Po dlouhých letech se Dukla utká s Duklou

05.08.2015 / Zdeněk Drla

Jihlavský Horácký zimní stadion bude dějištěm malého hokejového svátku. Ve čtvrtek 6. srpna od 18 hodin se proti sobě postaví dvě Dukly! Tedy domácí Dukla Jihlava a slovenská Dukla Trenčín. Stane se tak po více jak dvaceti letech.
Zápas můžete sledovat přímo v hlediště nebo prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Poslední mistrovské souboje Dukly Jihlava s Duklou Trenčín pamatují už jen ti dříve narození. Ze současného kádru Jihlavy byli ti nestarší hráči ještě v žákovském či dorosteneckém věku, většina členů družiny trenéra Petra Vlka mohla teoreticky sledovat souboj dvou vojenských týmů z kočárku.

Naposledy se Dukla s Duklou potkala v ligovém zápase v sezoně 1992/1993 před rozdělením federace. A vzájemná bilance z této sezony? Jihlava doma vyhrála 5:3, v Trenčíně pak musela polknout těsnou porážku 3:4. V této sezoně za Duklu nastupovali kupříkladu gólmani Marek Novotný, Dušan Salfický či Stanislav Neruda, v kádru trenérů Jaroslava Holíka a Jana Hrbatého nechyběli Richard Adam, Jiří Kuntoš, Petr Kaňkovský, Jiří Poukar, Roman Mejzlík, Jiří Cihlář, Tomáš Kucharčík, Viktor Ujčík či mladíci Radim Bičánek a Josef Marha...

Dukla Jihlava v této sezoně skončila v základní části na devátém místě, trenčínská Dukla byla třetí.

SOUBOJ DUKLA VS. DUKLA. Trenčín přijede do Jihlavy se žlutou variantou dresů. Foto: internet

Příprava Dukly Trenčín

Stejně jako ta jihlavská i trenčínská Dukla má za sebou dvě přípravná utkání. A shodou okolností začínaly oba týmy přípravné období se stejným soupeřem - s širší reprezentací Francie. Zatímco Jihlava porazila ve čtvrtek 30. července mladý výběr ze země galského kohouta 4:2, Trenčín vyzval Francii o den později a také jí nadělil čtyři góly.

Druhým soupeřem Trenčína byl v úterý další účastník slovenské nejvyšší soutěže - Martin. V gólově bohatém střetnutí prohrála Dukla s Mountfieldem 4:5 po samostatných nájezdech.

Sestava Dukly Trenčín v zápase s Martinem: Kutej - Pavlikovský, Hatala, Trefný, Ryzák, Nechala, Boboš, Hochel - Koyš, Stantien, Šišovský - Hudec, Daniška, Jakúbek - Bonnel, Šedivý, Pardavý ml.

Jak na Horácký zimní stadion?

V přípravném období začínají všechny domácí zápasy Dukly Jihlava až v 18 hodin. Stadion bude otevřen vždy hodinu před úvodním buly, tedy v 17 hodin.

Pro vstup do velké haly Horáckého zimního stadionu využijte vchod G (naproti Vysoké škole polytechnické) a B1 (z nádvoří mezi halami). V provozu budou dvě poklady - na vstupu G a na Infocentru. Zde si můžete pořídit jednorázovou papírovou vstupenku nebo dobít kredit na svoji Ice Card.

Na Infocentru si také můžete před zápasem a během zápasu pořídit permanentku na novou sezonu 2015/2016 (více zde a zde) a zatočit si tak kolem štěstí (čtěte zde).