Zápas by se vyvíjel jinak, kdybychom proměnili trestné střílení, myslí si Lukáš Bohunický

03.11.2013 / Tomáš Lysý

Ten, kdo přišel na Horácký zimní stadion v sobotu při souboji s lídrem tabulky Mladou Boleslaví o chvíli pozdě, zřejmě se nestačil divit, jaký stav svítil na ukazateli skóre po čtyřech minutách. Domácí totiž vedli 2:0 a dokonale tak lídra první ligy zaskočili. „Určitě rozhodl začátek utkání, kde jsme trochu zaspali," nechal se slyšet slovenský obránce Mladé Boleslavi Lukáš Bohunický. Jeho tým poté snížil a mohl vyrovnat díky trestnému střílení, které ale Tomáš Klimenta nedal. „Na to se nesmíme vymlouvat," doplnil bek, který do Mladé Boleslavi přišel ze Slovanu Bratislava.

Lukáši, co rozhodlo o dnešní porážce Vašeho týmu?
Myslím si, že určitě rozhodl začátek utkání, kde jsme trochu zaspali. Dostali jsme dva rychlé góly a ve čtvrté minutě jsme prohrávali již 0:2. Pak jsem se do zápasu opřeli, ale podle mého názoru přišla „vtipná“ vyloučení našich hráčů. Snažili jsme se zápas otočit, ale kvůli vyloučením to nešlo.

Čím si vysvětlujete Váš špatný vstup do zápasu?
Neřekl bych, že náš vstup do utkání byl nějak výrazně špatný. Domácím pomohla přesilovka, kterou využili, a naše druhé vyloučení, které pramenilo z naší nepozornosti. Dukla využila šance, které měla, dala dva góly a byla na koni.

Vy jste se z nepříznivého stavu po chvíli oklepali a vstřelili jste kontaktní gól. Mohli jste ještě během první třetiny vyrovnat, ale Tomáš Klimenta nedal trestné střílení. Jak jste celou situaci viděl?
No… Na tuto situaci se spíš musíte zeptat jeho. Já jsem se na jeho trestné střílení nedíval, nedívám se na ně nikdy. Kdybychom jej proměnili, jistě by se celý zápas vyvíjel jinak. Ale to není žádná výmluva. V tu dobu byl celý zápas ještě před námi a měli jsme to dotáhnout do vítězného konce my.

Ne nadarmo se říká, že kdo nedá gól z přesilovky pět na tři, ten nemůže vyhrát. Jihlava dvojnásobnou početní převahu využila, vy naopak za nepříznivého stavu 4:2 nikoliv…
Byl to trošku zlomový moment zápasu, ale pořád bylo ještě dost času do konce. I po přesilovce jsme měli nějaké šance, ale bohužel jsme je nedali. Dukla pak dala v poslední minutě pátý gól a bylo po zápase.

Za celý zápas jste měli patnáct vyloučených hráčů, což je dost vysoké číslo. Co si o tom myslíte?
Určitě to je na zamyšlení, stejně jako se musí zamyslet rozhodčí. Výkon nebyl dobrý ani od nich. Ale jsou to rozhodčí, a když něco odpískají, tak asi mají pravdu.

Závěr zápasu byl velmi vyhrocený, díky šarvátkám muselo být ukončeno podávání rukou po zápase. Co se tam stalo?
To už nevím, já jsem u toho přímo nebyl. Jen jsem tam viděl dvě potyčky a jak hráči byli v sobě. Po druhé šarvátce nás rozhodčí poslal do kabin, takže opravdu nevím, co se tam stalo.