4:1
(1:1, 1:0, 2:0)

Jihlavě se v téměř vyprodané Budvar aréně bodovat nepodařilo

10.10.2015 / Miroslav Mayer

Nelehký soupeř čekal na Jihlavu v rámci 12. kola WSM Ligy. Dukla totiž zajížděla na led Českých Budějovic, které se v šesté minutě ujaly vedení. Z něj se Motor neradoval dlouho, protože o tři minuty později srovnal Alexei Alekseev, jenž zaznamenal svůj první gól za Duklu. Ve vyrovnané druhé třetině bylo k vidění několik šancí, jednu z nich využil domácí Lukáš Žálčík, jehož trefa se nakonec ukázala jako vítězná. Třetí třetina totiž přinesla další dva přesné zásahy Českých Budějovic, nejprve zvýšil Josef Straka a na 4:1 upravil do prázdné klece Ján Mucha. Po dvou venkovních zápasech čekají Duklu dva domácí duely, nejprve v pondělí s Havířovem a o dva dny později s Litoměřicemi.
10.10.2015 17:00, WSM Liga - 12. kolo

Banes Motor České Budějovice

Bláha – Mucha, Kříž, Suchánek, Kolmann, Zíb, Žovinec – Kuchejda, Pajič, Babka – Nouza, Straka, Heřman – Žálčík, Rob, Švihálek – Guman, Prokeš, Přibyl
4

HC Dukla Jihlava

Škarek – Zadražil, Dobrovolný, Dundáček, Grebenyuk, Šafář, Šimek, Štebih – Gríger, Důras, Jícha - Seman, Kohout, Harkabus - Kuřítko, Melenovský, Malec - Anděl, Březina, Alekseev
1
Branky a nahrávky: 6. Kolmann (Rob), 37. Žálčík (Rob), 46. Straka (Suchánek, Heřman), 59. Mucha (Pajič, Žovinec) – 9. Aleksejev (Anděl, Březina). Rozhodčí: Wagner – Hejl, Bosák. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 6069. Střely na branku: 36:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Průběh utkání

Šlágr kola, zápas Motoru s Duklou Jihlava, přilákal do ochozů Budvar arény velice slušnou návštěvu. Zápasy s tímto tradičním soupeřem jsou pro fanoušky vždy velkým lákadlem.

Domácí tým vlétl do zápasu jako vichřice, hnán vlastním publikem. První velkou příležitost měli Jihočeši při první přesilové hře, kterou hráli dobře, ale gól padl až jejím skončení, když Rob vyhrál buly a Petr Kolmann od modré vstřelil svůj prémiový gól v dresu Motoru. Jihočeši byli stále při chuti a předváděli pohledné kombinace, ale Škarek byl vždy na svém místě. Postupně se Dukla zvedala a poměrně brzo se ji povedlo vyrovnat. Alexei Alekseev projel domácí obranou, vymíchal i brankáře Bláhu a po ledě poslal puk do sítě. Z dalších šancí domácích stojí za zmínku samostatný nájezd Michala Švihálka, který Škarek vyrazil betonem. Na druhé straně si krásně najel Marek Melenovský, ale blýskl se Bláha.

Začátek druhé dvacetiminutovky byl přeci jen o něco v pomalejším tempu. Více vzruchu přinesla první přesilovka Jihlavy, když nejprve dobře pálil Harkabus a posléze skvěle získal puk Babka a dojel s ním až k brance, ale namířil do středu branky a to nebyl pro Škarka problém. Pak byli o něco aktivnější přeci jen Jihočeši, ale více hrozili v přesilovce. Velkou příležitost měl Gríger, který v rychlosti vystřelil na Bláhu a ten se štěstím vyrazil. Tyč zazvonila po střele Jána Muchy, kterou jihlavský gólman vůbec neviděl. Při hře čtyři na čtyři se do šance před Bláhu dostal Seman, ale puk skončil v rohu hřiště. Do vedení se dostal Motor po ráně Lukáše Žálčíka, jehož střelu tečoval jihlavský hráč a Škarek tak neměl šanci. Stále se hrál poměrně vyrovnaný zápas, který musel diváky bavit.

Pomalejší začátek měla i třetí část. Hra se více kouskovala, ubylo pohledných akcí. Přesto se bylo stále na co dívat a atmosféra zápasu byla výborná. Obě mužstva stále chtěla hrát a více prostoru se otvíralo při přesilovkách. Jednu dokázal využít Josef Straka, který tečoval střelu Jakuba Suchánka od modré čáry. To už bylo pro Duklu horší a dostala se pod větší tlak. Čas pomalu plynul a Jihlava se do náporu stále nedostávala. Naopak aktivnější byli Budějovičtí, kteří se stále valili na branku Dukly a chtěli přidat další úspěch. Minuta a půl před koncem třetí části byl vyloučen Nouza a Dukla si vzala oddechový čas. Pak nastoupilo na led rovnou šest hráčů hostí. Motor ovšem vybojoval puk a Ján Mucha trefil přes celé hřiště do prázdné branky. Pohledný zápas tak po zásluze vyhráli Jihočeši, kteří byli přeci jen o něco lepší.

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (ČEZ Motor České Budějovice): Jsem spokojen se zápasem, dlouho jsme se připravovali na tým, který hraje celoplošný hokej. Byl to pěkný hokej, my jsme byli efektivnější, proto jsme vyhráli.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Nebylo to špatné utkání ani z jedné strany, navíc před fantastickou kulisou. Dostali jsme hokejovou školu z vhazování, proti tak kvalitnímu soupeři se špatně hraje, když musíme vybojovat kotouč a pak vymýšlet, co udělat směrem dopředu. Dva góly byly velice laciné. Dostali jsme lekci, ze které se musíme poučit.