Do Dukly jsem se rád vrátil, je tady super parta, pochvaloval si po vítězném zápase s Kadaní Petr Haluza.

20.11.2013 / Luboš Jaroš

Jihlava před domácím publikem chtěla přerušit třízápasovou sérii bez vítězství. Tuto snahu domácích však přišlo podpořit průměrných 1500 diváků. Ti, co zůstali doma, museli litovat. Jihlava totiž vstoupila do utkání raketově, zavřela soupeře, vstřelila tři rychlé branky a dovedla utkání k jasnému vítězství. Kromě výhry je pozitivem návrat hned čtveřice zraněných hráčů a také staronové posily, Petra Haluzy, který již v Dukle působil v sezoně 2009/2010. „Mám na působení v Dukle spoustu vzpomínek, parta tady byla super, stejně jako teď. Do Dukly jsem se těšil, je to pro mě příjemné,“ pochvaluje si třicetiletý forvard.

V předchozích zápasech zraněními zdecimovaný tým Dukly, který například v Šumperku dohrával na 12 hráčů v poli, nastoupil posílen o čtveřici uzdravených hráčů a Petra Haluzu. „Hráli jsme po dlouhé době na čtyři pětky, protože se nám vrátili marodi. A asi to bylo znát, protože jsme dobře začali a rychle vedli 3:0,“ spokojeně hodnotí Jakub Kadlec. Právě jihlavský mladík byl čtvrtým úspěšným střelcem. „Šli jsme na buly do útočného pásma. Tomáš Střecha vystřelil, puk zůstal gólmanovi mezi nohama, bylo snadné už ho jen dorazit,“ hodnotí svůj šestý gól v sezoně Jakub Kadlec.

Po dvou třetinách vedla Dukla pětibrankovým rozdílem a o výsledku zápasu bylo jasno. Soustředění domácích pochopitelně upadalo. „Není možné si dovolit vypustit žádné střídání, i když vedete 5:0. My jsme se toho dopustili a soupeř okamžitě trestal,“ hledá nedostatky na vítězném utkání asistent trenéra Vlka trenér František Zeman. Souhlasit musí i jeho svěřenec Jakub Kadlec: „Ve třetí třetině jsme udělali zbytečné lajdáckosti, které stály Davida Ritticha čisté konto. Výsledek utkání jsme si však pohlídali.“

Zajímavostí je, že o šest branek Jihlavy se postaralo šest různých střelců. "Nováček" Petr Haluza by se jistě rád viděl mezi nimi. „Nějaká šance tam byla, snad to tam spadne příští zápas,“ nepropadá skepsi nový člen elitního prvního útoku Petr Haluza. Právě šikovného forvarda zařadil trenér Petr Vlk mezi Adama Zemana a Tomáše Čachotského. „Byl to první zápas, musíme se sehrát. Největší problém jsme měli s přechodem do útoku, musíme si říct, jak to budeme hrát,“ prozrazuje Tomáš Haluza.

Letošní trápení se zraněnými hráči ale pokračuje i po zápase s Kadaní. „Odstoupil Ondřej Malec s nataženým přitahovačem, nedohrál také Oldřich Kotvan, který má problémy s ramenem. Já doufám, že to bude v pořádku. Doktor si oba vzal do nemocnice, aby je podrobněji prohlédl. Já doufám, že oba zítra přijdou na trénink,“ věří kouč František Zeman. Pozitivně myslí i Petr Haluza: „Máme hodně zraněných. Až budeme kompletní, budou tu tři vyrovnané pětky, což je dobře.“