Dukla vstupuje do play-off dvěma domácími zápasy s Havířovem

20.02.2014 / Zdeněk Drla

Základní část prvoligové sezony je minulostí. Už se nebude hrát o body. Osmička nejlepších týmů po 52 kolech si to nyní rozdá ve vyřazovacích bojích. Play-off začíná!
Ve čtvrtfinále se Dukla Jihlava utká v sérii hrané na čtyři vítězství s týmem AZ Havířov 2010.
Celek ze Slezska, který si dokonce před lety zahrál nejvyšší soutěž, odstoupil v sezoně 2009/2010 z rozjeté prvoligové sezony a s hokejem v hornickém městě to vypadalo bledě. Nejrychlejší kolektivní sport planety se ale podařilo v osmdesátitisícovém městě zachránit a nyní se tak opět může pyšnit přídomkem prvoligové.
První dva zápasy čtvrtfinále play-off první ligy mezi HC Dukla Jihlava a AZ Havířov 2010 startují na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě v sobotu 22. února a v neděli 23. února 2014 vždy v tradičních 17:30 hodin. Vstupné je 80 korun. Buďte u toho!

Havířov coby "nováček" první ligy prožil velice slušnou sezonu. Co se týká návštěvnosti domácích zápasů, hokej v Havířově táhne. Průměrných 2024 diváků v K&K Pneu Areně ho řadí na třetí místo za České Budějovice a Mladou Boleslav. A celkové šesté místo v konečné tabulce po dvaapadesáti kolech základní části je dobrou vizitkou pro jeho lodivoda Jana Danečka staršího, který se snad jako jediný trenér v seniorském hokeji u nás může pochlubit tím, že má v týmu dva své syny - gólmana Lukáše a útočníka Jana.

Vzájemné zápasy v sezoně 2013/2014

Oba čtvrtfináloví soupeři se v základní části sezony 2013/2014 střetli čtyřikrát. Poprvé hned v úvodním kole nového soutěžního ročníku. Ve středu 11. září 2013 zvítězila Dukla před sedmnácti stovkami diváků 2:1, když se o první gól Jihlavy v sezoně postaral kapitán Tomáš Čachotský, druhý přidal o pár vteřin později Viktor Ujčík.

Také odveta ve Slezsku, kam Dukla cestovala po téměř čtyřech letech (naposledy se oba týmy potkaly v osmifinále play-off v sezoně 2008/2009, v sérii hrané na tři vítězství vyhrála Jihlava 3:1- pozn.aut.), vyšla červenožlutým na jedničku. Díky gólovým příspěvkům Tomáše Kalába, Michala Důrase, Filipa Semana a především pak dvěma přesným trefám Adama Zemana zvítězil tým z krajského města Vysočiny 5:3.

Do třetice se oba letošní čvrtfinalisté potkali na konci listopadu. Jihlava si po gólech Radka Hubáčka, Mihy Štebiha, Adama Zemana a Petra Haluzy vytvořila pohodlný čtyřgólový náskok. Hosté z dalekého severu sice dvěma přesnými zásahy utkání lehce zdramatizovali, na body to ale nestačilo.

To čtvrtý střet dopadl pro Duklu naprosto katastrofálně. Ve 40. kole v polovině ledna museli svěřenci trenéra Petra Vlka polknout hodně hořkou pilulku. Havířovský AZet se ve svém hájemství ujal vedení již v první minutě, o pár vteřin později přidal další gól... Jihlava sice snížila, ale z její strany to bylo co se týče zápisu do listiny střelců pro tento pochmurný středeční podvečer vše. Havířovští přidali další góly a skóre se na světelné tabuli toho večera zastavilo na poměru 7:1.

Teď se ale všechny předchozí výsledky mažou. Už se nehraje o body. Jde o to, vyhrát zápas. Vyhrát čtyři zápasy v sérii... Je jedno jakým výsledkem.

Pojďte si užít play-off...

Zvláštní vchod i pokladna pro hostující fanoušky

Pro vstup na Horácký zimní stadion mohou domácí příznivci využít všechny stávající vchody a turnikety (A, B1, C, G - tedy směrem z parku u výparníku mezi halami, tunelem z nádvoří mezi halami, hlavní vstup z parku a vchod naproti Vysoké škole polytechnické). Pro hostující fanoušky bude otevřen vchod F (na schodech směrem od pivovaru), kde pro ně bude zřízena i speciální pokladna.

Brány stadionu se otevírají hodinu před začátkem utkání, tedy v 16:30 hodin. Využijte předprodeje vstupenek, vyhnete se tak frontám u pokladen v den utkání. Podrobnosti najdete zde.

PRVNÍ GÓL V SEZONĚ. Kapitán Dukly Tomáš Čachotský takhle zakočil svůj střelecký pokus ve 28. minutě utkání prvního kola nového soutěžního ročníku a otevřel tak gólový účet Jihlavy v sezoně 2013/2014.
Foto: Zbyněk Zápotočný

Program čtvrtfinále první první ligy:

Sobota 22. února 2014 (1. zápasy):
HC Olomouc - HC Stadion Litoměřice (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
BK Mladá Boleslav - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC AZ Havířov 2010 (17:30)

Neděle 23. února 2014 (2. zápasy):
HC Olomouc - HC Stadion Litoměřice (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
BK Mladá Boleslav - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC AZ Havířov 2010 (17:30)