4:12
(1:5, 2:3, 1:4)

Dukla v utkání plném gólů přestřílela Most

04.10.2014 / Libor Kucza

Jihlavští hokejisté zahájili duel tím nejlepším možným způsobem. V prvním dějství souepře doslova zdecimovali pěti přesnými zásahy, přičemž se dvakrát trefil do černého Marek Melenovský. Ve druhé části se červenožlutý brankostroj nezastavil, červené světlo rozsvítil hned třikrát. V závěrečné periodě byla pokořena pověstná desítka, kterou zpečetil Petr Štěpánek. Poslední dva góly vsítili Michal Důras a Marek Prokš. Dukla tak rozdrtila Most vysoko 12:4.
04.10.2014 17:30, 1. liga ČR - 10. kolo

HC Baník Most

Horák (21. Soukup) – Kousalík, Čížek, Kasal, Charousek, Hora, Havelka, Kokeš – Mical, Smolka, Bojer – Kubinčák, Alinč, Válek – Nedrda, Slavíček, Tauš – Zavřel, Hanzl, Petruška
4

HC Dukla Jihlava

Sáblík – Čáp, Štebih, Dobrovolný, Podlipnik, Zadražil, Schejbal – Čachotský, Zeman, Mikeš – Březina, Melenovský, Důras – Kuřítko, Štěpánek, Prokš – Malec
12
Branky a nahrávky: 17. Bojer (Smolka, Mical), 23. Hora (Havelka, Mical), 27. Havelka (Mical, Bojer), 50. Kokeš – 9. Čáp, 10. Březina (Zadražil, Prokš), 15. Melenovský (Schejbal, Důras), 19. Čachotský (Čáp), 19. Melenovský (Důras), 24. Mikeš (Čachotský), 28. Kuřítko (Důras), 29. Čáp (Mikeš, Čachotský), 49. Mikeš (Čachotský, Čáp), 55. Štěpánek (Prokš, Březina), 57. Důras (Melenovský, Kuřítko), 60. Prokš (Štěpánek, Zadražil). Rozhodčí: Sýkora – Svoboda, Štětina. Vyloučení: 5:6, navíc Havelka (MST) 10 minut nesportovní chování. Využití: 3:3. V oslabení: 0:2. Diváci: 288. Střely na branku: 35:45. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:6, 3:6, 3:9, 4:9, 4:12 .

Průběh utkání

Dukla byl hned v úvodu utkání aktivnějším celkem, na branku si však počkala až do deváté minuty. V čase 8:37 otevřel skóre s notnou dávkou štěstí Zdeněk Čáp – 0:2. Zhruba o minutu později hosté navýšili své vedení, když se ranou přes obránce prosadil David Březina – 0:2. V patnácté minutě přidal další branku červenožlutých v početní výhodě Marek Melenovský – 0:3. Nedlouho poté však Most zásluhou Jana Bojera snížil – 1:3. Domácí celek ale srážela vyloučení, další z nich potrestal švihem nad lapačku brankáře kapitán Tomáš Čachotský – 1:4. Gólová smršť ale pokračovala, pouze o čtyřiatřicet vteřin později přidal bekhendem mezi Horákovy betony pátou branku opět Marek Melenovský – 1:5.

Prostřední dvacetiminutoku zahájili lépe mostečtí hokejisté, kteří taktéž využili přesilovou hru. Ranou od modré rozvlnil síť Daniel Hora – 2:5. Netrvalo dlouho a skóre se opět měnilo. Vedení Dukly navýšil Roman Mikeš – 2:6. Domácí se poté opět o něco málo přiblížili, v sedmadvacáté minutě se pohotovou dorážkou prosadil Jakub Havelka – 3:6. Zhruba za minutu a půl se opět prosadili jihlavští hokejisté, Martin Kuřítko dopravil za brankovou čáru střelecký pokus Michala Důrase – 3:7. V následném oslabení přidal osmou trefu Dukly přesnou dělovkou do horního růžku Zdeněk Čáp – 3:8.

Již se zdálo, že závěrečná třetina proběhne v poklidnějším duchu. Opak byl ale pravdou, v padesáté minutě zužitkoval přesný pas Čachotského Roman Mikeš – 3:9. Zanedlouho předvedl vynikající individuální akci Martin Kokeš, který prošel přes dva hráče soupeře a pohotově zakončil – 4:9. V minutě s pořadovým číslem pětapadesát završil jihlavskou „desítku“ z pozice kruhu Petr Štěpánek – 4:10. Střelnice ale pokračovala, jedenáctý zásah mužstva z krajského města Vysočiny přidal Michal Důras – 4:11. Sedmnáct vteřin před koncem pečetil Marek Prokš střelou přes obránce na konečných 4:12. Dukla si tak po nepříliš často vídaném průběhu utkání připisuje tři body.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (Most): „Dneska jsme byli pro Jihlavu určitě příjemným hostitelem. V první třetině nemusela vyvinout žádné velké úsilí, a vedla 5:1, čímž bylo defacto po zápase. My jsme okolo naší branky prakticky neexistovali. To vysoké vítězství jsme dnes soupeři opravdu darovali vlastním špatným výkonem."

Petr Vlk (Dukla Jihlava): „Do utkání jsme vstoupili velice dobře. Měli jsme dobrý pohyb a dali jsme branky. Jak potom to skóre narůstalo, tak to bylo z naší strany trošku lehkovážnější. Z toho pramenily i ty hloupé fauly, které jsme udělali, a ze kterých jsme dostali dvě branky. Ale zase v útočném pásmu jsme byli dnes hodně silní. Přesto by se tam našly věci, na kterých musíme stále pracovat."