprvé doma prohrála

02.10.2013 / Luboš Jaroš

Skvělou formu z úvodu sezóny chtěla Dukla potvrdit i proti Havlíčkovu Brodu. Jenže po chybě obrany se hned z první šance trefil hostující Dvořáček a sebral domácím vítr z plachet. Jihlava však zapnula na vyšší rychlostní stupeň a na ledě jednoznačně panovala. Jenže z ojedinělé akce přidal další zásah Endál. Vykřesat jiskřičku naděje dokázal Michal Velecký, jenže to už bylo vše. Hosté v závěru přidali z rychlého výpadu další branku a bylo po zápase. Za výhru v poměru 3:1 mohou hosté poděkovat především skvěle chytajícímu Ondřeji Kacetlovi.
02.10.2013 17:30, 1. liga ČR - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich – Kaláb, Dobrovolný, Mocek, Podlipnik, Jaroš, Kotvan, Zadražil – Čachotský, Zeman, Mikeš – Hubáček, Důras, Seman – Kadlec, Velecký, Prokš – Kuřítko, Malec
1

HC Rebel Havlíčkův Brod

Kacetl – Kolafa, Zdráhal, Jank, Vágner, Semrád, Korim, Zítka – Berger, Polodna, Chlubna – Havel, Stehlík, Milfait – Dvořáček, Musil, Maliník – Chlubna, Endál, Říha
3
Branky a nahrávky: 39. Velecký – 3. Dvořáček (Maliník), 26. Endál (Říha), 48. Havel. Rozhodčí: Blecha, Hodek – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 5:7, navíc Malec a Čachotský (oba Jihlava) 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2257. Střely na branku: 39:19. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Průběh utkání

Jihlava chtěla svého rivala z Havlíčkova Brodu před domácími fanoušky porazit. Jenže vstup do utkání měli lepší hosté, kteří potrestali chybu jihlavské obrany. David Dvořáček dostal přesnou přihrávku od Maliníka a poslal puk pod betonem Ritticha do branky, 0:1. Domácí branka nepoložila, ba naopak. Jihlavští byli stále aktivnější a tlačili se před Kacetla. Jenže ten likvidoval jednu šanci hráčů v červeném za druhou.

Nejvážnější ohrožení branky znamenal výpad Prokše, který vybruslil zpoza branky, proti jeho výpadu se však Kacetl stihl rychle přemístit. I druhá dvacetiminutovka začala náporem Jihlavy. Kacetl však byl nad síly domácích. Jihlava tlačila, ale branku paradoxně vstřelili hosté. Ojedinělou akci zakončil Lukáš Endál střelou z mezikruží, 0:2. Hráči v červeném se však nevzdali a stále nebezpečně ohrožovali Kacetla.

Ve 38. minutě dostal Mikeš skvělou přihrávku zpoza branky, napálil však jen ležícího mága v brance hostí. Jihlava se dokázala prosadit až v samém závěru prostřední části hry, kdy v oslabení Michal Velecký efektní stahovačkou obelstil obránce a s notnou dávkou štěstí zasunul puk za záda Kacetla, 1:2. Tlak Jihlavy pokračoval. Vyrovnat mohl Důras, který se skvěle uvolnil, udělal blafák, v poslední chvíli mu však puk sjel z čepele a směřoval k odkryté tyči. Jenže Kacetl jej neskutečně dokázal vykopnout betonem.

Hosté opět udeřili přesně ve chvíli, kdy byla Jihlava v tlaku. Rychlý výpad zakončil Lukáš Havel střelou k levé tyči, 1:3. Obdržená branka byla pro domácí zlomová. I přestože se domácí snažili, nepřesnost se vkrádala na jejich hokejky. Když nedokázali využít ani skoro minutovou dvojnásobnou početní výhodu, bylo o výsledku zápasu jasno. Havlíčkův Brod dokázal jako první zdolat jihlavskou tvrz a zvítězil v poměru 3:1.

Ohlasy trenérů

Richard Cachnín (HC Rebel Havlíčkův Brod): My jsme do Jihlavy přijeli s obrannou taktikou, což se možná některým nemusí líbit. Věděli jsme, že Dukla doma body neztrácí. Rychle jsme vstřelili gól, mysleli jsme si, že nás to uklidní, což se paradoxně nestalo a domácí vyvinuli obrovský tlak. My jsme tomu ale šli naproti, odráželi se nám kotouče a stálo při nás štěstí. Ve druhé třetině jsme měli dvě, tři gólové šance, ale poté jsme domácím dovolili v oslabení branku. Byl to vlastně napůl náš gól. Ve třetí třetině jsme si hru už zezadu pohlídali a pak Lukáš Havel v závěru rozhodl utkání. Štěstí bylo tentokrát na naší straně.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Myslím, že jsme si dovolili až moc velký luxus v podobě individuálních chyb, které soupeř nekompromisně trestal. Tohle by si hráči neměli dovolit. Brod potrestal každou naší chybu, kterou jsme vyprodukovali. My si to zítra s hráči budeme muset rozebrat před videem, aby si na to příště dali pozor. Bohužel derby jsme nezvládli. Hostům zachytal výborně brankář Kacetl. Jak říkal tady Ríša (trenér Richard Cachnín – pozn. aut.), Brod tomu šel víc naproti a dal do toho srdíčko.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie