1:3
(0:0, 1:1, 0:2)

Dukla v přípravě opět vyhrála, tentokrát na ledě Kladna

14.08.2014 / Zdeněk Drla

K pátému přípravnému zápasu zajížděla Dukla na led loňskou sezonu ještě extraligového Kladna. I když měli červenožlutí v první třetině více šancí, gól dvě stovky diváků v tréninkové hale Rytířů neviděly. Skóre se tak měnilo až v poslední minutě druhé třetiny, a to hned dvakrát. Nejprve poslal domácí do vedení Jan Eberle, ale za půl minuty bylo po šťastné trefě Davida Březiny vyrovnáno. Rozhodnutí padlo pět minut před koncem gólem z hokejky Michala Důrase, nejlepšího střelce Dukly v přípravných zápasech. V závěru pečetil výhru hostů střelou do prázdné branky Adam Zeman.
14.08.2014 18:00, Přípravné zápasy - 5. kolo

Rytíři Kladno

Švihálek – Růžička, Kehar, Pojkar, Látal, Kolářík, Evan – Hořava, Stach, Tenkrát – Eberle, Dragoun, Melka – Redlich, Lukáč, Strnad – Machač, Pitule, Mainer
1

HC Dukla Jihlava

Sáblík – Zadražil, Kaláb, Šidlík, Dobrovolný, Schejbal, Štebih, Podlipnik, Čáp – Čachotský, Zeman, Mikeš - Důras, Melenovský, Seman - Březina, Štěpánek, Prokš - Malec, Kadlec, Kuřítko
3
Branky a nahrávky: 40. Eberle (Kolářík) – 40. Březina Prokš, Čáp), 55. Důras (Šidlík, Seman), 60. Zeman. Rozhodčí: Pavlovič - Ondráček, Koželský. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1 V oslabení: 0:1. Diváci: 200. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Průběh utkání

Jihlava byla od první minuty aktivnějším týmem a kladenský gólman tak musel být v pozoru. Do první vážnější akce se však dostal Petr Tenkrát, jenomže při osamocené cestě na Sáblíka mu střela úplně nesedla. S tvrdou ránou Semana si Švihálek poradil a zvládl i dotírajícího Melenovského, který se v přesilové hře snažil procpat puk za jeho záda. V první třetině tak dvě stovky diváků v malé hale kladenského zimáku gól neviděly.

Druhá třetina herně pokračovala v duchu první dvacetiminutovky, k vidění bylo několik šancí na obou stranách i celá řada nepřesností. Čekání na gól ukončila akce Koláříka s Eberlem v polovině čtyřicáté minuty, přičemž druhý jmenovaný dostal přihrávku k pravé tyčce a poslal Rytíře do vedení - 1:0. To však netrvalo dlouho - necelou půlminutu. Švihálek kapituloval ještě před druhou sirénou po střele Březiny z pravého kruhu – 1:1.

Na začátku třetí třetiny se naskytla Rytířům přesilová hra. Po nepřesné střele Hořavy to zkoušel Stach, ale jihlavský gólman byl pozorný. Na druhé straně prověřil Švihálka obránce Podlipnik. Druhý samostatný únik v utkání se naskytl Tenkrátovi, ale ani napodruhé Sáblíka nepřekonal. Hostující gólman podržel Duklu i při střele Pojkara.

Při vyloučení Michala Dragouna se hosté dostali v 55. minutě do jednobrankového vedení, kdy se na konci souhry Filipa Semana s Petrem Šidlíkem prosadil Michal Důras - 1:2. Rytířům se naskytla v závěru utkání ještě přesilová hra, kterou později doplnili o šestého hráče v poli. Střela Látala ani Tenkráta však v brance při power-play neskončila, naopak jihlavský Adam Zeman zamířil přes celé hřiště do opuštěné klece přesně – 1:3.

Po skončení utkání si oba týmy ještě vyzkoušely samostatné nájezdy, které ve čtvrté sérii rozhodla jediným gólem Jihlava, jmenovitě David Březina. Lukáš Sáblík, stejně jako při nedávném zápase ve Znojmě zůstal v této dovednostní disciplině nepřekonán.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Přesvědčili jsme se, že kluci jsou schopní hrát kvalitně i na venkovních kluzištích. Měli dobrý pohyb, byly tam i důrazné a kombinační situace. Z našeho pohledu to bylo dobré utkání s kvalitním soupeřem, které nám ukázalo věci, na kterých je třeba ještě pracovat. Přeci jenom v defenzivě pár zádrhelů bylo. V minulém zápase v Jihlavě nás Kladno trochu zaskočilo tím, jak bylo agresivní. Možná se nás snažili vylekat před mistrovskými zápasy. Dnes jsme na to byli nachystaní.