1:2
(0:2, 0:0, 1:0)

Skvělá práce! Eden se pro Duklu proměnil v tříbodový ráj

11.11.2015 / David Soumar

Dukla vstoupila do zápasu 21. kola WSM Ligy na ledě Slavie Praha výborně a již ve čtvrté minutě se ujala vedení zásluhou Filipa Semana. Parádní úvodní dějství Jihlavy podtrhl gól Marka Melenovského a Davidem Honzíkem zneškodněné trestné střílení Davida Hrušky. Ve druhém dějství se žádný z týmů neprosadil. Také třetí část hry dlouho nepřinesla žádnou branku. Dvě a půl minuty před koncem zdramatizoval zápas Tomáš Micka, ale Jihlava si již tři body pohlídala a posunula se na druhé místo tabulky.
11.11.2015 18:00, WSM Liga - 21. kolo

HC Slavia Praha

Hylák (21. Král) – Kolařík, Drahorád, Hraško, Pavlin, Knot, Růžička – Kubica, Kašpařík, Čermák – Robinson, Mikulík, Markovič – Bahenský, Jurík, Hruška – Jiránek, Šafránek, Micka – Nestrašil
1

HC Dukla Jihlava

Honzík – Štebih, Šafář, Kaláb, Šimek, Grebenyuk, Zadražil, Dobrovolný – Tomeček, Seman, Diviš – Důras, Skořepa, Anděl – Prokš, Melenovský, Jícha – Alekseev, Gríger, Flek
2
Branky a nahrávky: 58. Micka (Bahenský, Pavlin) – 4. Seman (Tomeček, Šimek), 18. Melenovský (Prokš, Flek). Rozhodčí: Dědek – Měkýš, Reich. Vyloučení: 8:8. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 1422. Střely na branku: 37:27. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Průběh utkání

Šlágr jedenadvacátého kola WSM ligy odstartoval ve slušném tempu. Přestože i sešívaní měli své šance, v úvodu byli jednoznačně nebezpečnější hosté z Vysočiny. Gríger nejdříve zakončoval přečíslení dvou proti jednomu střelou, která k Hylákovi nedoletěla. Neúspěch ho však tolik mrzet nemusel, Dukla se úvodní branky záhy dočkala. Červenobílý muž s maskou kapituloval po samostatném úniku Filipa Semana. Toho do šance vyslal perfektním pasem ze středního pásma Tomeček.

Slávisté nepolevili, tempo ale dále diktovala rozjetá Dukla. Nadějné zakončení Juríka bylo spíše výjimkou. Pak totiž znovu udeřili hosté, konkrétně Marek Melenovský, který se trefil z mezikruží. Jihlavští rázem vedli rozdílem dvou branek. Tím však podívaná v úvodní periodě neskončila. Následovala Tomečkova tyčka a Hruškův únik, po kterém muselo být nařízeno trestné střílení. Sešívaný forvard zakončoval mezi betony, dukelský brankář ho ale vychytal.

Po nepovedené třetině Pražanů se Hylák poroučel z brankoviště, na jeho místo nastoupil Král. Snaživé slávisty i po přestávce dále srážely zbytečné chyby v rozehrávce. Zlepšení přišlo až v přesilovce, všechny střelecké pokusy však Honzík dokázal pochytat.

Následně se sám před jihlavskou branku octl Robinson, ale ani jeho bekhendové zakončení úspěch neslavilo. Slávistické trápení tak neskončilo. Hra se následně začala kouskovat, čímž se tempo zápasu významně zpomalilo. V jihlavské přesilovce si první náročnější zákroky připsal i náhradník Král, vyloženější, a pro diváky atraktivnější, šance však k vidění nebyly.

V závěru druhé periody museli ještě domácí bránit přesilovku Jihlavy. Dukla se dostala do slušného tlaku, obrana s gólmanem Králem v čele však nápor ustála. Hynkovi svěřenci se tak pomalu mohli začít koncertovat na závěrečnou dvacetiminutovku, do které nastupovali s jasným cílem – konečně propálit Honzíka a ještě s vývojem zápasu něco udělat.

Chybami v obraně si však svou snahu Slavia sama kazila. Po sérii nepřesných rozehrávek dokonce Jícha zakončoval do odkryté branky. Krále zachránila tyčka. Na lepší časy se mělo začít blýskat po tvrdém zákroku na Markoviče. Grebenjuk faulem Pražanům nabídl čtyřminutovou přesilovku. Dukla však dlouhé oslabení ubránila s velkým přehledem. V jediné šanci neuspěl z bezprostřední blízkosti zakončující Knot.

Po nepřehledné akci v následující přesilovce dokonce kotouč poskakoval kolem brankové čáry. Ani jeden ze slávistů v brankovišti však kotouč do sítě neprotlačil. V závěrečných minutách konečně přišel tlak sešívaných. A také první branka v jihlavské síti! Tomáš Micka dostal pas před branku a z první se nemýlil.

Domácí v závěru zkusili hru bez brankáře. Vyrovnání jim to však nepřineslo. Dukla si z Vršovic odvezla všechny body.

RADOST PO VÝHŘE. Dukla získala v Edenu všechny tři body. Početná skupina fanoiušků, která do hlavního města dorazila, mohla začít slavit.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek (HC Slavia Praha): „Výsledek je pro nás zklamáním. Dali jsme doma jeden gól a to je málo. Hráčům tentokrát nejde vytknout, že by chyběla bojovanost a nasazení, toho hokejového tam ale bylo málo. Vypracovali jsme si málo šancí… Hlavně jsme ale do zápasu špatně vstoupili. Celý zápas jsme tlačili do kopce. Ve druhé třetině jsem se sice na deset minut zvedli, ale pak jsme si naši hru rozbili vyloučeními. Ve třetí třetině jsme špatně naložili s přesilovkami, tam jsme mohli rozhodnout. Hráči ale bojovali až do konce.“

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): „Do zápasu jsme vstoupili velice dobře. Měli jsme perfektní pohyb a góly, které jsme dali, padly po dost povedených akcích. V průběhu zápasu jsme pak kvůli zraněním museli trošku zahýbat sestavou a to se projevilo na konci, kdy nám ubývaly síly. Slavia je přeci jenom hodně kontaktní soupeř, ale my jsme si vítězství vybojovali. Za to musím kluky pochválit.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie