Třetí venkovní zápas v řadě: Dukla jede do Benátek

22.10.2013 / Zdeněk Drla

Patnácté kolo první hokejové ligy proti sobě svede dva soupeře z opačných pólů tabulky. Druhá Dukla Jihlava zajíždí na led posledních Benátek nad Jizerou. I když je favoritem tohoto duelu tým z krajského města Vysočiny, Středočeši neskládají zbraně předčasně. V posledních dvou kolech totiž získali skalp Litoměřic a Berouna a chtějí si prodloužit vítěznou sérii.
Zápas mezi Benátkami nad Jizerou a Duklou Jihlava začíná ve středu 23. října 2013 v 17:30 hodin a vy jej, pokud nevyrazíte podpořit jihlavský tým na nejstudenější stadion v první lize, můžete sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Liberecká farma z Benátek nad Jizerou je druhým soupeřem, se kterým se Dukla Jihlava utká v aktuální sezoně již podruhé. První vzájemné měření sil z druhého kola vyznělo jednoznačně pro Jihlavu, která se na Horáckém zimním stadionu radovala z vítězství 4:1.

Oba středeční soupeři mají přesně opačné starosti. Zatímco Dukla po pondělním vítězství 5:3 na horkém ledě Havířova upevnila druhou pozici v tabulce, Středočechům se nedaří odlepit od samého dna prvoligové tabulky, a to i přesto, že v posledních dvou kolech napolno bodovali. Nejprve získali tři body v Litoměřicích za výhru 4:1, o gól méně (3:1) vsítili na berounském zimním stadionu. Svěřencům trenéra Filipa Pešána se podařilo v dosavadních čtrnácti odehraných kolech získat dvanáct bodů. Na předposlední Most ztrácí bod.

Řeč čísel

Dukla prodloužila v posledním kole svoji vítěznou šňůru na šest utkání. Po bodu ztratila pouze v Kadani a v Berouně. V obou případech rozhodovaly o držiteli bonusového bodu samostatné nájezdy. A rozhodující gól vždy zaznamenal kapitán týmu Tomáš Čachotský. Ten je se ziskem dvaadvaceti kanadských bodů na druhém místě ve statistikách celé soutěže (7+15), nejlepším střelcem první ligy je jihlavský útočník Adam Zeman, který v posledním utkání v Havířově přidal do své sbírky další dvě trefy do černého a má tak na svém kontě již jedenáct gólů.

To benátečtí hokejisté se takovou produktivitou chlubit nemohou. Nejplodnějším, co se přesných zásahů týče, jsou útočníci Jan Plodek a Vít Jonák. Oba slavili svůj gól pětkrát.

Zatímco se v brankovišti Dukly Jihlava střídají David Rittich s Lukášem Sáblíkem (procentuální úspěšnost zákroků 91,10, resp. 93,18 - pozn. red.), v tom benáteckém se protočili již čtyři maskovaní muži. Nejnovějším jménem mezi nimi je gólman Slovanu Bratislava, který druhou sezonou působí v ruské mezinárodní KHL, Adam Trenčan, jenž nyní hostuje v extraligovém Třinci, odkud má vyřízené střídavé starty právě do Benátek.

Jak dopadne střetnutí Dukly s Benátkami na stadionu, který dle ohlasů fanoušků patří mezi nejstudenější v celé soutěži? To se dozvíme ve středu večer.

PODRUHÉ S BENÁTKAMI. Jihlavská Dukla se s libereckou farmou střetne v aktuální sezoně již podruhé. Ve druhém kole se svěřenci trenéra Petra Vlka radovali z výhry 4:1. Foto: Josef Plechatý

15. kolo: středa 23. října 2013

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC AZ Havířov 2010 (17:30)
HC Motor České Budějovice - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
BK Mladá Boleslav - SK Kadaň (17:30)
HC Most - HC Berounští Medvědi (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Olomouc - Salith Šumperk (18:00)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Stadion Litoměřice (18:00)

16. kolo: sobota 26. října 2013

HC AZ Havířov 2010 - HC Benátky nad Jizerou (17:00)
HC Stadion Litoměřice - BK Mladá Boleslav (17:00)
Salith Šumperk - HC Motor České Budějovice (17:00)
HC Dukla Jihlava - HC Most (17:30)
HC Berounští Medvědi - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)
SK Kadaň - HC Olomouc (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)