Pro mě to bylo bodově nejlepší utkání v sezóně, říká Tomáš Kaláb

17.12.2015 / Ondřej Terber

Ve středu zavítala na Horácký zimní stadion Slavia Praha, která se nachází na čtvrtém místě tabulky WSM ligy. Dukla nevstoupila do utkání nejlépe, když inkasovala ve své přesilové hře. Jihlava však dokázala vývoj zápasu otočit ve svůj prospěch až na rozdíl tří gólů a vše nasvědčovalo tomu, že si Dukla odnese všechny body. Ovšem Pražané stihli během posledních šesti minut vyrovnat a poslali zápas do prodloužení a poté do samostatných nájezdů, kde už Dukla pečetila své vítězství. V zápase se podílel na zisku dvou bodů velkým způsobem i Tomáš Kaláb, který zaznamenal dva góly a dvě asistence. „Pro mě to bylo bodově určitě nejlepší utkání v sezoně, jen škoda že to nebylo vítězné,“ říká obránce Dukly.

Jihlava dokázala v zápase otočit vývoj utkání až na rozdíl tří branek, nicméně i to na zisk tří bodů nestačilo. Po utkání to určitě mrzelo i osmadvacetiletého obránce Dukly. „Potom vývoji je to dnes určitě málo, protože jsme měli zápas za stavu 5:2 pod kontrolou a pak těžko říct, co se stalo. Místo toho, aby jsme si pohlídali v power play předbrankový prostor, tak z toho dostaneme dva góly. Pro mě to bylo bodově určitě nejlepší utkání v sezóně, jen škoda že to nebylo vítězné,“ mrzí jihlavského hráče.

Dukle se v posledních utkáních nedaří přesilové hry a v zápase proti Slavii inkasovala hned dvakrát ve vlastních přesilovkách. „Těžko na tom něco najít. Sami víme, že ty góly z toho inkasujeme a budeme se na to muset zaměřit. Místo toho aby jsme se v těch přesilovkách vstřelili góly, tak v posledních zápasech z toho dostaneme ještě góly a je to určitě škoda,“ dodává Tomáš Kaláb.

Do zápasu se také zapojil navrátilec a ikona jihlavského hokeje Tomáš Čachotský, který v současné době hostuje v extraligovém Zlíně a má vyřízené střídavé starty v Jihlavě. „Byl to těžký zápas, Slavia dobře bránila a my jsme se těžko dostávali přes střední pásmo. Za stavu 5:2 jasný zápas pro nás a to by se stávat rozhodně nemělo. Mrzí mě, že jsem byl u dvou gólů na ledě,“ říká zklamaně útočník Dukly.

Sám Tomáš Čachotský se postaral o rozhodující bod v samostatných nájezdech díky jeho perfektnímu blafáku. Celkově zaznamenal v utkání tři body za dvě asistence a jeden vstřelený gól. „Dvě nahrávky byly v přesilovkách, když jsem tam zavážel puk. A za ty nájezdy jsem rád, že to tam padlo, ale byla to jen slabá náplast za to, že měly být tři body pro Duklu,“ dodává hokejista s přezdívkou „Čagy“.

V dalším domácím utkání se Dukla představí 30. prosince, kdy do Jihlavy zavítá Třebíč. Toto derby bude doprovázet jistě skvělá atmosféra a v to samé doufá Tomáš Kaláb. „Třebíč je tady kousek odsud, takže doufáme, že lidi nás zase přijdou podpořit a my vyhrajeme,“ říká na závěr šikovný bek Dukly.