Za minutu jsme dostali dva góly a to nás zlomilo, říká Dávid Gríger

29.09.2015 / Ondřej Terber, Tomáš Lysý

V pondělí se na Horáckém zimním stadionu představila pražská Slavia, která má nejvyšší ambice a to opět se vrátit do extraligy. Zápas nabízel skvělou podívanou a hokej, který se musel fanouškům líbit. Dukla chtěla navázat na úspěšný zápas z Prostějova, kde zvítězila 2:0, to se jí však nepodařilo a podlehla hostům z české metropole 2:4. „Měli jsme výborný začátek, dali jsme rychlý gól a to nám hrálo do karet. Drželi jsme průběžné vedení dlouho, ale slávisté nakonec vyrovnali. Zanedlouho se nám podařilo znovu odskočit, tak jsme byli opět na koni. Pak jsme za minutu dostali dva góly a to nás zlomilo,“ říká k zápasu dvacetiletý Dávid Gríger, autor úvodního gólu. Dukla se tak kvůli porážce propadla na devátou příčku tabulky.

V šlágru 8. kola WSM ligy bylo každému divákovi na Horáckém zimním stadionu jasné, že Duklu se Slavií nečeká nic jednoduchého, a že půjde o tuhý boj. Do zápasu vstoupila lépe Dukla, když se už ve druhé minutě prosadil Dávid Gríger. „Melys (Marek Melenovský – pozn. aut.) mi to tam hodil, byl jsem před bekem a šlo o takový těžký puk, který jsem si sklepl. Pak jsem zkusil vystřelit, docela mi to i sedlo a brankáři to šlo přesně nad lapačku,“ popisuje svou trefu mladý útočník Jihlavy, která padla už minutu a půl po vhození úvodního buly.

Po slibném začátku Dukly se začala Slavia čím dál tím více dostávat do nebezpečných šancí, které vykrýval mladičký gólman domácích Jakub Škarek. „Měli jsme výborný začátek, dali jsme rychlý gól a to nám hrálo do karet. Drželi jsme průběžné vedení dlouho, ale slávisté nakonec vyrovnali. Zanedlouho se nám podařilo znovu odskočit, tak jsme byli opět na koni. Pak jsme za minutu dostali dva góly a to nás zlomilo,“ hodnotí v několika větách slovenský forvard celý duel.

Právě dvacetiletý útočník byl součástí zajímavé mezinárodní formace, která se v jednu chvíli objevila na ledě. Posuďte sami: muziku v obraně tvrdil Alexander Grebenyuk z Ruska a slovinský bek Miha Štebih. Slovák Dávid Gríger a Rus Alexei Alekseev v témže čase nastoupili v útočné formaci společně s Markem Melenovským.

Podobný názor na utkání jako střelec prvního gólu domácích má také zkušený útočník Josef Skořepa, který se postaral o druhý a bohužel poslední gól svého týmu. „Vedli jsme 2:1 vypadalo to, že by jsme to mohli dotáhnout do vítězného konce. Jenže jsme bohužel udělali dvě chyby a mužstvo, jaké má Slavia, je potrestalo. Kdyby jsme ty góly po chybách v obraně nedostali, tak vyhrajeme. Kdyby jsme měli trošku chladnější hlavy…,“ posteskne si útočník Josef Skořepa. Dukla totiž kvůli nepovedené a smolné třetí třetině vyšla ze zápasu bodově naprázdno.

Před solidní návštěvou se jihlavští hokejisté radovali z gólu již po minutě a půl (na snímku). I když ještě na začátku devětačtyřicáté minuty vedli 2:1, slibný výsledek hráči v červeném a žlutém neudrželi a podlehli sešívaným 2:4. Foto: Josef Plechatý

Jihlavu vyjma zápasu v Prostějově trápí individuální chyby, po kterých obdržela v posledních zápasech několik laciných gólů a kvůli kterým přišla o body. Těch doposud nasbírala dvanáct a ve vyrovnané tabulce zaujímá devátou pozici. „ V Kladně jsme také dostali zbytečné góly, mohli jsme tam získat aspoň dva body. Každý zápas nám něco dává, každou chybou se učíme. Musíme se teď připravit na další utkání v Kadani,“ dodává zkušený útočník Dukly, jenž vládne kanadskému bodování týmu.

V dalším duelu se jihlavští hokejisté představí na ledě Kadaně, která se v tabulce nachází o jedno místo před nimi. Jihlavu jistě nečeká snadné utkání, poslední vzájemné zápasy s Kadaní byly vždy velmi vyrovnané a rozhodovaly maličkosti. Farma Chomutova navíc svojí houževnatostí a zarputilostí nepatří v celé první lize ke zrovna oblíbeným soupeřům. Zápas začíná ve středu od 18:00 a Dukla věří, že naváže na předchozí venkovní zápas v Prostějově a odveze si z ledu soupeře znovu tři body.