Dukla jede po delší době zase ven. Míří na sever do Mostu

03.10.2014 / Zdeněk Drla

Už desáté kolo má na programu první hokejová liga. V něm se Dukla Jihlava po sérii tří domácích zápasů vydává opět na led soupeře. A znovu míří na sever Čech. Letos je to totiž teprve druhá destinace Česka (vyjma prvního kola v Českých Budějovicích), kde se hráči v červenožlutých dresech představí.
Zápas mezi HC Most a HC Dukla Jihlava startuje v sobotu 4. října 2014 v 17:30 hodin. Pokud se do hornického města pod Krušnými horami nevypravíte osobně, můžete průběh zápasu sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu na portálu www.onlajny.com, který připravuje mostecká redakce.

Most patřil ve své novodobé prvoligové historii spíše k otloukánkům soutěže. V závěru poslední sezony musel dokonce svoji příslušnost ve druhé nejvyšší tuzemské soutěži hájit v baráži proti nejlepším druholigistům. Soutěž mostecký Baník udržel a pro novou sezonu vyhlásil jasný cíl: ´Nechceme hrát úplně dole´. Podle dalších zpráv pošilhává klub ze 67 tisícového města pod hradem Hněvínem i po účasti v předkole play-off.

Nutno podotknout, že se mu v sezoně zatím daří. Pomáhá mu k tomu i i domácí prostředí. Hned šest z devíti zápasů odehráli "Baníkovci" na domácím ledě. Kromě prvního kola, kdy hostili Kladno, kterému podlehli 1:5, dokázali svěřenci trenéra Václava Baďoučka doma vždy bodovat, z toho čtyřikrát v nastaveném čase, popř. v nájezdové loterii. Avypadá to, že začali chodit i diváci. Na první duel s Kladnem jich dorazilo takřka 1100, na Chomutov ještě o pětistovku více.

Po devíti kolech má Most na svém kontě 13 bodů a patří mu desátá příčka prvoligové tabulky. Na druhý Chomutov ztrácí pouhé dva body. Stejný zisk, tedy 15 bodů, má nastřádáno i Dukla Jihlava, proto v sobotním zápase půjde o hodně.

Jak již bylo řečeno, Most vyhlásil před sezonou jasný cíl a to nejen vyhnutí se záchranářským starostem, ale i pokus o účast ve vyřazovacích bojích. Že je to smělý cíl? Jak bylo uvedeno výše, po prvních devíti kolech se to nezdá být nesplnitelný úkol. Pomoci k úspěchu mají severočeskému klubu jednak mladíci ze spoupracujícího extraligového Litvínova (obě města spojuje dokonce tramvajová trať - pozn. aut.) a Plzně, ale především hokejoví matadoři Jan Alinč, Vojtěch Kubinčák či Tomáš Divíšek. Posledně jmenovaný odešel před pár dny na měsíční hostování do extraligové Plzně.

JIHLAVSKÁ RADOST. Dukla porazila Most v minulé sezoně ve všech čtyřech případech. Ztratila pouze jediný bod v 16. kole, kdy klopýtla a o vítězi rozhodovaly až samostatné nájezdy. Foto: Josef Plechatý

10. kolo: sobota 4. října 2014

HC Benátky nad Jizerou - HC Stadion Litoměřice (17:00)
HC Slovan Ústí nad Labem - LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
HC AZ Havířov 2010 - ČEZ Motor České Budějovice (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - Rytíři Kladno (17:00)
HC Most - HC Dukla Jihlava (17:30)
Piráti Chomutov - Salith Šumperk (17:30)
SK Kadaň - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)

1. kolo (dohrávka): pondělí 6. října 2014

SK Kadaň - Piráti Chomutov (17:30)

11. kolo: středa 8. října 2014

ČEZ Motor České Budějovice - Piráti Chomutov (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Most (17:30)
LHK Jestřábi Prostějov - HC AZ Havířov 2010 (18:30)
HC Stadion Litoměřice - HC Slovan Ústí nad Labem (18:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - SK Kadaň (18:00)
Salith Šumperk - Rytíři Kladno (18:00)