Byl to klasický zápas s Mostem, říká autor vítězného gólu Vojtěch Zadražil

19.11.2015 / Ondřej Terber

Ve středu zavítal na Horácký zimní stadion nebojácný Most a již od prvních minut bylo jasné, že pro oko diváka to nebude příliš pohledný hokej. „Byl to klasický zápas s Mostem,“ říká autor vítězného gólu Vojtěch Zadražil. Dukle se podařilo prosadit přes pozornou obranu hostů až ve druhé třetině, když Jihlava vstřelila dva góly a tento výsledek už si zkušeně pohlídala.

Dukla nevstoupila do zápasu příliš dobře, když si houževnatý Most hlídal jihlavské útočníky a naopak se tlačil směrem dopředu. „Dalo by se říct, že to byl klasický zápas s Mostem. Most vždycky přijede a my se necháme ukolébat jejich hrou a nehrajeme, to co chceme. Myslím si, že kdyby jsme předváděli náš obvyklý výkon, tak by jsme je přejeli. Jenže my jsme se jim přizpůsobili a byla to tahaná až do konce,“ poohlíží se za utkáním Vojtěch Zadražil.

Ve druhé části hry už se hra Dukly zlepšila a výsledkem toho bylo vedení, když se ve 33. minutě prosadil právě Vojtěch Zadražil. Mladý obránce Jihlavy si sjel s kotoučem až na levý kruh, kde napřáhl a vymetl pravý horní růžek branky. „Dneska jsem tam zachytil rozehrávku, tak jsem vyrazil do útoku, přes beka jsem vystřelil a spadlo to tam,“ říká stručně autor gólu, pro kterého to byla teprve druhá branka v této sezóně.

Jihlava má nyní velmi nabitý program, když se teprve v pondělí vrátila z náročného derby v Třebíči a ve středu již musela nastoupit k zápasu proti Mostu. „Jak teď jdou ty zápasy víceméně obden, tak máme do pauzy asi ještě deset zápasů. Nemůžeme se na únavu vymlouvat, zápasy jdou strašně rychle a my musíme regenerovat. Myslím si ale, že ta únava v zápase nebyla znát,“ dodává Vojtěch Zadražil.

Dukla se díky výhře nad Mostem vyšvihla až na samotný vrchol tabulky WSM ligy, ovšem už se bude muset opět soustředit na další utkání. Do Jihlavy totiž zavítá silný Motor a dá se čekat i velká návštěva. „Je to určitě hezké, ale v tabulce je to vyrovnané a teď v sobotu nás čeká šlágr s Budějovicemi. My se soustředíme na každý zápas a snažíme se jít od zápasu k zápasu. Nekoukáme se na nějakou sérii, hlavně aby nám to teď vydrželo co nejdéle,“ přeje si Vojtěch Zadražil.

Výhře také hodně pomohl vychytaným čistým kontem brankář Jakub Škarek, který zneškodnil všech 24 pokusů. „Nebyl jsem v takovém zápřahu jako David Honzík v Třebíči. V brance občas přemýšlím nad blbostmi, ale snažím se pořád soustředit na zápas. Já jsem tomu úplně sám nepomohl. Kdyby kluci nedali góly, tak první nejsme,“ říká skromně a úsměvem gólman, který 10. listopadu oslavil své šestácté narozeniny.