Do středečního zápasu s Kadaní naskočí nová posila i uzdravení hráči

19.11.2013 / Zdeněk Drla

Další zápas, v aktuální sezoně již čtyřiadvacátý, čeká na jihlavskou Duklu. Soupeřem jí na Horáckém zimním stadionu bude houževnatá Kadaň. Chomutovská farma se drží v polovině prvoligové tabulky, Dukla po smolné sérii, ve které získala pouze bod za remízu s Třebíčí, klesla na čtvrté místo.
Ve středu se jihlavským fanouškům poprvé představí nová posila týmu - třicetiletý útočník Petr Haluza. A je tu ještě jedna dobrá zpráva, do zápasu už naskočí několik uzdravených hráčů.
Duel mezi Duklou Jihlava a Kadaní začíná ve středu 20. listoapdu 2013 v 17:30 hodin. Pro ty fanoušky, kteří nedorazí do ochozů Horáckého zimního stadionu, připravuje jihlavská redakce eSports tradiční textový onlajn.

Dukla Jihlava přišla v posledním utkání v Šumperku o další dva hráče, kteří rozšířili už tak početnou marodku. Naštěstí zranění Tomáše Kalába a Romana Mikeše nebyla tak závažná, takže se v dalším utkání s Kadaní objeví. „Oba už mohou hrát. Z marodky se dále vrací Radek Hubáček a Adam Zeman," vypočítává jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban hráče, kteří budou trenérskému duu Petr Vlk František Zeman ve středu k dispozici. Dukla už může využít i služeb zkušeného útočníka Petra Haluzy, jenž bude v Jihlavě hostovat do konce sezony z hradeckého Mountfieldu. „Veškeré administrativní náležitosti byly v úterý vyřízeny," konstatuje Ščerban. Z Pardubic by měl dorazit obránce Zdeněk Čáp.

Poslední zápasy

Dukla si po třech cenných skalpech silných soupeřů v řadě (Mladá Boleslav, Olomouc, České Budějovice) prošla i vinou rozsáhlé marodky černou sérií, když ze tří zápasů v Havlíčkově Brodě, doma s Třebíčí a v Šumperku vydolovala pouze bod. Kadaň má z posledních šesti zápasů navlas stejný bodový zisk, pouze prohry střídala víceméně pravidelně s výhrami. V současné době dělí oba středeční soupeře dvanáct bodů a tři příčky.

Kadaň je pravověrnou farmou extraligového Chomutova. Piráti se proto v jejím dresu objevují poměrně často. Hlavně v brance se točí všichni tři gólmani z prvního týmu Miroslav Hanuljak, Matúš Kostúr a Milan Řehoř. Jeden z těchto maskovaných mužů se bezpochyby představí i ve středečním zápase v Jihlavě.

Vzájemné zápasy

Po dlouhé době se letos podařilo v Jihlavě s Kadaní bodovat. Houževnatí Severočeši hlavně v minulé sezoně dokázali vždy najít na domácím ledě recept, jak soubor z Vysočiny přemoci. Také letošní první vzájemný zápas (11. kolo se hrálo v sobotu 12. října 2013 - pozn. aut.) se téměř dvě třetiny vyvíjel lépe pro domácí tým v černých dresech. Souboj, ve kterém v základní hrací době padly pouze dva góly - po jednom na každé straně - dospěl až k samostatným nájezdům. V dovednostní disciplíně, která je přirovnávána k loterii, vystřelil bonusový bod pro Jihlavu kapitán Tomáš Čachotský.

Poslední vzájemný zápas:

SK Kadaň - HC Dukla Jihlava 1:2 (sn)

Branky a nahrávky: 29. Gajovský (Jíra) – 38. Zeman (Hubáček, Čachotský), rozhodující nájezd Čachotský. Rozhodčí: Luczków – Jílek, Hrubec. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely na branku: 26:43. Průběh utkání: 1:0, 1:2. Třetiny: 0:0, 1:0, 0:1 - 0:0 - 0:1

SK Kadaň: Kostúr – Stehlík, Kopáč, Dobrovolný D., Szakal, Pelc, Rutta, Opalek, Havel – Ton, Charousek, Fronk, Gajovský, Chlouba, Jíra, Mainer, Hanták, Kůs, Novák J., Novák L., Hammerbauer
HC Dukla Jihlava: Sáblík – Dobrovolný J., Štebih, Mocek, Podlipnik, Kotvan, Kaláb, Zadražil – Čachotský, Zeman, Prokš, Důras, Hubáček, Seman, Velecký, Kadlec, Malec, Kuřítko, Jaroš

KADAŇ. První letošní vzájemný duel mezi Kadaní a Duklou Jihlava se odehrál v husté mlze (na snímku ve žlutém Radek Hubáček). Foto: Zdeněk Drla

24. kolo: středa 20. listopadu 2013

BK Mladá Boleslav - HC Motor České Budějovice (17:30)
HC Most - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - Salith Šumperk (17:30)
HC Dukla Jihlava - SK Kadaň (17:30)
HC AZ Havířov 2010 - HC Olomouc (18:00)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
HC Berounští Medvědi - HC Stadion Litoměřice (18:00)

25. kolo: sobota 23. listopadu 2013

HC Stadion Litoměřice - HC Dukla Jihlava (17:00)
Salith Šumperk - HC Most (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - BK Mladá Boleslav (17:00)
HC Motor České Budějovice - HC Olomouc (17:00)
HC Berounští Medvědi - HC AZ Havířov 2010 (17:30)
SK Kadaň - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)