Historický zápas: Dukla přivítá nováčka soutěže z Přerova, A-týmy se spolu ještě nikdy nepotkaly

15.09.2015 / Zdeněk Drla

Ještě nikdy se spolu v soutěžním zápase nepotkali. Ve čtvrtém kole WSM ligy se proti sobě postaví hokejisté Dukly Jihlava a Přerova. A bude to boj pikantní. Dukla je aktuálně na prvním místě tabulky, Přerov je po třech kolech pátý a jako nováček soutěže nechce hrát v obnovené premiéře ve druhé nejvyšší soutěži jen druhé housle. V letní pauze mohutně posiloval.
Zápas mezi Duklou Jihlava a Přerovem začíná na Horáckém zimním stadionu ve středu 16. září 2015 v tradičních 17:30 hodin. Přijďte podpořit Duklu v boji o další body!

Bude to historický okamžik. Až bude ve středu 16. září vhozeno v půl šesté úvodní buly zápasu mezi Duklou a Zubry z Přerova, stane se tak vůbec poprvé v historii, kdy se A-týmy obou klubů střetnou v mistrovském zápase. doposud se potkávaly spíše žákovské týmy. "Proti Přerovu jsem hrál někdy v sedmé nebo osmé třídě, pak už ne," připomíná mladý obránce Dukly Jihlava Filip Dundáček.

Kádr Přerova

HC Zubr Přerov se do první hokejové ligy, která od začátku aktuálního soutěžního ročníku nese název WSM Liga, vrátil po sedmnácti sezonách. A hned v přípravném období dal jasně najevo, že ve druhé nejvyšší tuzemské soutěži nechce být jen do počtu, vedení klubu investovalo nemalou snahu i prostředky do posílení kádru. V brankovišti mohou Zubři počítat se službami Juraje Šimbocha. Třiadavcetiletý gólman Třince působil v minulé sezoně v dnes již konkurenčním Prostějově. Veteránem v brankovišti je čtyřicetiletý Martin Vojtek.
Obranu dirigují Lukáš Chmelíř, Jakub Grof či Petr Přindiš. Na soupisce útočníků najdeme celou řadu mladých hráčů, především z Zlína, mezi nimi však figurují ostřílení ligoví hráči: Roman Pšurný, Marek Sikora, Tomáš Sýkora, David Šebek nebo Milan Procházka.

MILAN PROCHÁZKA. Nejzkušenějším útočníkem Přerova je Milan Procházka. Osmatřicetiletý znojemský odchovanec má na svém kontě takřka šest stovek startů v extralize. Foto: Jan Gebauer (www.hokejprerov.cz)

Poslední zápas Přerova

Středa, sobota, pondělí. Doma, venku, doma. Výhra, prohra, výhra. Po třech kolech mají Zubři na svém kontě šest bodů, když oba své domácí zápasy dokázali vyhrát. V prvním kole udolali doma houževnatou Kadaň, v kole druhém padli v Třebíči a v pondělním vloženém kole porazili doma Most.

HC Zubr Přerov - HC Most 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 2. Hrazdira (Novotný, Goiš), 47. Pšurný (Grof, Procházka), 49. Dostálek (Pšurný), 51. Goiš (Š. Kratochvíl) – 30. Kubinčák (Černý, Baránek). Rozhodčí: Fiala – Adamec, Poruba. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1953. Střely na branku: 40:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

HC Zubr Přerov: Šimboch – Chmelíř, Grof, Přindiš, Ferenc, Novotný, Šnajnar, Běhal, Pala – Procházka, Pšurný, Dostálek – Popelka, Sikora, Stoklasa – Goiš, Hrazdira, Šťastný – M. Kratochvíl, Král, Š. Kratochvíl

Program 4. kola WSM Ligy, středa 16. září 2015:

ČEZ Motor České Budějovice - HC Slavia Praha (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
HC Most - Rytíři Kladno (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC ZUBR Přerov (17:30)
SK Kadaň - LHK Jestřábi Prostějov (18:00)
HC AZ Havířov 2010 - HOKEJ ŠUMPERK 2003 (18:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Slovan Ústí nad Labem (18:00)

Program 5. kola WSM Ligy, sobota 19. září 2015:

Rytíři Kladno - HC Dukla Jihlava (16:00)
HC Slovan Ústí nad Labem - ČEZ Motor České Budějovice (17:00)
HOKEJ ŠUMPERK 2003 - HC Stadion Litoměřice (17:00)
HC ZUBR Přerov - HC AZ Havířov 2010 (17:00)
HC Benátky nad Jizerou - HC Most (17:00)
HC Slavia Praha - SK Kadaň (17:30)
LHK Jestřábi Prostějov - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)