10:1
(4:0, 4:0, 2:1)

Demolice Litoměřic! Jihlava nastřílela Stadionu deset gólů!

14.10.2015 / Tomáš Lysý

V utkání 14. kola WSM Ligy mezi Duklou a Litoměřicemi se trefil již po minutě a půl David Březina a udal tak ráz dnešního zápasu. Jihlava první třetinu jednoznačně opanovala. Svůj první gól za A-tým vstřelil čerstvě osmnáctiletý Lukáš Anděl a prosadili se ještě dvakrát Filip Seman, jenž ve čtyřiadvacáté minutě zkompletoval čistý hattrick. Dukla naplnila čtyřgólovou normu i v této části hry, další góly přidali Filip Dundáček, Miha Štebih z trestného střílení a střelecky probuzený Michal Důras. Devátý gól vsítil hned na začátku třetí části Josef Skořepa. Hosté zkazili čisté konto Davidu Honzíkovi využitou dvojnásobnou přesilovkou, ovšem konečné slovo měla opět Jihlava. Dvouciferné vítězství zařídil trefou šest minut před koncem Alexei Alekseev 10:1!
14.10.2015 17:30, WSM Liga - 14. kolo

HC Dukla Jihlava

Honzík – Šafář, Štebih, Dundáček, Kaláb, Zadražil, Šimek, Grebenyuk, Dobrovolný – Diviš, Seman, Kohout – Anděl, Skořepa, Důras – Jícha, Melenovský, Březina – Alekseev
10

HC Stadion Litoměřice

Pavelka (21. Michajlov) – Krstev, Málek, Bílek, Plášil, Piegl, Mikliš, Hronek – Kalla, Ma. Procházka, Beránek – Doležal, Nedvídek, Švagrovský – Berger, Troliga, Mi. Procházka – Krátoška, Valášek, Racek
1
Branky a nahrávky: 2. Březina (Zadražil, Dundáček), 6. Anděl (Šafář, Důras), 14. Seman (Kohout, Alekseev), 19. Seman (Kohout, Grebenyuk), 24. Seman (Kohout), 28. Dundáček (Skořepa, Grebenyuk), 33. Štebih (TS), 38. Důras (Alekseev, Kaláb), 42. Skořepa (Kaláb, Dundáček), 54. Alekseev (Zadražil, Seman) – 54. Nedvídek (Doležal, Hronek) Rozhodčí: Fiala – Rožánek, Konvička. Vyloučení: 6:5, navíc Procházka (LTM) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1187. Střely na branku: 35:31. Průběh utkání: 9:0, 9:1, 10:1.

Průběh utkání

Jestliže některý divák z více jak tisícové návštěvy nestihl úvod zápasu, tak neviděl první gól utkání. Ale mrzet ho to příliš nemuselo, postupně jich bylo k vidění dalších deset. Ale nepředbíhejme. Již po minutě a půl našel Dundáček přesným pasem Davida Březinu. Jihlavský štírek tentokrát nenašel prostor ke střele z oblíbené pozice na pravém kruhu, sjel si tak před branku a trefil se k pravé tyči nad beton gólmana. Na druhé straně Beránek ohrozil Hozníka, jenž si s jeho střelou zblízka věděl rady. V půlce šesté minuty se Dukla radovala podruhé. Hráči Stadionu nedokázali vyhodit puk, na pravé straně u modré jej získal Lukáš Anděl, najel si blíže ke kruhům, opřel se do puku a lapačka Pavelky promáchla naprázdno - 2:0.

Litoměřice měly naději na snížení hned vzápětí, kdy hrály 24 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři. Jenže až na Hronkovu jedovatou střelu, kterou tečoval Švagrovský těsně vedle pravé tyče, se gólman Dukly nezapotil. Excelentní zákrok musel vytáhnout až při hře pět na pět. V situaci dva na jednoho předložil Švagrovský puk na levou stranu pro Zdeňka Doležala, jehož ránu pod víko zlikvidoval skvělým semaforem David Honzík. Nedáš – dostaneš znovu platilo. Kohout našel zpoza branky před Pavelkou volného Filipa Semana a ten trefou pod víko načal své střelecké představení. Do konce první části se jihlavská čtyřiadvacítka trefila ještě jednou. V čase 18:38 se Filip Seman protlačil kolem statického beka k brance, zblízka vystřelil, milimetrově přesná trefa se odrazila od pravé spojnice dolů a dopadla těsně za čáru - 4:0.

Do druhé třetiny nastoupil Martin Michajlov na místo Jaroslava Pavelky a hned v úvodu čelil akci Semana, který před brankou dlouho míchal s pukem, ale nakonec na gólmana nevyzrál. Podařilo se mu to až za tři minuty. Kohout zastavil na pravém kruhu vyhozený puk, přiťukl jej Filipu Semanovi, jenž si sjel před branku a trefou mezi betony zaznamenal první jihlavský hattrick sezóny. Smazat nulu z konta hostí mohl Hronek. Jeho dělovka od modré šla těsně vedle pravé tyče a odražený puk nedokázal doklepnout do sítě Doležal. Při akci Dukly dva na jednoho předložil Anděl puk pro Alekseeva, ovšem ruský forvard těsně minul horní roh. Střelecké hody pokračovaly v polovině osmadvacáté minuty. Skořepa našel na modré Filipa Dundáčka, mladý bek domácích předvedl ofenzívní schopnosti, když si sjel před branku a ač byl faulován, poslal Michajlovovi navštívenku pod horní tyč - 6:0.

Po polovině zápasu hráli hosté přesilovku a na jejím konci si nepohlídali navrátivšího Mihu Štebiha, jehož při zakončení za cenu trestného střílení fauloval Krstev. Slovinský bek nájezd provedl lišácky, rozvážně si sjel před Michajlova, počkal si na jeho pohyb a zasunul mu puk mezi nohy. Jihlavskou nulu na kontě obdržených branek udržel Honzík, protože při jedné z mála chyb domácí obrany vychytal v úniku Valáška. Také ve druhé části vstřelila Dukla čtyři góly. Dvě a půl minuty před odchodem do kabin nahrál Alekseev kotouč na pravý kruh pro Michala Důrase, zkušený forvard si sjel před branku a po střeleckém trápení zaznamenal druhý gól ve druhém po sobš jdoucím zápase – tváří v tvář si vychutnal gólmana - 8:0. A to ještě Skořepa tváří v tvář gólmanovi nedokázal zakončit do volné části klece.

Devátý gól Jihlavy padl osmasedmdesát vteřin po začátku třetí třetiny. Josef Skořepa tentokrát nezaváhal, z mezikruží tečoval Kalábovu dělovku za nešťastného Michajlova. Pod vlivem jasného vedení přinesly další minuty hodně uvolněný hokej. Ránu Piegla tečoval Doležal nad branku a Honzík nadvakrát zlikvidoval Hronkův nepříjemný pokus. Jihlavský gólman byl úspěšný i při střele Mikliše, ač toho moc neviděl, protože bek hostí pálil hned po buly na vzdálenější tyč. Na začátku třiapadesáté minuty hráli hokejisté Stadionu téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři a po minutě jí dokázali využít. Ač trojice hráčů Dukly bojovala, seč mohla, čisté konto si na rozdíl od minulého utkání Honzík nepřipsal. Hronek nahrál k levé tyči Doležalovi, ten našel u druhé tyče připraveného Lukáše Nedvídka a lapačka domácího muže v masce se natahovala marně. Dohrávanou klasickou přesilovku již hosté nevyužili, navíc v ní inkasovali potupnou desítku. Litoměřičtí propadli ve středním pásmu, při situaci dva na jednoho předložil faulovaný Zadražil puk mezi kruhy pro Alexeie Alekseeva a ruský forvard upravil blafákem do bekhendu na konečných 10:1.

Ohlasy trenérů

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Jsme rádi, že jsme zvládli druhé domácí utkání, a že máme doma šest bodů. Myslím si, že soupeř za stavu 3:0 odešel, a naši hráči toho dokázali využít. Skóre mohlo být i daleko vyšší. Diváci dnes museli být spokojení s desítkou, kterou jsme dali.

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Dneska asi není z naší strany co hodnotit. V první třetině jsme dostali ze sedmi střel čtyři góly a de facto celý zápas, když domácí přijeli k puku, tak dali branku. Když se v neděli večer sejdou staří páni, tak brání s větší intenzitou, než my dneska. Dnes z naší strany není co hodnotit.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie