Lidem se to muselo líbit, ohlíží se za zápasem v Kladně Tomáš Čachotský

15.08.2014 / Zdeněk Drla

Pátý zápas a pátá výhra. Taková je bilance hokejistů Dukly Jihlava v přípravném období před novu sezonou. Naposledy uspěli v odvetě na ledě Rytířů Kladno. „Vyhráli jsme sice 3:1, ale důležité je, že to byl kvalitní zápas, který měl tempo, nasazení, dohrávaly se souboje,“ ohlíží se kapitán Jihlavy Tomáš Čachotský za duelem, který v malé hale vedle dvou stovek diváků sledoval i většinový majitel středočeského klubu a hokejová megastar Jaromír Jágr.

Dukla Jihlava se s Kladnem utkala přesně po týdnu. A stejně jako minulý čtvrtek i nyní slavila výhru. Oba zápasy byly podobné, ale přesto jiné. „Z jejich strany to dnes nebylo tak ostrý jako u nás. Navíc, my jsme na to byli už nachystaní,“ hodnotí klání Dukly s Rytíři jihlavský lídr Tomáš Čachotský. „I tak tam ale bylo dost osobních soubojů. Lidem se to muselo líbit, zápas měl tempo,“ dodává jedním dechem.

Kvůli rekonstrukci hlavní haly kladenského zimáku, jenž pamatuje (stejně jako ten jihlavský) řadu extraligových titulů, byl čtvrteční zápas odehrán na malé hale, která má kapacitu pouze dvě stě diváků. Podle očekávání tak pořadatelé mohli hlásit: Vyprodáno. Atmosféra v hale byla bouřlivá, místní fanoušci na jedné ze dvou tribunek vytáhli buben a po většinu zápasu neúnavně povzbuzovali svůj tým těsně za ochrannými skly. „Byl docela dobrý led,“ kvituje kvalitu plochy ve studené hale Tomáš Čachotský. „Sem tam nám zasvítilo sluníčko do očí, ale na to jsme zvyklí od nás. Nijak víc jsme to neprožívali, prostě přípravný zápas,“ usmívá se jihlavský kapitán.

ZÁPAS V MALÉ HALE. Kvůli rekonstrukci hlavní haly hrají Rytíři v malé hale. Dvě stovky diváků zde dokázaly vytvořit domácímu týmu parádní atmosféru. Foto: Zdeněk Drla

Zápas svých Rytířů sledoval v hale většinový majitel klubu Jaromír Jágr. Část utkání strávil v rohu u mantinelu, ve třetí třetině se pak přesunul přímo na trestnou lavici. „Fanoušek Yankees. Ten je se svojí postavou nepřehlédnutelný,“ směje se Tomáš Čachotský a poukazuje tak na skutečnost, že hvězdný útočník a kladenská ikona měl při zápase na hlavě kšiltovku baseballového klubu New York Yankees. „Přímo na trestné lavici jsem ho neviděl. Všiml jsem si ho ale v rohu za plexisklem. Mohl si jít proti nám zahrát,“ popichuje na dálku „osmašedesátku“ jihlavský kapitán.

JÁGR NA TRESTNÉ LAVICI. Jaromír Jágr sledoval zápas svých Rytířů proti jihlavské Dukle přímo v malé hale. Třetí třetinu strávil hvězdný útočník na trestné lavici. Foto: Tomáš Kostečka (www.hc-kladno.cz)

Regionální pohár startuje v úterý

Čachotského a jeho spoluhráče nyní čeká druhá polovina vydatné porce přípravných zápasů. V úterý 19. srpna vstupuje Dukla Jihlava do dalšího ročníku Regionálního poháru, v němž vyzve postupně Havlíčkův Brod, Horáckou Slavii Třebíč a premiérově i českobudějovický Motor. Má už vůdce jihlavského týmu v hlavě recept na prvoligové soupeře? „Budeme pokračovat v tom, co hrajeme, hodně bruslit, dohrávat souboje a snažit se o aktivní hokej – napadání, hodně pohybu. A sem tam nějaký ten gól pro diváky, aby se nenudili u párku,“ uzavírá dobře naladěný Tomáš Čachotský.