Nevzpomínám si, kdy jsem dal naposledy hattrick, směje se Filip Seman, třígólový střelec proti Litoměřicím

14.10.2015 / Ondřej Terber

Zatímco v pondělním zápase s Havířovem viděli diváci pouze dva góly, tak ve středu proti Litoměřicím jich viděli hned jedenáct, z toho deset v síti soupeře. Při drtivé výhře 10:1 se hattrickem zaskvěl Filip Seman, který si po zápase jen těžko lovil v paměti, kdy naposledy vstřelil tři góly v jednom utkání. „Vůbec si nevzpomínám, kdy jsem dal naposledy hattrick. Snad to bylo ještě za Kadaň, kde jsem hrával,“ usmívá se jihlavský útočník.

Již před středečním zápasem WSM ligy proti Litoměřicím byla před zápasem favorizována jihlavská Dukla. Ve výhru doufal snad každý fanoušek Dukly, ale to, že se výsledek vyšplhá až na pomyslnou „desítku“, čekal jen málo kdo. „Litoměřice mají určitě kvalitní mužstvo, takže jsme se na ně pořádně připravovali. Tím, že se nám podařilo v zápase využít šance, které jsme měli, oproti jiným zápasům, kdy nám to tam moc nepadalo, tak samozřejmě ta pohoda se na hokejky přidá. Potom ten zápas probíhá jinak, než když člověk šance nedá a přidá se do toho nervozita. Věděli jsme, že jsem schopni i ze stavu 4:0 udělat drama, takže jsme si stále připomínali, ať nepolevíme a hrajeme stále zodpovědně,“ říká Filip Seman.

Samotný jihlavský forvard vstřelil hattrick za pouhých deset minut a šest sekund, což se jen tak běžně nepodaří. Autor tří gólů si však po zápase pamatoval všechny své přesné zásahy naprosto přesně.„Na první branku mi nahrál Alexei Alekseev a já jel společně s Martinem Kohoutem na bránu a viděl jsem, že brankář malinko odkryl tyčku, tak jsem vystřelil na první tyč nad lapačku, a prošlo to tam. Druhou branku mi strčil Martin Kohout z obranného pásma a oni tam trošku zaspali se střídáním, takže jsem si jednoho hráče obhodil a jeli jsme tři na dva, tak jsem to zkusil kolem beka a podařilo se. A ten třetí? Udělali chybu při rozehrávce, tam jsem zase přemýšlel že nahraji Divochovi, k němu se ale stáhl bek, takže jsem to musel vzít na sebe a se štěstím to tam prošlo mezi nohama,“ poohlíží se za svými brankami.

V NHL je zvykem házet čepice na led za vstřelený hattrick. ale při oslavě třetí branky Filipa Semana na hrací ploše žádná nepřistála. „Nikoho z diváku to nenapadlo, asi si toho nevšimli. Asi čekají víc těch hattricků,“ směje se devětadvacetiletý útočník.

Radost Filipa Semana ze vstřelené branky proti Litoměřicím, který přijímá gratulaci od Martina Kohouta.
Foto: Josef Plechatý

Ve třetí třetině se zdálo, že by Dukla mohla vstřelit vysněnou desátou branku, kterou si přáli i diváci na stadionu. Podařilo se jí to až pět minut před koncem - ve vlastním oslabení. „Člověk si to přece jen spíše hlídá do obrany. Myslí i na spoluhráče, kteří mu připravili svojí hrou šance. Jsem rád, že jsem to alespoň oplatil přihrávkou na ten desátý gól,“ dodává Filip Seman.

Utkání také hodnotil Lukáš Anděl, který zaznamenal vůbec první gól za A-tým a dokonce to byla i branka vítězná. „Začali jsme dobře, dali jsme dva rychlé góly a pak už se, podle mě, hrálo samo. Dařilo se a padalo nám tam téměř všechno. Co se týče mé branky, tak Michal Důras mi to tam u modré čáry přistrčil puk a já jsem prostě zavřel oči a vystřelil na bránu a spadlo to tam. Jsem za to nesmírně rád a doufám, že to takhle bude pokračovat dál,“ hodnotí výkon Lukáš Anděl.

V dalším utkání se Dukla představí na ledě Ústí nad Labem, kde ji nečeká určitě nic jednoduchého. V posledním vzájemném střetnutí zvítězila na domácím kluzišti Dukla poměrem 4:1. Zápas začíná v sobotu od 17:00 a jihlavští hráči věří, že naváže na drtivou domácí výhru proti Litoměřicím.