3:5
(3:0, 0:4, 0:1)

Jihlavští hokejisté otočili nepříznivý vývoj utkání a zdolali Prostějov

07.01.2015 / Radim Nemela

Jako v noční můře. Přesně tak si červenožlutí museli připadat po skončení první periody. Domácí si totiž vypracovali tříbrankový náskok! Od druhé části se do jihlavského brankoviště postavil Lukáš Sáblík. Ve 35. minutě nastal zvrat. Marek Melenovský odstartoval salvu čtyř branek, po zkušeném útočníkovi se trefili Marek Prokš, Aleš Jergl a Tomáš Čachotský. Závěrečná dvacetiminutovka přinesla pouze finální korekci z hole Romana Maliníka. Dukla tak v bláznivém klání přetlačila Prostějov 5:3.
07.01.2015 18:00, 1. liga ČR - 41. kolo

LHK Jestřábi Prostějov

Šimboch – Kolibár, Roupec, Matyáš, Husák, Niko, Hawlík, Jedlička, Malý – Kindl, Meidl, Luňák, Venkrbec, Kajaba, Krejčík, Moučka, Cienciala, Franek, Indra, Duba, Sršeň
3

HC Dukla Jihlava

Halász (21. Sáblík) – Kaláb, Štebih, Korím, Čáp, Schejbal, Šidlík, Dobrovolný – Čachotský, Melenovský, Diviš - Prokš, Zeman, Malec - Jergl, Maliník, Duras - Vysloužil, Březina, Mikeš
5
Branky a nahrávky: 3. Franek (Roupec, Niko), 12. Krejčík (Meidl, Roupec), 20. Kindl (Roupec, Franek) – 35. Melenovský (Diviš, Čachotský), 35. Prokš (Korím), 38. Jergl (Důras, Maliník), 40. Čachotský (Melenovský, Korím), 58. Maliník (Důras, Jergl). Rozhodčí: Kika - Hanzlík, Reich. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 725. Střely na branku: 26:46. Průběh utkání: 3:0, 3:5.

Průběh utkání

Čtrvté měření sil s Jihlavou začalo pro Jestřáby dobře, brzy dostali výhodu přesilovky, kterou ovšem nevyužili, následně však poslal kotouč z mrtvého úhlu na branku Tomáš Franek a kus černé pryže nakonec doklouzal až za záda Halásze. Následovala pasáž, kdy měla více ze hry Dukla, ale větší šance se jí vyhýbaly, a tak udeřili téměř z ničeho domácí, když po jihlavské akci vyjel do protiútoku Lukáš Krejčík a povedenou ranou propálil brankáře Dukly podruhé. Poté se opakoval podobný scénář jako po první brance domácích, další zajímavý moment přišel až v devatenácté minutě, kdy po odpískání Meidl atakoval protihráče, ten jej však zasáhl do obličeje a způsobil mu krvavé zranění. V následné přesilovce Prostějova pak povedenou třetinu domácích zakončil hezkou ranou do horního růžku Denis Kindl a do kabin se šlo za stavu 3:0.

Do druhé třetiny nastoupili Jihlavští v brance s Lukášem Sáblíkem a tato změna jim evidentně prospěla. První polovina druhé části nenabídla zrovna moc pohledného hokeje a zajímavých akcí, Jestřábi se spíše soustředili na držení svého náskoku, to se jim však nakonec nevyplatilo. Jihlava měla přesilovku, ve které Hanáky zamkla a nakonec Marek Melenovský dokázal poslat puk za Šimbocha. Uběhlo čtyřicet dva sekund a hosté se radovali znovu, když zmatku před bránou využil Marek Prokš. Srovnání přišlo v osmatřicáté minutě, když tvrdou ranou potřetí překonal Šimbocha Aleš Jergl, zmar Jestřábů v posledních šesti minutách druhé třetiny byl dokonán, když střela Tomáše Čachotského udělala vysoký oblouk od Šimbochovy lapačky a v poslední vteřince zaplavala za brankovou čáru.

Domácí snaha o vyrovnání ve třetí třetině povětšinou ztroskotala na soutředěné obraně Jihlavy, která však i nadále hrozila a byl to právě Juraj Šimboch, který držel naděje Prostějova na bodový zisk. Jestřábi se však za celou dvacetiminutovku nedokázali dostat do souvislejšího tlaku nebo vyložené šance. Šance na body byla rozprášena Duklou dvě minuty před koncem, kdy zůstal mezi kruhy nepokrytý Roman Maliník a zatloukl pátý hřebíček do prostějovské rakve.

Ohlasy trenérů

Petr Zachar (asistent trenéra LHK Jestřábi Prostějov): V první třetině jsme šli do vedení 3:0. Bylo to vyrovnané utkání, na druhou stranu nás podržel brankář v první třetině. Ve druhé třetině jsme přestali hrát, Jihlava nás začala přehrávat a projevila svoji kvalitu. Ve třetí třetině tam byly nějaké příležitosti, ale soupeř nás přebrusloval a především jejich první lajna měla navrch. Dnes jsme měli velkou šanci vrátit se psychicky nahoru, bohužel jsme o toho nevyužili.

František Zeman (asistent trenéra HC Dukla Jihlava): Neodehráli jsme ani první třetinu špatně. My jsme hráli a domácí byli ti, kteří dávali góly. I za stavu 3:0 jsem věřil v to, že tenhle ten tým sílu má a dokáže to otočit. V první přestávce jsme si řekli některé věci, kluci to vzali za správný konec a od 21. minuty jsme na ledě dominovali, což druhá třetina potvrdila. Ve třetí části jsme si již hlídali vítězství a ještě přidali branku navíc.