Občas v bráně přemýšlím nad blbostmi, směje se Jakub Škarek

18.11.2015 / Tomáš Lysý

Nebyla to oku lahodící podívaná. Ani gólu nepadalo mnoho, jako např. v předchozím domácím duelu Dukly s Kadaní. Co je však důležité, tři body zůstaly na Horáckém zimním stadionu. Jihlava si poradila s Mostem 2:0 a vyšvihla se na první místo tabulky. K vítězství výrazně pomohl gólman Jakub Škarek, který si osm dní po svých šestnáctých narozeninách dal opožděný dárek v podobě čistého konta. „Byl jsem nervózní, abych dnes nějak nevyhořel, protože to byl můj první zápas po návratu z Kanady. Naštěstí mi kluci pomohli,“ přiznává bezelstně muž v masce Dukly, který byl na akci reprezentační sedmnáctky – World Hockey Challenge v Dawson Creeku. Obavy se nakonec ukázaly jako liché, zejména díky Jakubu Škarkovi Most poprvé v sezoně neskóroval.

Druhý gól Vojtěcha Zadražila v sezoně a znovu s přívlastkem „vítězný“

Po zápasu v Benátkách se jihlavský obránce s číslem tři usmíval, že vstřelil branku snad po třech letech. Čekal sice dlouho, ovšem vyplatilo se – jeho gól byl hned vítězný. Tentokrát bylo čekání Vojtěcha Zadražila na další gól o poznání kratší, přesně pět zápasů, nicméně jeho trefa měla stejnou důležitost. V čase 32:15 si sjel na levý kruh, vymetl pavučinky z pravého horního rohu a otevřel skóre zápasu. Opět se jednalo o vítězný gól, Dukla totiž vyhrála 2:0. „Chytil jsem rozehrávku, vyrazil jsem do útoku, přes beka se mi to tam otevřelo, vystřelil jsem a spadlo to tam,“ hodnotí lakonicky a s úsměvem svůj druhý přesný zářez v sezoně „Zadr“, který kriticky mířil do vlastních řad. „Nehráli jsme to, co chceme, přitom jsme na vítězné vlně, takže si myslím, že kdybychom předváděli náš výkon, tak je přejedeme,“ doplnila jihlavská trojka.

Čerstvě šestnáctiletý Jakub Škarek vymazal střelce Mostu

Pokud zatím platí, že kdykoliv dá Vojta Zadražil gól, tak je to gól vítězný, u Jakuba Škarka se dá najít také paralela. Když mladičký jihlavský gólman vychytá čisté konto, vyhraje Dukla 2:0. Bylo tomu tak v sedmém kole na ledě Prostějova, stejně tak nyní s Mostem. Zatímco na ledě Jestřábů pokryl 29 střel, tentokrát zneškodnil 24 pokusů Mosteckých, kteří poprvé v sezoně nedali ani gól. „Nebyl jsem v takovém zápřahu jako David Honzík v Třebíči. V brance občas přemýšlím nad blbostmi, ale snažím se pořád soustředit na zápas,“ bezelstně se směje a chválu za nulu odmítá. „Já jsem tomu úplně sám nepomohl. Kdyby kluci nedali góly, tak první nejsme,“ říká skromně. A možná zbytečně skromně. Ve statistice obdržených gólů je na šestém místě, v procentuální úspěšnosti dokonce pátý. Sluší se podotknout, že těmto gólmanským statistikám první ligy vládne jeho kolega z brankoviště David Honzík.

Pozápasové ohlasy trenérů – Františem Zeman a Jan Zachrla

Autor videí: Tomáš Lysý