Další domácí zápas je tady. Do Jihlavy přijíždějí kališníci z Litoměřic

15.10.2013 / Zdeněk Drla

První hokejová liga pokračuje svižným tempem. Ačkoliv druhá nejvyšší hokejová soutěž v Česku odstartovala teprve před měsícem a pár dny, míří mílovými kroky do finiše první čtvrtiny. Na programu je již dvanácté ligové kolo. V něm Dukla Jihlava přivítá celek Litoměřic. Klub spolupracující se Spartou i s jediným českým účastníkem KHL Lvem Praha, po letech, kdy mu postup do play-off utekl o pověstný vlásek, vyhlásil před letošní sezonou útok na příčky zajišťující účast ve vyřazovacích bojích. A zatím se mu předsevzetí daří plnit ku spokojenosti jak vedení, tak i fanoušků. Stadionu patří se ziskem 19 bodů šestá příčka v prvoligové tabulce. Dukla má o čtyři body více a je o tři příčky výše.
Souboj mezi Duklou Jihlava a Stadionem Litoměřice, který rozhodně nelze řadit do kategorie lehkých utkání, začíná na Horáckém zimním stadionu ve středu 16. října 2013 ve 17:30 hodin. Přijďte podpořit Duklu, která je aktuálně třetí!

⇒ Neplatné vstupenky

K návštěvě zápasu s Litoměřicemi byly pozvány dvě jihlavské střední školy, které dostaly vstupenky zdarma. Jedna z nich se však na zápas zdarma nepodívá. Vzhledem k tomu, že někteří její studenti s darovanými lístky s názvem škol a tarifem 0 Kč obchodovali, byly tyto vstupenky zneplatněny, jsou tedy nefunkční a nelze na ně vstoupit na zápas. Jde o vstupenky se sériovými čísly 221334–221545, 221883–221903.
Zdeněk Drla
marketingové oddělení

Také hokejové Litoměřice nosily nějakou dobu ve svém názvu přízvisko Dukla, v hokejovém "dávnověku" dokonce působily mezi tuzemskou elitou. Nyní je klub z královského města po řadě let ve druhé lize prvoligový a je jedním ze severočeských zástupců ve druhé nejvyšší soutěži. Dva roky po sobě unikl hokejistům s typickým kalichem na dresu postup do prvoligového play-off vždy v posledních chvílích. Letos to po jedenácti odehraných kolech vypadá, že Stadion hodlá naplnit předsezonní ambice bezezbytku. Těsně před čtvrtinou soutěže jsou svěřenci trenéra Jiřího Doležala na slušném šestém místě.

Během jedenácti zápasů odjížděli Litoměřičtí z ledu poraženi pouze ve třech případech. V ostatních zápasem brali minimálně bod. Získali cenné skalpy Olomouce, Českých Budějovic i Havlíčkova Brodu, v posledním kole si vyšlápli na Beroun, který doma porazili jednoznačně 5:1.

Nejvýraznější předsezonní posilou Stadionu je ex-ústecký Miloslav Čermák. Šestadvacetiletý odchovanec havlíčkobrodského hokeje už nasbíral patnáct bodů za devět gólů a šest asistencí. Je tak nejproduktivnějším hráčem severočeského týmu a v celkových statistikách soutěže mu patří třetí místo za dvěma kapitány - mladoboleslavským Davidem Výborným a jihlavským Tomášem Čachotským.

Defenfivu kališníků vyztužil velezkušený Angel Krstev. Dvaatřicetiletý zadák má bohaté zkušenosti z extraligy, kde naskočil k více než čtyřem stovkám utkání. Litoměřice těží i ze své spolupráce s pražskými kluby, kdy mohou využít služeb především sparťanských hráčů.

12. kolo: středa 16. října 2013

HC AZ Havířov 2010 - HC Berounští Medvědi (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - SK Kadaň (17:30)
HC Most - Salith Šumperk (17:30)
BK Mladá Boleslav - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC Olomouc - HC Motor České Budějovice (18:00)