Možná jsme ve druhé třetině urazili hokejového boha, říká po duelu v Kadani Josef Skořepa

29.12.2015 / Zdeněk Drla

Takřka v nedobytnou tvrz se v letošní sezoně proměnil Zimní stadion města Kadaně. Ze severu Čech se body příliš často neimportují. Přesvědčila se o tom celá řada favorizovaných týmů. V dosavadních 35 odehraných kolech WSM Ligy si z kadaňského ledu odvezli tři body pouze hokejisté Havířova a Kladna, dva body brala pražská Slavia a po bodu Prostějov a naposledy Dukla, když podlehla chomutovské farmě 2:3 po samostatných nájezdech. „Zápas to byl vcelku slušný, až na druhou třetinu, která byla z naší strany přímo hrozná, možná jsme v ní urazili hokejového boha," ohlíží se za pondělním zápasem jihlavský útočník Josef Skořepa, jenž v den zápasu oslavil 34. narozeniny. Fanoušci Dukly mu popřáli přímo na stadionu.

Dukla veze z Kadaně pouze bod, přitom na severu Čech nezačala vůbec špatně. Už po 42 vteřinách se početná skupina jihlavských fanoušků radovala poprvé, to když se k odraženému kotouči dostal Richard Diviš. Pod prvním gólem červenožlutých byl vedle zmiňovaného Richarda Diviše a Martina Kohouta podepsán i pondělní oslavenec Josef Skořepa. „Šli jsme rychle do vedení. A tady nevím, jestli to bylo pro nás dobře. Ale první třetinu jsme vyhráli 1:0 a odehráli jsme ji dobře," přemítá zkušený útočník. „Zápas to byl vcelku slušný, až na druhou třetinu, která byla z naší strany přímo hrozná. Tam jsme dostali dva góly - naštěstí se ale podařilo srovnat. Ve třetí části jsme se vrátili k naší hře z první třetiny, akorát jsme už nedokázali dát gól. Možná jsme ve druhé třetině urazili hokejového boha," hodnotí duel s Kadaní Skořepa.

A jaké to je, hrát v den svých narozenin vyhrocený zápas? „Já už to ani moc nevnímám, protože pokaždé to tak vychází, že kolem Vánoc - na své narozeniny - hraju, ale to je úděl," usmívá se jihlavská jednaosmdesátka.

„Bylo by samozřejmě lepší, kdybychom vyhráli a brali tři body. To by potom byla příjemná vítězná premiéra," přidává svůj pohled na utkání 35. kola WSM Ligy nováček v týmu trenérů Petra Vlka a Františka Zemana Marek Baránek. „Je škoda, že nám tam nepadlo více gólů. V první třetině jsme hráli výborně. Šli jsme do kabiny za stavu 1:0 pro nás. V kabině jsme si říkali, že od začátku druhé třetiny musíme hrát stejně jako v té první, ale dostali jsme dva vlastně zbytečné góly. Ten bod dneska musíme brát," říká dvacetiletý obránce.

V pondělí dorazilo na kadaňský stadion podle oficiálních údajů 1011 diváků. Na místní poměry netradičně vysoké číslo. „Já to vůbec nechápu, co se tady dneska děje. Vždycky tady přišlo pár lidí, a dneska skoro plnej dům. Asi se přišli podívat na nás," hlásil s úsměvem pár minut po zápase Josef Skořepa. Nutno podotknout, že o bouřlivou atmosféru se postarala početná skupina jihlavských fanoušků, která do 250 kilometrů vzdálené Kadaně v povánočním čase vyrazila. V ochozech letitého stadionu (otevřen byl 1. ledna 1970 - pozn. aut.) jich podporovalo v té chvíli vedoucí tým tabulky odhadem kolem osmdesáti. Po skončení utkání připravili pro Josefa Skořepu překvapení v podobě chorea a přání k narozeninám. „Je to moc hezký, jsem za to rád," vzdává hold jihlavským fanouškům. „Já si to tady v Dukle užívám celou sezonu už od letní přípravy. Toto byla taková ta třešnička na dortu," chválí atmosféru na domácích, ale i na venkovních utkáních, kdy i menší skupina fandů červenožlutých barev dokáže udělat na některých stadionech pro Duklu takřka domácí prostředí.

A jak si užívá první dny v novém působišti Marek Baránek? Jak fungovala spolupráce s parťákem Tomášem Kalábem? „S Kabym to bylo výborné. Mě se s ním hraje skvěle. Už když jsem přišel do Jihlavy, tak od prvního tréninku mi pomáhá. Jsem za to rád," říká na adresu osmadvacetiletého zadáka Marek Baránek, který v posledních dnech zažil několikeré stěhování. „Asi před týdnem, těsně před Vánocemi, jsem šel za panem Kyselou (Robert Kysela, generální manažer extraligového Litvínova - pozn. aut.) a ten mi řekl, že je šance, že by mě vyměnili do Karlových Varů. Já jsem do té doby toho letos v extralize moc neodehrál, nastoupil jsem do pěti zápasů, tak jsem na to kývnul. Po dohodě s agentem jsme šel do Varů a odtud do konce sezony do Jihlavy," popisuje události nedávno minulé Marek Baránek, jenž v dosavadním průběhu sezony působil v Mostě, kde nasbíral ve 27 zápasech 12 bodů (3+9). Rodák z Ústí nad Labem je kmenovým hráčem Litvínova a do Karlových Varů byl vyměněn za bouřliváka Radka Dudu. V Jihlavě je na hostování do konce dubna 2016.

„Parta je tady super, všichni jsou v pohodě a tak to má být," pochvaluje si nová akvizice jihlavských zadních řad.

Další soupeř: Horácká Slavia Třebíč

Pětatřicáté kolo WSM Ligy je už minulostí, na dvanáctku týmů (utkání Ústí nad Labem - Prostějov bylo předehráno 16. prosince) čeká už ve středu 30. prosince poslední zápas v tomto kalendářním roce. Dukla přivítá na svém ledě regionálního rivala z Třebíče. Co bude platit na Horáckou Slavii? „Jednoznačně naše hra. Jednoduchost. Musíme hrát do těla, střílet a chodit do brány. Zkrátka hrát to, co nás zdobilo těch jedenáct zápasů naší vítězné šňůry. K tomu se musíme vrátit," má jasno Josef Skořepa, který očekává při derby plné ochozy Horáckého zimhího stadionu.