Atmosféra byla parádní, ohlíží se za šestitisícovou návštěvou na Motoru Tomáš Harkabus

11.10.2015 / Zdeněk Drla

Na některých prvoligových stadionech musí odehrát deset, patnáct zápasů, aby dali dohromady takové číslo. V českobudějovické Budvar Areně na to stačil jediný podvečer. Duel mezi Motorem a Duklou Jihlava sledovalo v rámci 12. kola WSM Ligy 6069 diváků. Chybělo málo a na jihu Čech mohli hlásit: Vyprodáno! „Atmosféra byla parádní, to klobouk dolů. Na první ligu přes šest tisíc lidí, to se jen tak nevidí," ohlíží se za sobotním kláním před zaplněnými tribunami útočník Tomáš Harkabus, který lituje, že se Dukle nepodařilo bodovat. „Byl to těžký zápas, to ano, ale bylo to vyrovnané."

V sobotním zápase v jihočeské metropoli byl favoritem domácí tým, přesto Dukla druhý tým tabulky WSM Ligy pořádně potrápila. Motor se dostal do vedení už v úvodu, hosté z Vysočiny dokázali během pár minut kontrovat z hole Alexeie Alekseeva. „Byl to těžký zápas, to ano, ale bylo to vyrovnané. Budějovice daly, nechci říct dva náhodné, ale určitě dva šťastné góly, když se to k jejich hráčům dvakrát odrazilo. A vedly 3:1," popisuje události z 37. respektive 46. minuty Tomáš Harkabus, kdy se do listiny střelců zapsali českobudějovičtí Lukáš Žálčík a Josef Straka. „My jsme proto také měli nějaké šance na to, abychom zápas srovnali a možná i otočili, ale bohužel se je nepodařilo proměnit. V závěrečné power-play jsme dostali na 4:1 a bylo po nadějích," doplňuje urostlý jednadvacetiletý útočník a připomíná, jak padly druhý a třetí gól domácích. „Puk letěl asi tak metr od brány a trefil našeho hráče a od něj se to odrazilo do brány. Potom jejich bek poslal pod tlakem na bránu takovou hozenku a Straka to před brankářem šikovně tečoval do víka."

V oficiálním zápise o utkání stojí v kolonce návštěvnost číslo 6069. Jinde by mohli závidět... „Atmosféra byla parádní, to klobouk dolů. Na první ligu přes šest tisíc lidí, to se jen tak nevidí," pochvaluje si zaplněné tribuny Tomáš Harkabus a porovnává sobotní návštěvu s tou ve středu, kdy Dukla hrála v Mostě před dvěma stovkami diváků. Komorní atmosféra na severu a bouřlivé prostředí na jihu, kdy není slyšet vlastního slova... „V Mostě bylo slyšet úplně všechno. Tam i kdyby spadl na led špendlík, tak to snad slyšíme," směje se sympatický mladík. „Ale zase před takovou kulisou jaká byla v Budějovicích se hraje vždycky lépe, než když přijde sto dvacet lidí i s kustodama a doktorama," dodává jedním dechem.

Ústecký odchovanec si ze zápasu neodnesl jenom pozitivní dojmy z atmosféry, ale i zranění. „Ve druhém střídání jsem dostal pěknýho stroma. Trefil mě na loket a ještě jsem na ten loket spadl. Byl to čistý zákrok, ale odnesl jsem to tím, že nemůžu hýbat rukou. Půjdu ještě na rentgen, tak uvidíme, co s tím mám," říká Tomáš Harkabus.

Základní část WSM Ligy rychlým tempem dokvapila do závěru své první čtvrtiny. Posledním soupeřem, se kterým Dukla v aktuálním soutěžním ročníku ještě nehrála, je Havířov. Ten se představí na Horáckém zimním stadionu už v pondělí 12. října. Jak na Slezany? „Musíme se na ně pořádně připravit, protože hrají dobrý hokej. Budeme hrát dobře odzadu, protože vepředu, myslím, máme svoji kvalitu. A musíme urvat tři body," uzavírá rozhodně Tomáš Harkabus.