Předvedli jsme velice dobrý výkon, jak směrem dopředu, tak dozadu, říká Ondřej Kacetl

20.11.2014 / Josef Nudera, Tomáš Lysý

Dvě poprvé přinesl zápas jihlavské Dukly v Havířově. Červenožlutí se poprvé od zápasu v Mostě (7.10.2014) radovali z venkovní výhry za tři body a poprvé od domácího utkání s Mostem se do jihlavské svatyně postavil Ondřej Kacetl. Zatímco AZetu se příliš nedaří, Jihlava potvrdila zlepšené výkony z posledních zápasů. „My jsme rádi, že se nám hodně zlepšila obrana. Chceme útočit na první dvě, první tři místa. Pokud budeme takhle pokračovat, budeme tabulkou stoupat nahoru,“ je si jistý gólman Dukly. Potvrdit jeho slova bude moci červenožlutá ekipa v sobotním šlágru kola na ledě českobudějovického Motoru.

Ondřeji, nejprve bych rád pogratuloval Vám a celé Dukle k vítězství. Zdá se, že se rodilo poměrně lehce, ale vy to ze svého pohledu asi nebudedete vidět tak jednoznačně, že?
Prvně mockrát děkuji. Jsme rádi za tři body. Tímto se může třeba lámat chleba, protože jsme na tom byli s Havířovem bodově stejně. Dali jsme ve druhé třetině rychlé dva góly a předvedli jsme velice dobrý výkon, jak směrem dopředu, tak dozadu. Chtěl bych poděkovat klukům, protože to vítězství ubojovali hlavně oni. Hodně střel pokryli, zblokovali, a když už nějaká střela přišla, tak u ní nebyla žádná dorážka – kromě těch dvou gólů. Chytalo se mi výborně.

Klíčem k úspěchu byly dva rychlé góly Dukly ve druhé třetině, protože první třetina byla poměrně vyrovnaná. Byli jste od té doby lepším týmem?
Myslím si to. Čekali jsme na tlak Havířova, protože jsme věděli, že mají dobré začátky. Ale sám jsem se divil, že žádný nepřišel. Hráli jsme tak dobře, že jsme jim jej nedovolili. První třetina byla vyrovnaná a rozhodly dva góly na začátku druhé třetiny, protože jsme se potom uklidnili. I když jsme dostali snižující gól, hráli jsme dobře.

Havířov sice snížil na 1:2, ale vy jste hned na to vstřelili důležitou třetí branku. Měli jste znovu pohodlný náskok, což asi domácí hodně zmrazilo, navíc, když jste hned po druhé přestávce zvýšili na 4:1…
Bylo velmi důležité, že jsme dali rychlou branku po snížení Havířova a pak hned na začátku třetí třetiny. Vždycky jsme se uklidnili, nebyli jsme nervózní. Kdybychom dostali další gól na 2:2, bylo by to pro nás horší. Takhle jsme jim znovu odskočili.

Říkal jste, že obrana Dukly pracovala výborně, neměl jste tolik práce. Jaký byl Váš osobní pocit ze zápasu, když k němu připočteme Vaše poslední zápasové vytížení v Dukle?
Já jsem teď v zápasovém vytížení moc nebyl. Po první třetině zápasu s Mostem jsem byl po třech špatných gólech střídán. Jsem rád, že jsem dnešní zápas dostal a vyšlo to. Doufám, že jsem si řekl o nějakou další porci zápasů, protože potřebuji chytat. V Hradci Králové to totiž nevypadá, tam se hraje na jednoho gólmana. Čekám, jestli se neozvou, ale zatím to vypadá, že vůbec ne.

Byl jste v Havířově ve své kariéře poprvé nebo už jste do K&K Pneu arény někdy v minulosti zavítal?
Myslím, že jsem tady byl s juniorkou i s dorostem Znojma. A možná, když se hrála ve Znojmě první liga, tak jsem tady byl s Orly jako dvojka.

Prostředí pro Vás tedy nebylo nové, ale co jste říkal dnešní atmosféře?
Chtěl bych poděkovat všem fanouškům, kteří přišli, protože vytvořili parádní atmosféru. Hlavně tedy těm jihlavským, protože táhnout se takovou dálku, to klobouk dolů. Ale musím vyzdvihnout i domácí fanoušky, díval jsem se, že přišlo docela dost lidí a atmosféra byla super. Nebylo to, jako když se hraje na některých jiných stadionech, třeba v Benátkách, kam přijde dvě stě lidí. V tomhle to byl pěkný zápas.

Vítězství Vás v tabulce posouvá do první pětky. Přibližuje se Vaše současné umístění těm pozicím, kde chce Dukla hrát?
My jsme rádi, že se nám hodně zlepšila obrana. Chceme útočit na první dvě, první tři místa. Bohužel naše výkony byly zatím hodně na houpačce, výhra, prohra… I celkový herní výkon byl takový neslaný nemastný. Teď jsme to zlepšili a pokud budeme takhle pokračovat, budeme tabulkou stoupat nahoru.

Vždy před sezonou se říká, že první liga bude hodně vyrovnaná, ale letos je tedy extrémně vyrovnaná. Dukla byla před pár zápasy na osmém místě, nyní útočí na třetí pozici. Mezi jednotlivými místy jsou malé bodové rozdíly. Výhry jsou těsné, mužstva zespodu tabulky jsou schopna vyhrávat s nahoře postavenými celky. Jak to vypadá z ledu?
Tabulka je vyrovnaná, protože hodně týmů si stahuje hráče z extraligy. Je to kvalitní soutěž. Stane se zápas, kdy někdo vybouchne, jako my v Mostě, kde jsme vyhráli 12:4. Ale to je jeden zápas z půlky sezony, jinak je to hodně vyrovnané. Jak jsem řekl, stahují se sem hráči z extraligy a rozehrávají se. Výkony jsou vyrovnané a rozhoduje pár bodů. Akorát ze začátku se nechytil Havlíčkův Brod a byl dole, jinak je to o pár bodů nahoru - dolu.

Jaký je Váš další osobní program? Jaké zápasy máte tzv. poznačené v diáři nebo v mobilu?
To kdybych věděl (pousměje se). Ne, jsem v Dukle a čekám, kdyby přišlo zavolání z Hradce Králové. Celou dobu jsem v Dukle, ale u mě se situace může měnit ze dne na den.