Dukla vyráží na sever. V semifinále vyzve dvakrát chomutovské Piráty

08.03.2015 / Zdeněk Drla

Semifinálové karty jsou rozdány. Startuje další fáze vyřazovacích bojů. V semifinále play-off se Dukla Jihlava představí na ledě Pirátů z Chomutova, Horácká Slavia Třebíč míří na jih do Českých Budějovic, kdy vyzve Motor.
První dva zápasy mezi Piráty Chomutov a Dukou Jihlava se odehrají v SD Aréně v pondělí 9. března a v úterý 10. března. Oba duely začínají shodně v 17:30 hodin. Pokud se do podhůří Krušných hor nevypravíte osobně, můžete průběh semifinále sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Chomutovští Piráti po loňském jarním sestupu z extraligy vyhlásili jasný cíl: návrat zpět. První kroky se jim už podařilo úspěšně udělat. S přehledem vyhráli základní část - na druhý českobudějovický Motor měli luxusní čtyřiadvacetibodový náskok. Ovládli i tabulku produktivity - konta soupeřů zatížili rovnými dvěma stovkami gólů.

Protože Piráti skončili na prvním místě, museli si na svého čtvrtfinálového soupeře počkat. Předkolo play-off jim určilo nedaleké Ústí nad Labem. Mimochodem tento klub prodal Chomutovu v roce 1997 prvoligovou licenci. Do té doby se v Chomutově chodilo řadu let pouze na druhou ligu.
Čtvrtfinálové severočeské derby nakonec vyznělo lépe pro Piráty, kteří zdolali Slovan v poměru 4:2 na zápasy.

Nyní jim v cestě za vytouženým postupem do baráže o extraligu stojí Dukla Jihlava...

Informace o prodeji vstupenek na první dva zápasy v Chomutově najdete na webu Pirátů.