Podobně musíme zařezávat v každém zápase, oceňuje výkon spoluhráčů Marek Melenovský

12.11.2015 / Kamil Nečas

Čtvrtou výhru v řadě, a jubilejní desátou z posledního tuctu prvoligových duelů, vybojovali jihlavští hokejisté ve středu v pražském Edenu. Po skalpu ještě vloni extraligové Slavie se vyšvihli už na druhou příčku tabulky WSM ligy. Vítěznou trefou se o to spolupostaral zkušený útočník Marek Melenovský.

Na ledě bylo od úvodního buly patrné, v jakém aktuální rozpoložení jsou oba protivníci. V pohodě hrající Dukla se rychle dostala do vedení, které ještě do konce první třetiny navýšila.

To pochopitelně jihlavské borce uklidnilo. „Když rychle vedete, následně dokonce i o dvě branky, tak si případně můžete i dovolit nějakou chybu,“ pochvaloval si nabyté vedení Melenovský. „My jsme se pak chyb snažili vyvarovat. Jednu jsme sice v závěru utkání udělali, těžko se ale dá odehrát celý zápas bez chyb. Náš náskok byl však pro nás dostatečný. A nakonec jsme to zvládli.“

Hráči Dukly přežili ještě v závěru prvního dějství ve druhém zápase v řadě bez úhony trestné střílení protivníka, v dalším dějství pak i zvýšenou aktivitu Slavie. „Bylo to těžké utkání. Hodně fyzický hokej, naše výhra se nerodila vůbec lehce, i když jsme měli takřka celý zápas náskok dvou branek. Hodně podobný zápas jsme se Slavií odehráli i doma, tam to nakonec nedopadlo. Tady jsme jim to ale vrátili, takže v kabině panuje ohromná spokojenost,“ netajil zkušený jihlavský forvard.

Od druhé části se na ledě začalo ještě více jiskřit, trestná lavice nevychládala. „Hráli doma, asi měli za úkol do nás šlapat a dohrávat nás fyzicky. Nám ale takový styl sedí, jejich hru jsme přijali, vyrovnali se jim v tom a tři body pro nás jsou proto zasloužené,“ usmíval se spokojeně Melenovský.

Na začátku třetí dvacetiminutovky začala velmi aktivně Dukla, měla dvě velké šance, Jícha dokonce trefil tyč domácí svatyně. Pak přišlo čtyřminutové vyloučení Grebenjuka a sešívaní se dostali do tlaku. Z něj ale do konce duelu vytěžili jedinou branku a museli tak přepustit druhou příčku v tabulce právě svým přemožitelům. Je nasnadě, že po vítězném utkání a tradičně bouřlivé děkovačce početnému kotli fanoušků, kteří do Edenu přijeli, se ozýval i z kabiny spokojený halas. „Nálada v naší kabině je stále stejná. Vyloženě se nemění podle umístění v tabulce. Mně to přijde, že ať když jsme byli desátí, nebo teď druzí, je to tam stále stejné. Ten mančaft je hodně mladý, proto musíme všichni zařezávat naplno každý zápas v základní části. No, a v play-off uvidíme, na co to bude stačit,“ uzavřel vítězné povídání Marek Melenovský.

VÍTĚZSTVÍ V EDENU. Rozbruslení a závěrečná děkovačka při zápase 21. kola WSM Ligy. Dukla brala na SLavii tři body za výhru 2:1. Autor: Zdeněk Drla