Šlágr 21. kola WSM Ligy:Třetí Dukla míří do Edenu na led druhé Slavie

10.11.2015 / Zdeněk Drla

Bude to šlágr středečního 21. kola WSM Ligy. Po dlouhých letech míří Dukla Jihlava na led pražské Slavie. Hrát se nebude v moderní O2 Areně, která byla domovským stánkem červenobílých v době jejich účinkování v extralize, ale v legendárním Edenu.
Zápas mezi Slavií Praha a Duklou Jihlava startuje ve středu 11. listopadu 2015 v 18:00. Pokud nevyrazíte do hlavního města osobně, můžete průběh zápasu sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Statistiky před středečním 21. kolem WSM Ligy hovoří jasně. Oba soupeři, domácí Slavia Praha i hostující Dukla Jihlava, mají na svém kontě shodně 38 bodů. Navíc Dukla má Pražanům co vracet, v osmém kole jim podlehla doma 2:4. O náboj je tedy už dopředu postaráno.

Změny v kádru

Po jarním sestupu z extraligy, kde působila jednadvacet sezon, se musela Slavia popasovat s řadou odchodů. V Edenu však postavili velice slušný tým, který má ty nejvyšší ambice - vrátit se zpět mezi tuzemskou hokejovou elitu.

V první čtvrtině soutěže Slavia dominovala. V rozmezí pátého až třináctého kola dokonce nepoznala porážku a vyhrávala vysokými rozdíly. Od té doby se však mnohé změnilo. Pražané nestačili na Kladno a České Budějovice, tedy největší vyzyvatele v boji o postup do baráže. Prohráli s Prostějovem, Benátkami a Třebíčí. Dva body vydolovali v Kadani.

Reakce na říjnovou herní a výsledkovou krizi na sebe nenechala dlouho čekat. Slavii na začátku listopadu, během pauzy, opustili hráči, kteří nenaplnili očekávání: Petr Punčochář, předsezonní akvizice z Českých Budějovic, třicetiletý srdcař Jiří Doležal (letos 1+2) nebo jeho bratr Tomáš (2+4). Na hostování do konce sezony, s možností návratu zpět na konci ledna, odešel do Ústí nad Labem Tomáš Andres.

Opačným směrem, tedy ze Slovanu do Prahy, zamířil kmenový hráč Mladé Boleslavi Zdeněk Kubica, jenž má s první ligou hromadu zkušeností. Devětadvacetiletý forvard se v kabině Slavie opět potkává s Milanem Mikulíkem, bývalým spoluhráčem z Bruslařského klubu. Mikulík, 34letý bojovník, zahájil letošní ročník v běloruské nejvyšší soutěži.

Další posilou, tentokráte do defenzivy, se stal mladý Tomáš Andrlík, který se po dvou sezonách v zámořské WHL vrátil do Plzně. Z ní má nově vyřízeny střídavé starty právě do Slavie.

Pohled do statistik

Statistikám Slavie vévodí Jaroslav Markovič. Slovenská předsezonní posila zatím plní očekávání klubového vedení bezezbytku. Ve dvaceti zápasech nasbíral třicetiletý útočník už 25 bodů za devět gólů a 16 asistencí. Nejlepším střelcem pražského celku je Miloslav Čermák se třinácti přesnými zásahy. Třetím v pořadí je kanadský útočník Nathan Robinson (4+14).

V brankovišti Slavie se v dosavadním průběhu soutěže představili tři maskovaní muži. Jasnou jedničkou je Alexadr Hylák. Z devatenácti zápasů, ve kterých nastoupil, má tyto statistiky: procentuální úspěšnost zákroků 93,99 a průměr 1,88 gólu na zápas. Další dva mladí gólmani na soupisce Slavie Tomáš Král a Dominik Frodl nedostali ještě dostatečný prostor předvést své dovednosti.

Poslední zápas Slavie

Že Most platí za otloukánka a soupeři si na sever Čech jezdí pro body? Ale kdeže! Své by o tom mohli vyprávět jak hráči Dukly Jihlava (Dukla vyhrála v Mostě 6:5 po samostatných nájezdech, když devět gólů padlo ve třetí třetině - pozn. aut.), tak i pražské Slavie. Pražané se na vítězství 7:6 po samostatných nájezdech hodně nadřeli. Jedenáct stovek (!) diváků se na mosteckém zimáku dobře bavilo.

HC Most - HC Slavia Praha 6:7 (sn)

Branky a nahrávky: 15. Havlíček (Kubinčák, Strejček), 24. Alinč (Slavíček, Tauš), 40, Přeučil (Kubinčák, Havlíček) 44 (Přeučil, Vaněk, Kubinčák), 57. Alinč (Havlíček, Zeman), 59. Slavíček (Alinč, Tauš) - 3. Micka (Růžička), 25. Pavlin (Markovič, Robinson), 36. Knot (Robinson, Pavlin), 49. Bahenský (Knot), 55. Čermák (Pavlin, Knot), 59. Kubica (Kašpařík, Čermák), rozh. náj. Čermák. Rozhodčí: Zubzanda - Hejl, Roman. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:3. Diváci: 1119. Střely na branku: 36:42. Třetiny: 1:1, 2:2, 3:3 - 0:1. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 4:3, 4:5, 5:5, 5:6, 6:6, 6:7.

HC Slavia Praha: Hylák – Kolařík, Růžička, Hraško, Pavlin, Adam, Knot, Drahorád – Kubica, Kašpařík, Čermák – Robinson, Mikulík, Markovič - Bahenský, Jurík, D. Hruška - Jiránek, Šafránek, Micka - Nestrašil

OPLATÍ DUKLA SLAVII PORÁŽKU. V osmém kole WSM Ligy se Dukle nepodařilo proti Slavii doma bodovat. Uspěje nyní na ledě aktuálně druhého týmu tabulky? Na snímku jihlavský obránce Miha Štebih a kanadský útočník Nathan Robinson. Foto: Josef Plechatý

Program 21. kola WSM Ligy, středa 11. listopadu 2015

SK Horácká Slavia Třebíč - ČEZ Motor České Budějovice (17:30)
HC Benátky nad Jizerou - HC Stadion Litoměřice (17:30)
SK Kadaň - HC Most (18:00)
HC Slavia Praha - HC Dukla Jihlava (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov - HC AZ Havířov 2010 (18:00)
Rytíři Kladno - Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (18:00)
HOKEJ ŠUMPERK 2003 - HC ZUBR Přerov (18:00)

Program 22. kola WSM Ligy, sobota 14. listopadu 2015

ČEZ Motor České Budějovice - HC ZUBR Přerov (15:00)
HOKEJ ŠUMPERK 2003 - Rytíři Kladno (17:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. - HC Benátky nad Jizerou (17:00)
HC Stadion Litoměřice - LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
HC AZ Havířov 2010 - HC Slavia Praha (17:00)
HC Dukla Jihlava - SK Kadaň (17:30)
HC Most - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)

S využitím www.hokej.cz