Nic jsem nevymýšlel, pověděl o svém zásahu Tomáš Harkabus

07.08.2015 / Diana Váňová

Utkání dvou ex-vojenských klubů začala lépe Dukla z Trenčína, která se trefila už v deváté minutě. Reagovat na tento zásah dokázal hned po dvou minutách Tomáš Harkabus. Který se dostal k jedné dorážce a před Cháberou se nemýlil. „Nic jsem nevymýšlel a poslat to tam z první,“ říká o svém zásahu bývalý člen Vlčí smečky.

Velkou neznámou byl pro Duklu její stejnojmenný sok z Trenčína. Tým ze slovenské nejvyšší soutěže nastoupil do utkání ve velice svižném tempu a svým bruslením a silovým pojetím hry dělal domácím veliké problémy. Což potvrzuje i Tomáš Harkabus. „Já si myslím, že Dukla Trenčín dobře bruslila, dohrávali nás, první třetinu byli všude o krok dřív, my jsme nestíhali. Pak se to srovnalo. Ve třetí třetině nám to pak asi došlo, ale tam se to zlomilo, oni dali dva góly a bylo po zápase,“ hodnotí utkání hráč, který v přípravě nastupuje s dvaadvacítkou.

Jedno z nejmilejších překvapení přípravy jsou výkony mladých pušek z Karlových Varů, kterým nechybí pohyb, dravost a ani tlak do brány. Což potvrdil jak opět Martin Kohout, který už nasbíral 6 bodů ve 3 zápasech, tak právě i Tomáš Harkabus, jenž se dokázal opět prosadit po jedné z dorážek a v 11. minutě srovnal na 1:1. „Dobře jsme napadali v pásmu, sehráli jsme to na Míšu Důrase, který střílel. Teď nevím, jestli se to odrazilo od mantinelu nebo jak, ale odrazilo se to přede mě, já jsem nic nevymýšlel a poslat to tam z první,“ popisuje gólovou situaci mladý útočník a zároveň hodnotí i podmínky, které se tropické počasí nastolilo na zimním stadionu. „Nebylo to příjemný, ale bylo to pro oba dva soupeře stejný. Bylo hodně velký vedro, led byl špatný, skákalo to, bylo na něm hodně vody. Ale je léto, takže se nedá nic dělat,“ a se smíchem dodává: „Když spadneš v rohu, vstaneš a jsi o dvě kila těžší, takže není to nic příjemnýho. Určitě je lepší nepadat.“

Se stejným soupeřem se Dukla setká i příští týden na turnaji v Trenčíně, který právě hostující tým pořádá. Oba týmy se tak během přípravného zápasu poznaly. Co o soupeři vypozoroval Tomáš Harkabus? „Jak už jsem říkal, oni hodně dobře bruslili, dohrávali nás a napadali, takže z toho se musíme poučit a do příštího týdne si určitě něco řekneme a bude to lepší.“ Zatím v přípravě Dukla podlehla pouze Trenčínu. Další utkání se odehrají na již zmiňovaném turnaji na Slovensku, kde Dukla sehraje tři utkání během tří dnů. „Bude kratší čas na regeneraci, ale musíme se s tím poprat. Víceméně je to jenom příprava na ty mistráky, co nás čekají. Ale stejně do toho půjdeme na sto procent,“ uzavírá jihlavský střelec.