Mohli jsme mít tři body, ale nemáme žádný, litoval mladý Jakub Škarek

01.10.2015 / Jan Thöma

K a d a ň/J i h l a v a - Jihlava v utkání proti Kadani dlouho držela naději na cenné tři body a velkou zásluhu na tom měl i teprve patnáctiletý Jakub Škarek, ale ani jeho výkon nedokázal nakonec odvrátit prohru, kdy Dukla přišla o výhru až ke konci třetí části hry. „Jako klíčový moment utkání bych viděl branku na 2:2, už to nevypadalo dobře. Sice jsem poté měli pár šancí, ale bohužel jsme je nevyužili. Následně dala domácí Kadaň góla a byl konec,” zhodnotil nevydařenou koncovku duelu gólman Dukly.

Zápas proti Kadani byl v mnohém podobný utkání se Slavií. V obou případech Dukla vedla před třetím dějství hry, ale v obou případech ztratila body ke konci utkání. „Zápas jsme rozehráli dobře, škoda nevydařené třetí třetiny. Mohli jsme mít tři body, ale nemáme žádný, což je škoda,” litoval mladičký brankář.

Dukla šla do třetí třetiny s vedením 2:1 a v úvodních minutách poslední části nic nesvědčovalo velkému zvratu domácího týmu, protože Jihlava utkání kontrolovala, ale pak přišla chyba ve středním pásmu a srovnání na 2:2. „Jako klíčový moment utkání bych viděl branku na 2:2, už to nevypadalo dobře. Sice jsem poté měli pár šancí, ale bohužel jsme je nevyužili. Následně dala domácí Kadaň góla a byl konec.”

Utkání bylo dost vyhrocené a hrál se agresivní hokej, čemuž také napovídá celkový počet trestných minut, kterých rozhodčí udělil 46. „Oba týmy chtěly vyhrát. Do utkání dávaly stodvacet procet, proto ta vyhrocenost utkání,” prozradil důvod vypjatosti Jakub Škarek. Jedna ze strkanic se také strhla před jihlavskou brankou, kde se v pěstním souboji utkal domácí Dominik Tejnor a jihlavský Miha Štebih, který se v dané situaci zastával svého brankáře. „Sledoval jsem hru za branku a najednou do mě najel jeden z kadaňských hráčů. Potom už si akorát pamatuji, jak ho Miha mlátí,” usmíval se nejmladší člen jihlavského kádru.

Celý jihlavský tým po utkání rychle zmizel v útrobách stadionu, kde přišel na řadu "kartáč" hlavního trenéra Petra Vlka, kterému se nelíbilo, že Dukla přišla o druhé utkání za sebou v závěru. „Po utkání jsme si řekli pár věcí, musíme se z těch zápasů poučit, vzít si z nich dobré a přenést to do dalšího zápasu,” uzavřel rozhovor nováček seniorské soutěže.

Zda si vzali hráči Jihlavy rady kouče Petra Vlka k srdci, se ukáže už první říjnovou sobotu, kdy na Duklu čeká první vzájemný souboj s regionálním rivalem z Třebíče. Utkání, ve kterém hráči mohou čekat podobnou atmosféru jako při minulém domácím souboji Jihlavy se Slavií, začíná na Horáckém zimním stadionu v tradičních 17:30 hodin.