Byli jsme hodně blízko vítězství za tři body, říká útočník Richard Diviš

08.11.2014 / Stanislav Jiskra

Jihlavský útočník Richard Diviš se v sobotním utkání 22. kola první hokejové ligy vrátil na dobře známý led. V Kadani totiž působil v sezoně 2011/2012. Pak jej osud zavál na Hanou. Nyní ovšem neoblékl dres Olomouce, jako to bylo v posledním případě v minulé sezoně, ale dres Dukly Jihlava, která na kadaňském stadionu vyválčila dva body za výhru po samostatných nájezdech.

Jak byste zhodnotil utkání?
Chtěli jsme všechyn tři body,a le nemáme je. Ztratili jsme bod. I když hokej byl takový neslaný, nemastný, tak jsme to chtěli urvat na konci. V oslabení jsme dostali gól, který nebyl ani z nějaké přesilovkové akce. Protože jsme byli hodně blízko k vítězství za tři body, hodnotím to tak, že jsme ztratili bod.

Vrátil jste se na kadaňský zimák a zase v jiném dresu, jak toto vnímáte?
Mění se to, ta situace je taková jaká je. Jsem rád, že můžu vůbec hrát, když je ta repre pauza, trošku se vyhrát a snad si vybojovat šanci si zahrát znovu v Olomouci.

Dukla vyhrála až po samostatných nájezdech. Jeden z nich jel Tomáš Čachotský, který se již radoval, ale rozhodčí byl jiného názoru, jak jste tuto situaci viděl vy?
On to udělal dvakrát tak hezky, že je možná škoda, že to nepověsil do té sítě. Poprvé to doopravdy síť byla, ale ochranná (směje se). Podruhé to cinklo, takže je to těžké soudit.

Domácí fanoušci vás přivítali vaší oblíbenou písní. Chtěl byste jim něco vzkázat?
Bylo to skvělé, a hrozně jim za to chci poděkovat.

Jak vzpomínáte na angažmá v Kadani?
Moc dobře, byla to skvělá parta. Hodně dobře se mi tu trénovalo. Skončilo to postupem Chomutova, do kterého přišlo hodně kluků z Kadaně. Bylo to tu hodně dobře našlápnuté na play-off, kde jsme mohli kdekoho pozlobit. Nakonec to skončilo postupem Chomutova. Takže na to vzpomínám jen v dobrém. S klukama se pořád zdravím a občas si i napíšeme. Prostě se mi tu líbilo.

Děkuji za rozhovor.