Prý jsem byl jak Selänne, smál se po zápase s Berounem Michal Důras

19.02.2014 / Kamil Nečas

V komorní atmosféře se utkáním proti Berounu rozloučili jihlavští hokejisté se základní částí první ligy. V duelu, kterému chyběl větší náboj, nakonec i zásluhou dvou přesných zásahů Michala Důrase nakonec Dukla zvládla derniéru vítězně, navíc poprvé v historii zakončila základní část se ziskem více než sto bodů. „Kvůli olympiádě bylo toto utkání hodně zvláštní, jsme rádi, že jsme ho úspěšně zvládli,“ uvedl po utkání domácí kanonýr.

Tři stovky diváků si našly cestu do ochozů Horáckého zimního stadionu přes konkurenci olympijského čtvrtfinále. Přestože se příchozí snažili domácí celek povzbuzovat, zápas se odehrával v netradičně tichém prostředí. „Utkání bylo zvláštní svojí atmosférou,“ připustil i Michal Důras. „Vítězství se nerodilo lehce, do utkání jsme se dostávali těžkopádněji. Od druhé třetiny jsme duel opanovali a byli jsme lepší.“

Však také v polovině zápasu měli jihlavští hokejisté k dobru dvě branky (3:1). Na začátku třetí dvacetiminutovky ale bylo nečekaně srovnáno. „Oni si moc šancí nevypracovali, ale byli maximálně produktivní,“ povzdechl si Důras, který však o minutu později zápas svojí druhou brankou rozhodl.

A zkušený forvard ani netajil, že měl při svých trefách i moře štěstí. „První gól jsem dal z otočky, to jsem ani nijak nemířil. Svoji druhou branku jsem také dal se štěstím. Chtěl jsem udělat bekhendový blafák, ale sjelo mi to, tak jsem do toho jen tak plácnul… Kluci mi v kabině říkali, že jsem byl jako odpoledne Selänne, tomu to tam také se štěstím prošlo. Ale i takové góly v hokeji padají,“ culil se křídelník Dukly.

Ještě v padesáté deváté minutě domácím zatrnulo, Beroun sice skóroval, ale Medvědům sudí branku neuznali pro vysokou hůl. „Ta branka padla zcela určitě vysokou holí. Kdybychom však hráli venku, soupeři by jí asi uznali,“ připustil i kousek štěstí v závěru kapitán Dukly Tomáš Čachotský.

Ten se v závěru základní části vrátil do sestavy a chystá se na vyřazovací boje. „Jsem rád, že jsem si mohl před play-off zahrát alespoň dva zápasy a trošku se do toho dostat. To nicnedělání bylo dlouhé, charakter mého zranění mi nedovolil nic dělat. Jen ležet na posteli,“ s nadsázkou prohodil po vítězném utkání nejproduktivnější hráč první ligy.

Čachotský navíc jako kapitán dovedl svůj tým k dalším historickému milníku Dukly. „Jsem rád, že jsme zvítězili. Udělali jsme sto dva body za sezonu, což tady nikdy nebylo. Proto bych chtěl týmu i fanouškům poděkovat. Nyní se to ale všechno maže. Doufám, že v play-off půjdeme co nejdál.“

DVA GÓLY. Útočník Michal Důras vstřelil v posledním kole základní části dva góly a se 34 kanadskými body je v konečném zúčtování jedenadvacátým nejproduktivnějším hráčem celé první ligy. Foto: Josef Plechatý