Před derby s Třebíčí se uskuteční Pochod fanoušků Dukly Jihlava

28.12.2015 / Tomáš Lysý

Středa 30. prosince 2015. Datum nejen posledního zápasu Jihlavy v právě končícím kalendářním roce, ale také datum významné akce fanoušků jihlavského hokeje. Ti pořádají před zápasem Pochod fanoušků Dukly. Příznivci červenožlutých barev si dají sraz v 16:15 hodin u horní kašny na Masarykově náměstí v Jihlavě. Přesně hodinu před zápasem vyjdou fanoušci vstříc stadionu. Účel akce je naprosto jasný: Nespokojenost s návštěvami v době, kdy se Dukla nachází na nejvyšších pozicích tabulky.

Úspěšná jedenáctizápasová série vítězství vymrštila Duklu Jihlava na první místo prvoligové tabulky. V posledním kalendářním měsíci tohoto roku se červenožlutí přetahovali a přetahují s Kladnem o první místo v tabulce. Hokejistům z krajského města Vysočiny se v letošním ročníku daří, na návštěvnosti to však není vidět. V tabulce domácích návštěv je Dukla až na šestém místě s průměrem 1800 diváků na zápas.

I proto se fanoušci Dukly rozhodli k pochodu fanoušků. Ten se uskuteční před posledním zápasem tohoto roku ve středu 30. prosince, kdy do Jihlavy zavítá v rámci derby rival z Třebíče. „ Skalní fanoušci Dukly svolávají všechny Dukláky na předzápasový pochod. Pochod děláme v době, kdy se Dukla nachází na prvním místě, ale návštěvy tomu neodpovídají. Nejsme s návštěvností spokojeni, a tak v rámci propagace jihlavského hokeje chceme být vidět i v ulicích, a zkusit i touto cestou natáhnout diváky do ochozů. Sraz je v 16:15 u horní kašny Masarykova náměstí. Odtud v 16:30 společně vyjdeme směrem na Horácký zimní stadion,“ apeluje na fanoušky Martin Prokop, jeden z organizátorů akce.

POCHOD FANOUŠKŮ 2014. Poslední pořádný a organizovaný pochod fanoušků jihlavského hokeje se uskutečnil před prvním zápasem Dukly sezony 2014/15. Tehdy se na Masarykově náměstí sešla početná skupinka Dukláků. Organizátoři letošní akce si přejí, aby se stejně početná skupina, ne-li větší, sešla i tentokrát. Foto: HZStv1

Pochod fanoušků HC Dukla Jihlava 2014

Autor videa: HZStv1.

Autobusový výjezd na Duklu ze Žďáru nad Sázavou

Pochod fanoušků Dukly však není jediná akce jihlavských fanoušků před očekávaným utkáním proti Třebíči. Na utkání totiž pořádají autobusový výjezd i fanoušci ze Žďáru nad Sázavou a okolí. „ Na středeční derby Vysočiny mezi Duklou Jihlava a Horáckou Slavií Třebíč vyráží do Jihlavy i fanoušci ze Žďárska. Na poslední utkání Dukly v roce 2015 vypravují fanouškovský autobus. Odjezd je ze žďárského autobusového nádraží ze stanoviště číslo 4 ve středu 30. prosince v 15:45 hodin. Autobus poté jede po trase Nížkov - Olešenka - Brzkov - Polná - Jihlava. Cena je přibližně 100 Kč,“ říká organizátor výjezdu David Holcman. Zájemci z míst po trase či blízkého okolí se mohou ozvat na jeho telefonní číslo 724 581 266 a rezervovat si místo v autobuse.