2:0
(2:0, 0:0, 0:0)

Dukla první utkání zvládla a v sérii se ujímá vedení

22.02.2014 / Libor Kucza

Vrchol sezóny začal pro jihlavskou družinu na výbornou, když porazila hokejisty Havířova v prvním zápase play-off 2:0. O vítězství Dukly rozhodla jedenáctá minuta první třetiny, v níž se domácí dokázali prosadit hned dvakrát. Úvodní branku Jihlavy vstřelil její kapitán Tomáš Čachotský, který zřejmě motivoval Filipa Semana, jenž se trefil hned pětačtyřicet sekund po svém spoluhráči. Jihlava se tedy ujímá v sérii s Havířovem vedení 1:0.
22.02.2014 17:30, 1. liga ČR - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich – Mocek, Dobrovolný, Jaroš, Podlipnik, Horák, Čáp, Štebih – Čachotský, Prokš, Zeman – Seman, Hubáček, Důras – Haluza, Velecký, Štěpánek – Kuřítko, Malec
2

AZ Heimstaden Havířov

L. Daneček – Vosátko, Bezuška, Krisl, Roupec, Punčochář, Graca, Deutsch, Vydra – Škumát, Říčka, Sztefek – Jakúbek, Šlahař, J. Daneček – Klimša, Haas, Kanko – Pechanec, Matějek, Rimmel
0
Branky a nahrávky: 11. Čachotský (Štěpánek, Dobrovolný), 11. Seman (Hubáček, Důras). Rozhodčí: Blecha, Doležal – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2167. Střely na branku: 27:35. Průběh utkání: 2:0.

Průběh utkání

Do utkání vstoupily oba celky velmi opatrně. První větší příležitost měl v páté minutě Petr Haluza, který se po výjezdu z rohu natlačil před Lukáše Danečka. Ten ale brance zabránil. V minutě deváté se havířovský brankář vytáhl také proti pokusu Filipa Semana, který obdržel přesný pas zpoza brány. Hostující brankář ale vykopnutím pravého betonu zasáhl. V čase 10:15 se již ale jihlavští příznivci mohli radovat. Tomáš Čachotský si sjel do dobré střelecké pozice na pravé straně útočného pásma, odkud přesně vymetl růžek havířovské svatyně – 1:0. Pouhých 45 vteřin stačilo k tomu, aby se domácí radovali znovu. Šťastným střelcem se stal Filip Seman, který přesnou ranou k levé tyči zužitkoval pas Radka Hubáčka – 2:0. Dukla poté byla na koni, akce střídala akci. Daneček již ale další kotouč za svá záda nepustil. V závěru úvodní části se před Rittichem strhla šarvátka, která však na stavu utkání nic nezměnila.

Druhá část započala ve znamení velké šance Havířova. Michal Sztefek si dobře sjel na odražený kotouč, avšak jihlavský mág pomocí vyrážečky hostující šance zmařil. Po nevyužité domácí přesilové hře uháněl zcela sám na Danečka Petr Haluza. Brankář Havířova se ale zaskvěl a zásahem alá Dominik Hašek udržel akcie svého celku nad vodou. Utkání se poté přiostřilo a začalo se stále více kouskovat. V pětatřicáté minutě uháněli hosté po špatném střídání do přečíslení tří na jednoho, které ale nedokázali zužitkovat. Neujal se ani protiútok vedený Michalem Důrasem. Při odchodu do kabin tak na světelné tabuli svítilo stále dvoubrankové vedení Dukly.

Do třetí třetiny vlétla aktivněji Jihlava, která si hned v úvodu vytvořila menší tlak. Branku z něj ovšem nevytěžila. Postupem času se začali prosazovat také hosté, slibnou možnost měli v padesáté minutě. V nastalém závaru před Rittichem se ale nedokázali patřičně zorientovat. Pět minut před koncem základní hrací doby měl snížení na holi Šlahař, avšak Rittich si povyjel a pomocí betonu zasáhl. V závěru zkoušel Havířov hru v bez brankáře, která se jim ale příliš nepovedla. Přidat třetí branku mohl Radek Hubáček, jehož pokus ale zblokoval hostující obránce. Dukla tak zvítězila 2:0 a ujala se vedení ve čtvrtfinálové sérii.

Ohlasy trenérů

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Zvládli jsme těžký utkání před domácím publikem. Vstoupili jsme do utkání velice dobře a aktivně, vyhráli jsme ji 2:0. Ve druhé a třetí třetině pak gól ani na jedné straně nepadnul. První bod do série jsme uhráli my a chceme za to hráčům i divákům poděkovat.

Jan Daneček (AZ Havířov): Myslím, že o dnešním utkání rozhodla první třetina, kterou jsme prohráli 0:2. Ve druhé třetině jsme, kdy nám rozhodčí dali čtyřikrát výhodu přesilové hry, se dostali trošičku do tlaku, myslím si, že to domácí stálo spoustu sil. Jejich tlak trošku otupěl, čehož jsme chtěli ve třetí třetině využít. Vytvořili jsme si spoustu šancí, škoda, že jsme je nevyjádřili gólově. Kdybychom dali gól, věřím, že bychom našli sílu na to, abychom vyrovnali. Hodně dobře zachytal jejich brankář, měl i kus štěstí. Bohužel jsme vyhořeli na tom, co nás v sezóně dlouhodobě trápí proti dobrým mužstvům - koncovce.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie