Dukla míří do Prostějova. Zkrotí znovu Jestřáby?

06.01.2015 / Zdeněk Drla

Poprvé v novém kalendářním roce 2015 míří Dukla Jihlava na led soupeře. V rámci 41. kola vyzve na Hané Jestřáby z Prostějova. Nováček první ligy se po celou sezonu pohybuje na samém chvostu prvoligové tabulky, Dukla je aktuálně osmá.
Zápas mezi LHK Jestřábi Prostějov a HC Dukla Jihlava začíná na prostějovském stadionu ve středu 7. ledna 2015 v 18 hodin. Pokud se do Prostějova nevypravíte osobně, můžete průběh zápasu sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Prostějovský tým se po postupu do první ligy oproti pžředsezonním očekáváním a cílům pohybuje na spodních místech prvoligové tabulky. Za tři body dokázal vyhrát pouze pětkrát (zápas s Havířovem byl po dvou třetinách kvůli řádění hostujících fanoušků za stavu 3:0 pro Prostějov předčasně ukončen - o jeho osoudu zatím nebylo rozhodnuto, pětkrát bral dva body za výhru v nastaveném čase.

Nejproduktivnějším hráčem Jestřábů je obránce David Roupec, když dokázal v dosavadním průběhu sezony posbírat už 26 bodů za osm gólů a 18 asistencí.
V brankovišti se prezentovali zatím tři gólmani. Největší porci odcyhatných minut má na svém kontě Juraj Šimboch s úspěšností zákroků lehce nad 90 procent. K devadesátiprocentní hranici se blíží i druhý maskovaný muž - Ondřej Kocián. Pikantní bude středeční zápas pro gólmana Tomáše Halásze. Ten se v brankovišti Jestřábů představil dvakrát, teď bude v Prostějově hájit branku Jihlavy.

Poslední vzájemný zápas

Třikrát se už v této sezoně utkala Dukla Jihlava s Prostejověm. Na Horáckém zimním stadionu slavila dvakrát vítězství za tři body. Hned ve druhém kole si s Jestřáby poradila bez větších potíží 3:0, odveta v Prostějově se jí ale nepovedla. Ještě v polovině zápasu vedla 3:1, prostějovští hráči dokázali do konce druhého dějství snížit na rozdíl jediného gólu, ve třetím dějsztví v rozmězí pár minut pak dokonali obrat. Dukla si z jestřábího hájemství odvezla porážku 3:5.
Zatím poslední měření sil absolvovaly oba týmy na sklonku listopadu v Jihlavě. Zde bylo jasné, kdo je pánem na ledě. V první třetině po šestnácti minutách a třech gólech vyhnali Dukláci prostějovského Šimbocha z branky, jeho nástupci Kociánovi pak nasázeli dalších šest gólů. Skóre na světelné tabuli se tak zastavilo na údaji 9:3 pro domácí.

HC Dukla Jihlava - LHK Jestřábi Prostějov 9:3

Branky a nahrávky: 8. Zeman (Čachotský, Štebih), 15. Důras (Seman, Melenovský), 16. Kaláb (Štebih, Diviš), 22. Mocek (Seman, Důras), 27. Semorád (Schejbal, Čáp), 37. Zeman (Diviš, Kaláb), 50. Zeman (Kaláb), 50. Semorád (Šidlík), 56. Melenovský (Mikeš) – 37. Meidl (Jedlička, Moučka), 43. Kovařík (Černý, Řezáč), 56. Indra (Kindl). Rozhodčí: Šutara - Černý, Moravec. Vyloučení: 3:10, navíc Kuřítko (JIH) 5 min. a do konce utkání – Husár (PRO) 10 min. OT. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1372. Střely na branku: 51:24. Průběh utkání: 6:0, 6:2, 9:2, 9:3. Třetiny: 3:0, 3:1, 3:2

HC Dukla Jihlava: Sáblík – Mocek, Dobrovolný, Kaláb, Štebih, Čáp, Schejbal, Šidlík – Čachotský, Zeman, Diviš – Důras, Melenovský, Seman – Prokš, Semorád, Vysloužil – Kuřítko, Mikeš, Anděl
LHK Jestřábi Prostějov: Šimboch (16. Kocián) – Husák, Jedlička, Skřivánek, Řezáč, Malý, Roupec – Luňák, Venkrbec, Stejskal – Indra, Kindl, Ciencala – Duba, Kovařík, Sršeň – Moučka, Černý, Meidl - Kajaba

ZNOVU DO PROSTĚJOVA. Hokejisté Dukly Jihlava nemají na svoje první vystoupení na ledě Prostějova po více jak šesti letech, kdy Jestřábi působili ve druhé lize, dobré vzpomínky. V 15. kole na Hané prohospodařili vedení 3:1 a prohráli 3:5. Foto: www.lhkjestrabi.cz

41. kolo: středa 7. ledna 2015

ČEZ Motor České Budějovice - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC Most - SK Kadaň (17:30)
HC Stadion Litoměřice - Piráti Chomutov (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov - HC Dukla Jihlava (18:00)
HC AZ Havířov 2010 - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00)
HC Slovan Ústí nad Labem - Salith Šumperk (18:00)
Rytíři Kladno - HC Benátky nad Jizerou (18:00)