Tři nebo čtyři střely ve čtyřminutové přesilovce jsou málo, říká Miroslav Forman

17.10.2013 / Tomáš Lysý

V předchozím zápase Litoměřic s Berounem se do statistik zapsal dvěma vstřelenými góly. I tentokrát si připsal další bod do kanadského bodování, když v utkání s Jihlavou přihrál Lukáši Cingelovi na první gól zápasu. Asistenci by ale útočníkMiroslav Forman jistě rád vyměnil za týmový úspěch. „Vyměnili jsme si s Lukášem Cingelem puk, on jel sám na bránu a udělal to dobře, zakončil celou akci hezky,“ chválí svého spoluhráče. Na body to však nestačilo. Dukla za osm minut vyrovnala, Litoměřice ve třetí třetině nevyužily čtyřminutovou přesilovku a chvíli poté vstřelil soupeř vítězný gól. Body tak zůstaly na Vysočině.

Miroslave, můžete zhodnotit dnešní zápas s Jihlavou?
My jsme do zápasu vstoupili hodně špatně. Vlastně v první třetině jsme nepředvedli nic a byli jsme rádi za bezgólový stav. Pak se ale naše hra vyrovnala a bylo to o tom, kdo dá góly. Bohužel více jich dala Jihlava, a proto vyhrála.

Vy jste vystřelili poprvé na gólmana Dukly až v osmé minutě. Čím si vysvětlujete tak špatný začátek?
Vůbec nevím. Přijeli jsme sem s tím, že začneme aktivně, ale bylo to z naší strany ospalé, bylo to prostě špatné. Celou první třetinu jsme se z této hry neprobudili.

Od druhé třetiny se výkon Litoměřic zlepšil, dokonce jste vstřelili úvodní gól. Vy jste u něj asistoval. Můžete ho popsat?
Cingi (Lukáš Cingel – pozn. aut.) si vzal puk v obranném pásmu, dali jsme si to na jeden dotek a vyměnili si puk. On pak jel sám na bránu a udělal to dobře, zakončil celou akci hezky a byl z toho gól.

Souhlasíte s tím, že prvním zlomovým momentem zápasu byl vyrovnávací gól Dukly, který padl z prostoru před brankou, a ten byste si měli pohlídat?
Určitě, tohle se nám nesmí stávat. Já to přesně neviděl. Vím, že si to tam kluci nějak špatně rozebrali. Ale stane se a je to pro nás ponaučení pro příště.

Ve třetí třetině jste mohli rozhodnout. Za stavu 1:1 jste měli čtyřminutovou přesilovou hru, ale v prvních dvou minutách jste se před branku Dukly skoro nedostali. Proč?
My jsme si to už rozebrali v kabině. Málo jsme stříleli, teď už s tím ale bohužel nic neuděláme. Musíme chodit více do střel. Ve čtyřminutové přesilovce jsme měli pouze tři nebo čtyři střely na bránu a to je málo.

I když proti sobě nastoupil třetí tým tabulky s pátým, tak nebyl k vidění příliš pohledný hokej, souhlasíte?
Každý zápas je jiný, fakt nevím… Je pravda, že dnes to bylo spíše o bojovnosti.