Harky se válel v bráně, nechtěl jsem ho trefit, směje se střelec čtvrtého gólu Martin Kohout

14.02.2016 / Tomáš Lysý

Že se historie neopakuje? Pro letošní dva domácí zápasy Dukly s Motorem toto otřepané sportovní klišé jaksi neplatí. Jihlava i podruhé udolala svého soka poměrem 4:2 po stejném vývoji skóre, když se dostala do třígólového vedení. Soupeř poté snížil, červenožlutí si rychle vzali náskok zpět a Jihočeši už jen druhým gólem tlumili porážku. „Bylo dobré, že jsme ve třetí třetině dali první gól my. Vedli jsme o tři branky a šli jsme trošku více do klidu,“ hledá klíčový moment zápasu Martin Kohout, jenž se zasloužil o čtvrtý gól svého týmu.

David Honzík: Jsem na tom fyzicky dobře

Na nedostatek práce si David Honzík takřka v celém utkání nemohl stěžovat. Stejně jako Ondřej Bláha na straně druhé. Stačí se podívat na poměr střel z pohledu domácích:hostí dle jednotlivých třetin – 16:10, 19:14, 9:14. Přesto jihlavský strážce svatyně předlouho deptal českobudějovické střelce. V první třetině zneškodnil únik Květoně, který se na něj řítil sám z pravé strany, ve druhé části odolal menšímu tlaku Motoru po dvou rychlých gólech Dukly. „V takovémto zápase se chytá úplně jinak. Utkání se přelévalo z jedné strany na druhou a občas mě to trefilo,“ říká možná zbytečně skromně, protože první gól dostal až ve 49. minutě a nakonec z osmatřiceti střel hostí inkasoval jen dvakrát. „Jsem se sebou dnes spokojený,“ dodá proto vzápětí.

Podívejte se na Facebooku Dukly Jihlava na choreo fanoušků: Rozstřílíme Motor (autor: HZStv1).

Vzhledem k tomu, že jeho brankářský kolega Jakub Škarek je za mořem na reprezentační akci výběru do 17 let, odchytal nyní David Honzík šest po sobě jdoucích zápasů. Což je pro něj nová role, vzhledem k tomu, že po celou sezonu dostávali oba dva jihlavští gólmani rovnoměrný zápasový prostor. „Předtím jsme se s Kubou střídali, sil bylo dost. Poslední zápasy jsem chytal všechno, utkání šla rychle po sobě, času na regeneraci moc nebylo, ale zvládám to fyzicky dobře,“ nepřipouští si únavu gólman, jenž je za přerovským Jurajem Šimbochem druhý v pořadí úspěšnosti zásahů i průměru inkasovaných gólů. A právě Přerov by mohl být jedním ze soupeřů, kterého by Dukla mohla ve čtvrtfinále potkat.

Martin Kohout: Harky se válel v bráně, nechtěl jsem ho trefit

Psal se začátek devětačtyřicáté minuty a ukazatel stavu oznamoval průběžný výsledek 3:0. Jihlava po dvou slepených gólech v devětadvacáté minutě a další trefě na začátku třetí třetiny pevně držela osud zápasu ve svých rukách. „Neřekl bych, že dva rychlé góly rozhodly. Spíše bylo dobré, že jsme ve třetí třetině dali první gól my. Vedli jsme o tři branky a šli jsme trošku více do klidu,“ vypichuje klíčový moment utkání Martin Kohout.

Když Motor právě v devětačtyřicáté minutě vstřelil první gól, jihlavská čtyřiašedesátka se zasloužila čtvrtým gólem Dukly o vrácení třígólového vedení domácích. Gól Martina Kohouta byl hodně zajímavý, jihlavský forvard se snažil hlavně o to, aby místo již překonaného gólmana nezamířil do spoluhráče, který celou akci vypracoval. „Vyhodili jsme puk, který Tomáš Harkabus dojel a vybojoval. Už on měl dát gól, udělal kličku do bekhendu, ale měl smůlu, že mu to gólman vykopl. Já jsem slízl smetánku a jen jsem puk dorazil do prázdné branky, když se v ní Tomáš válel. Ale trefit jsem ho určitě nechtěl,“ vybavuje si s úsměvem.

Pozápasové ohlasy trenérů: trenér Dukly Petr Vlk a Radek Bělohlav, asistent trenéra Motoru

Oba týmy sice ještě čeká poslední kolo základní části WSM Ligy, které definitivně rozhodne o pořadí na druhém a třetím místu, a poté zejména náročné čtvrtfinále. Ovšem není vyloučeno, že zápas jednapadesátého kola mezi Duklou a Motorem byl posledním vzájemným duelem této sezony. Dva tradiční kluby české hokejové historie na sebe mohou narazit ve vyřazovací části. „My se na sebe vždycky těšíme. Ono to dopadne a těšíme se,“ sděluje Radek Bělohlav. „Před sebou máme ještě jedno kolo, samozřejmě to může dopadnout jakkoliv. Ale věřím tomu, že kdyby to dopadlo, tak pro lidi a plné zimáky to bude jenom dobře,“ mysí si Petr Vlk.

Pozápasová děkovačka hráčů a fanoušků Dukly

Autor videí: Tomáš Lysý.

Sestřih zápasu HC Dukla Jihlava – ČEZ Motor České Budějovice

Autor videa: HZStv1.

Na celé utkání Dukly s Motorem se můžete podívat zde (autor: HZStv1).