3:4p
(2:3, 0:0, 1:0 - 0:1)

Dukla si připisuje další dva body. Benátky nad Jizerou zdolala v prodloužení

23.10.2013 / Tomáš Nejedlo

Třetí venkovní utkání v řadě nezačalo pro jihlavské hokejisty příliš dobře, již ve třetí minutě totiž využili domácí nabídnutou početní výhodu, čímž odstartovali gólové hody. V první periodě bylo k vidění hned 5 přesných zásahů, přičemž 3 z nich vsítila Dukla. Jedním ze skórujících byl i Ondřej Malec. Prostřední třetina gól nepřinesla, v závěrečné části bylo k vidění vyrovnání z hole domácích borců. V nastaveném čase pak rozhodl o vítězství svěřenců Petra Vlka Jiří Dobrovolný. Mužstvo z krajského města Vysočiny tak přetlačilo Benátky nad Jizerou v poměru 4:3.
23.10.2013 17:30, 1. liga ČR - 15. kolo

HC Benátky nad Jizerou

Lukáš – Říha, Jánošík, Niko, Pabiška, Pyrochta, Vitásek, Kajínek – Krejčík, Plodek, Špaček – Bárta, Jonák, Dlouhý – Vařecha, Skořepa, Klimt – Psota, Bortňák
3

HC Dukla Jihlava

Sáblík – Štebih, Dobrovolný, Podlipnik, Mocek, Kaláb, Kotvan, M. Jicha – Zeman, Hubáček, Čachotský – Seman, Velecký, Důras – Malec, Kadlec, Březina – L. Jícha, Kuřítko
4
Branky a nahrávky: 3. Krejčík (Jonák), 8. Skořepa (TS), 42. Skořepa (Vitásek, Bárta) – 7. Kaláb (Dobrovolný, Čachotský), 8. Zeman (Čachotský, Dobrovolný), 15. Malec (Kadlec, Kuřítko), 64. Dobrovolný (Čachotský). Rozhodčí: Talpa – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 5:5, navíc Špaček (BEN) 10 min. OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 177. Střely na branku: 27:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

Průběh utkání

Utkání začalo lépe pro tým domácích. Již po devětatřiceti vteřinách hry totiž na trestnou lavici putoval hostující Podlipnik a Benátky tak hrály první přesilovku. A také ji využily. Lukáš Krejčík si vybruslil až před gólmana Sáblíka a jeho důraz slavil před jihlavskou brankou úspěch - 1:0. Poté putoval k trestoměřičům také domácí Niko a po něm i Vitásek, i když jeho vyhození puku mimo hřiště vzbudilo dosti rozruchu. Sudí teč plexiskla neviděli, a tak rozhodli poslat Benátky do tří. Dukla dvojnásobnou přesilovku využila. Tomáš Kaláb chytře využil zakrytého výhledu brankáře Lukáše a trefil se přesně pod horní tyč - 1:1. Uběhlo něco málo přes půl minuty a do úniku se vydal benátecký Skořepa a byl Mockem hákován. Rozhodčí Talpa nařídil trestné střílení, které Josef Skořepa střelou mezi Sáblíkovy betony proměnil - 2:2.

Jenže Dukla v pokračující klasické přesilovce přichystala bleskovou odpověď. Benátecká obrana nechala volného Adama Zemana, jenž pětadvacet vteřin po Skořepou proměněném nájezdu dostal puk za záda v Benátkách debutujícího Jana Lukáše. V 15. minutě předvedla Jihlava povedenou kombinační akci, na jejímž konci byl zakončující Ondřej Malec. Ten se po ledě trefil mimo Lukášův dosah a dokázal tak otočit průběh utkání ve prospěch celku z Vysočiny - 2:3.

Ve druhé třetině žádný gól nakonec nepadl. Blízko k vyrovnání měli na konci 27. minutě Benátky, když Jonák ideálně našel najíždějícího Skořepu, ovšem ten beton zkušeného Sáblíka nepřehodil. V další dobré příležitosti domácího celku měl prsty opět Vít Jonák, tentokrát sám v roli zakončovatele. Z výhodné pozice ale těsně přestřelil Sáblíkovu klec. Ve 35. minutě stálo při benáteckém týmu i štěstí, protože po závaru před Lukášovou brankou zachránila celek v modrém tyčka! V závěru druhé části byl dvojnásobným menším trestem potrestán hostující Podlipnik a Benátky si vypracovaly půl minuty před koncem třetiny obrovskou šanci. Jánošík už by zakončoval do odkryté klece, jenže v poslední možný okamžik mu byla přeseknuta hůl. Píšťalka Michala Talpy ale zamrzla, a tak Dukla šla do kabin za těsného vedení.

Vstup do třetí třetiny měly Benátky ještě přesilovkový, avšak paradoxně tři vteřiny po návratu vyloučeného hráče hostí skórovaly. Josef Skořepa lišácky vystřelil mezi změtí těl a puk se zastavil až v síti - 3:3. Na druhé straně se o brzkou odpověď snažil Březina, Lukáš svými betony vytěsnil touš mimo tři tyče. Jen pár minut poté už by málem Seman zakončoval do prázdné branky, když na poslední chvíli přišla záchranná brzda v podobě faulu. Vyrovnané utkání pokračovalo i nadále, Březina měl další příležitost, jenže těsně minul. Patrně největší šanci ve třetí části hry měl jihlavský Filip Seman, který ale trefil jen spojnici tyče a břevna! V závěru ještě Lukáš podržel Benátecké při velké šanci Kadlece a duel dospěl do prodloužení.

Nastavený čas trval tři minuty a sedm vteřin. Pak totiž rozhodl hrdina jihlavské Dukly Jiří Dobrovolný, který si ke dvěma asistencím připsal i rozhodující trefu v prodloužení. Zkušený hostující zadák zamířil od levého mantinelu nad Lukášovo rameno - 3:4 pp.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (hlavní trenér Benátek nad Jizerou): Odehráli jsme bojovné utkání se soupeřem, který naprosto prokázal své kvality. Ne náhodou patří mezi dva nejlepší týmy v první lize. Přesto soupeřovy branky padly v přesilových hrách. Pro mě byla naprosto nesmyslná dvojnásobná přesilovka, která skončila gólem v naší síti. S Jihlavou jsme po celé utkání drželi krok. V závěru jsme si za bojovnost zasloužili vyrovnat. V prodloužení nás už soupeř přetlačil. Po dvou venkovních vítězných utkáních je dnes škoda, že jsme nezískali alespoň dva body.

František Zeman (asistent trenéra Jihlavy): Čekalo nás třetí po sobě jdoucí venkovní utkání. I když soupeř je v tabulce poslední, tak dle mého názoru dnes předváděl výborný výkon. Se ziskem dvou bodů jsme spokojeni. Trápí nás marodka. Když se na náš tým podíváme, tak zjistíme, že tam trochu chybí kvalita. Celkem máme pět hráčů na marodce. Ve druhém střídání nám dnes odstoupil další hráč s poraněným ramenem. Kluci, kteří dnešní zápas dohráli, si sáhli na samotné dno sil. Odměnou jsou pro ně dva body z Benátek.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie